2004 model micra 1.2 tekna aracım gaz yemiyor

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
enyildiz
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Öğretmen

Re: 2004 model micra 1.2 tekna aracım gaz yemiyor

Mesajgönderen enyildiz » 11 Kas 2017, 10:34

ugurbaskent yazdı:merhaba aynı sorun bende var motor arıza ısıgı yandı bır ara goturdum sıldırdım sonra bır hafta yattı araba sehır dısına gıttım calıstırdım rolantıde on dk sonra tekrar arıza ısıgı yandı son gaza basınca ıkıbın devırı gecmıyor du kapatıp tekrar calıstırdım duzeldı bucaya gıderken ıkı kere yıne yaptı neden olabılır acaba durdurup calıstırınca duzelıyor sorun nedne kaynaklanıyor yada nereye goturdunuz aracı banada bılgı verırmısınız

Aynı sıkıntı bende de var siz ne şekilde çözdünüz acaba

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Mesajgönderen Ally_07 » 11 Kas 2017, 21:54

Arıza ışığı söndürüldüğünde tekrar yanıyorsa oksijen sensörden olabilir ki o da değiştirilmeden randıman vermiyor pek. Eski Kalos marka aracımda öyle olmuştu.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
enyildiz
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen enyildiz » 11 Kas 2017, 22:06

Kontak kapatıp bekleyince düzeliyor ama sonra tekrarlıyor. Gaza bassanız da 2 devirdi geçmiyor otomatik viteste boşa hatta park a alsanız bile kendi kendine gaz veriyor. Araç 1 haftadır sanayi de çözemedikleri

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 12 Kas 2017, 00:20

Şanzıman yağı en son ne zaman değişti? Şanzımanla ilgili bir sorun olabilir. Yetkili servise gösterdiniz mi?

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
enyildiz
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen enyildiz » 12 Kas 2017, 00:51

Vites geçişinde sıkıntı Yok gaz almayla ilgili motor uyarı ışığı yakıyor ve 2 deviri geçmiyor kapatıp açınca düzeliyor ışık sönmüyor.kapatırken az da olsa gaz veriyor kendi kendine.uğurbaşkent adlı kullanıcıyla aynı sıkıntı

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: 2004 model micra 1.2 tekna aracım gaz yemiyor

Mesajgönderen Ally_07 » 12 Kas 2017, 21:24

enyildiz yazdı:Vites geçişinde sıkıntı Yok gaz almayla ilgili motor uyarı ışığı yakıyor ve 2 deviri geçmiyor kapatıp açınca düzeliyor ışık sönmüyor.kapatırken az da olsa gaz veriyor kendi kendine.uğurbaşkent adlı kullanıcıyla aynı sıkıntı
Bahsettiğiniz üyemiz nasıl çözdüğünü kısaca anlatmış. Siz gaz pedalına baktınız/baktırdınız mi? Serviste bir tespit yaptırmanız da mümkün tabi, bilgisayara bağlayınca hata kodu görülebilir mesela. Bu konu oldukça eski tarihli ve pek sık karşılaşılan bir sorun değil anlaşılan.

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

oto anahtarı