97 model micra 1.3 ncvt almak üzereyim

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
MHB
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Micra
Meslek:

97 model micra 1.3 ncvt almak üzereyim

Mesajgönderen MHB » 03 Ara 2017, 12:48

Merhaba Arkadaşlar,
Bir süredir eşim için küçük otomatik araç arayışı içindeydik. geçen gün bir tane micra gördüm araç hoşuma gitti.
dün eşimle beraber gidip araca baktık.
o pek hoşlanmasada ben çok beğendim :)
araç derli toplu duruyor yıpranmamış.
satıcı doğru söylüyorsa ilk sahibinden almış.
Kilometresi 213 bin de
hasar kaydı yok km sorgulattım o da doğru çıktı.
Tavan hariç boyalı
önden hiç kazası yok
arkadan bir kazası olmuş çektirip düzeltmişler ciddi bir şey değil.
Aracı ustama gösterdim. o da beğendi ama bu araçların şanzımanından anlamadığını şanzımancıya baktırmamı önerdi.
Bende şanzımancıya gittim. aracı sorunca sakın alma onların tamiri yok parçası da yok bozulursa ortada kalırsın vs dedi. İstersen yine de bakayım dedi.
Araçla beraber bir tur attık. aracı beğendi şanzımanda bir sorun görünmüyor dedi. ama yine de söylüyorum sorun çıkarırsa uğraştırır tercih senin dedi.
Ben de kapora verdim. yarın inşallah aracı alacağım.

Benim kafamdaki tek soru ise şanzımandan dolayı sıkıntı çekermiyim. hazır almamışken hiç bulaşma sakın alma dermisiniz yoksa al sıkıntı çıkarmaz çıksa da halledilir mi dersiniz. kendimde ufak tefek tamirat işlerinden filan anlarım. Genellikle bunların sıkıntısı sanırım türbinden kaynaklanıyor. bunlar kömürlü yapıdaymış. forumdan da bu konuda bilgi edindim biraz. Sıkıntı olursa bu türbinden bulma imkanı varmıdır yurtdışından da gerekirse parça getirtebilirim. yoksa hiç bir şekilde bulunmaz mı?

Tecrübeleri arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Bu arada araçlarla ilgili birisiyim. başka forumlarda da araçla ilgili yaptığım çok sayıda paylaşım vardır.
Kısmet olur da bu aracı alırsam bu araçla alakalı da kafamda şimdiden yapılacaklar listesi oluşmaya başladı. Burda da yaptıklarımı paylaşmak isterim.

@ufaktefektamiratlar

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: 97 model micra 1.3 ncvt almak üzereyim

Mesajgönderen Ally_07 » 04 Ara 2017, 00:11

MHB yazdı:Merhaba Arkadaşlar,
Bir süredir eşim için küçük otomatik araç arayışı içindeydik. geçen gün bir tane micra gördüm araç hoşuma gitti.
dün eşimle beraber gidip araca baktık.
o pek hoşlanmasada ben çok beğendim :)
araç derli toplu duruyor yıpranmamış.
satıcı doğru söylüyorsa ilk sahibinden almış.
Kilometresi 213 bin de
hasar kaydı yok km sorgulattım o da doğru çıktı.
Tavan hariç boyalı
önden hiç kazası yok
arkadan bir kazası olmuş çektirip düzeltmişler ciddi bir şey değil.
Aracı ustama gösterdim. o da beğendi ama bu araçların şanzımanından anlamadığını şanzımancıya baktırmamı önerdi.
Bende şanzımancıya gittim. aracı sorunca sakın alma onların tamiri yok parçası da yok bozulursa ortada kalırsın vs dedi. İstersen yine de bakayım dedi.
Araçla beraber bir tur attık. aracı beğendi şanzımanda bir sorun görünmüyor dedi. ama yine de söylüyorum sorun çıkarırsa uğraştırır tercih senin dedi.
Ben de kapora verdim. yarın inşallah aracı alacağım.

Benim kafamdaki tek soru ise şanzımandan dolayı sıkıntı çekermiyim. hazır almamışken hiç bulaşma sakın alma dermisiniz yoksa al sıkıntı çıkarmaz çıksa da halledilir mi dersiniz. kendimde ufak tefek tamirat işlerinden filan anlarım. Genellikle bunların sıkıntısı sanırım türbinden kaynaklanıyor. bunlar kömürlü yapıdaymış. forumdan da bu konuda bilgi edindim biraz. Sıkıntı olursa bu türbinden bulma imkanı varmıdır yurtdışından da gerekirse parça getirtebilirim. yoksa hiç bir şekilde bulunmaz mı?

Tecrübeleri arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Bu arada araçlarla ilgili birisiyim. başka forumlarda da araçla ilgili yaptığım çok sayıda paylaşım vardır.
Kısmet olur da bu aracı alırsam bu araçla alakalı da kafamda şimdiden yapılacaklar listesi oluşmaya başladı. Burda da yaptıklarımı paylaşmak isterim.
CVT ile ilgili bir başlığmız var, baştan sona okumanızı rica ederim. Bir fikir verecektir.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
MHB
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: 97 model micra 1.3 ncvt almak üzereyim

Mesajgönderen MHB » 04 Ara 2017, 09:18

Evet o bolumu bayağı inceledim. Asil sıkıntı kömürlü türbin sanırım genelde cvt şanzımanla alakalı burda problem çıkıyor. Benim gittiğim sanzimancida ayni şeyden bahsetmisti. Onun içine koyulan toz bile bayağı pahalıymış. Parçaları da pek bulunmuyor demişti. Biraz araştırma yaptım yurtdisinda komple çıkma şanzıman uygun fiyatlara mevcut çok zorda kalınıp yurtiçinde çözülmezse yurtdışından da parca getirtebilirim sanırım. Bi aksilik çıkmazsa bugün alacağım aracı.

ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ufaktefektamiratlar

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: 97 model micra 1.3 ncvt almak üzereyim

Mesajgönderen Ally_07 » 04 Ara 2017, 22:54

MHB yazdı:Evet o bolumu bayağı inceledim. Asil sıkıntı kömürlü türbin sanırım genelde cvt şanzımanla alakalı burda problem çıkıyor. Benim gittiğim sanzimancida ayni şeyden bahsetmisti. Onun içine koyulan toz bile bayağı pahalıymış. Parçaları da pek bulunmuyor demişti. Biraz araştırma yaptım yurtdisinda komple çıkma şanzıman uygun fiyatlara mevcut çok zorda kalınıp yurtiçinde çözülmezse yurtdışından da parca getirtebilirim sanırım. Bi aksilik çıkmazsa bugün alacağım aracı.

Gönlünüze göre olur inşallah. Internette araştırırsanız CVT'nin aslında en sorunsuz şanzıman tipleri arasında olduğunu görebilirsiniz. Almayı planladığınız araç hor kullanmamışsa ve siz de bakımlarını aksatmazsanız sorun olma ihtimali giderek düşecektir.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
MHB
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen MHB » 04 Ara 2017, 23:59

İnşallah öyle olur. bugün ufak bi aksilik oldu yarin sabah alacağım inşallah. Araç gördüğüm kadarıyla temiz kullanılmış. Söylendiğine gore İlk sahibindenmis ici filanda gayet iyi durumda yıpranmamış.
Resim

Resim

@ufaktefektamiratlar

Kullanıcı avatarı
MHB
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen MHB » 05 Ara 2017, 09:40

Aracı aldım arkadaşlar Resim

@ufaktefektamiratlar

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 05 Ara 2017, 14:22

Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Eğer son bakımının ne zaman yapıldığına dair net bir bilginiz yoksa (özellikle şanzıman yağının değişim tarihi ve km ile ilgili) yeni bir sayfa açmak adına belki biraz daha masraf ederek bunları hemen yaptırmanızı tavsiye ederim. Yalnız şanzıman yağını Nissan CVT için özel olan yağla değiştirin öyle her hangi bir yağ kullanmayın.

Kullanıcı avatarı
MHB
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen MHB » 05 Ara 2017, 16:45

Teşekkürler şöyle bir kaç gün kullanıp eksiklerini anlayıp ona gore bakim yaptırmayı düşünüyorum. Bu dediginiz şanzıman yagi piyasada satılan cvt şanzıman yağlarından farklı bir yagmi acaba . Eğer öyleyse nerden temin edebilirim ve ne kadar yağ aliyor acaba bilginiz varmı.

@ufaktefektamiratlar

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 06 Ara 2017, 16:32

MHB yazdı:Teşekkürler şöyle bir kaç gün kullanıp eksiklerini anlayıp ona gore bakim yaptırmayı düşünüyorum. Bu dediginiz şanzıman yagi piyasada satılan cvt şanzıman yağlarından farklı bir yagmi acaba . Eğer öyleyse nerden temin edebilirim ve ne kadar yağ aliyor acaba bilginiz varmı.

Daha önce size önerdiğim başlıkta Nissan'ın kendi CVT yağı için bir paylaşım vardı (bkz http://www.nissanclubtr.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=3708&p=29856&hilit=%C5%9Fanz%C4%B1man+ya%C4%9F%C4%B1#p30397 ). Ben kendim yetkili serviste değiştirdiğim için diğer marka CVT yağları için yorum yapamıyorum. belki bir yetkili servise danışabilirsiniz, hatta aracınız 20 yaşında olduğundan belki muadil yağlardan biri de kullanılabilmektedir. Edindiğiniz bilgileri burada paylaşırsanız faydalı olacaktır.

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 06 Ara 2017, 23:16

Hayırlı olsun, kazasız cezasız.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
MHB
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen MHB » 07 Ara 2017, 01:10

Teşekkürler araçla ilgili bir konu açtım yaptığım çalışmaları o konu üzerinden paylaşmak istiyorum.

@ufaktefektamiratlar

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 07 Ara 2017, 17:08

MHB yazdı:Teşekkürler araçla ilgili bir konu açtım yaptığım çalışmaları o konu üzerinden paylaşmak istiyorum.

Şu başlık sanırım http://www.nissanclubtr.com/forum/viewtopic.php?p=38124&sid=086bc1cd4e1cbe9cbd963cc5cd887950#p38124 Çok isabet olmuş. K11 ile ilgili paylaşımları zenginleştirmiş oluyorsunuz böylece.

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı