2007 otomatik Micra aldım

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
Acy46
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Acil tıp teknisyeni

2007 otomatik Micra aldım

Mesajgönderen Acy46 » 26 Ara 2017, 21:52

Daha önce birçok kez ufak araba istemem diye Micra'nın kapısından döndüm. Ancak artık arızalı arabadan canıma tak etti. İlk 4 arabam da sıkıntı yaşamadım aslında ancak 6 ay önce 2009 Lancer aldım her yere gösterdim birşey yoktu akşam eve geldiğim de bı baktım duman atıyor al, anlayacağınız yağ yakıyor 3 ay öyle bindim sonra BMW 1.20i 2005 ile takasa girdim 1 ay güzel bindim ama araç şuan yerinden oynamıyor ateşleme arızası veriyor bobinler bujiler değişti nafile , sorunun beyinden ya da tesisatta olduğunu düşünüyorum . 50 bin TL lik araba alıp binemeyince zoruma gitti . İnsallah yaptırıp satacağım. İlk defa eşimin sözünü dinleyerek elimde ki son parayla 2007 Micra aldım . 28500e mal oldu bu araç bana komple boyalı ağır hasar kayıtlı ama orjinal 55000 km de motor şanzıman tertemiz öyle olunca da kaporta ya fazla takılmadim benden çok eşim kullanacak zaten. Ben genelde motora biniyorum chopper sahibiyim. Arabadan daha çok seviyorum :) uzun uzun hikayemi anlattım. Sizden ricam arabaya neler yapılması gerek kronik bir arızası var mı bugün noterden sonra arıza lambası yaktı oksijen sensörü bozuk benim bildiğim yakıtı ve rölanti devrini bozar başka bir sakıncası varmıdır en kısa zamanda yaptıracağım. Araca 16 inç jant takmayı düşünüyorum ve yakıtını takip ettikten sonra gerekirse LPG çözümüne gitmek istiyorum çünkü bugün biraz bastım şehir içinde çeyrek depo benzin bitiverdi . Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Otomobil: Micra
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: 2007 otomatik Micra aldım

Mesajgönderen Ally_07 » 27 Ara 2017, 09:28

Acy46 yazdı:Daha önce birçok kez ufak araba istemem diye Micra'nın kapısından döndüm. Ancak artık arızalı arabadan canıma tak etti. İlk 4 arabam da sıkıntı yaşamadım aslında ancak 6 ay önce 2009 Lancer aldım her yere gösterdim birşey yoktu akşam eve geldiğim de bı baktım duman atıyor al, anlayacağınız yağ yakıyor 3 ay öyle bindim sonra BMW 1.20i 2005 ile takasa girdim 1 ay güzel bindim ama araç şuan yerinden oynamıyor ateşleme arızası veriyor bobinler bujiler değişti nafile , sorunun beyinden ya da tesisatta olduğunu düşünüyorum . 50 bin TL lik araba alıp binemeyince zoruma gitti . İnsallah yaptırıp satacağım. İlk defa eşimin sözünü dinleyerek elimde ki son parayla 2007 Micra aldım . 28500e mal oldu bu araç bana komple boyalı ağır hasar kayıtlı ama orjinal 55000 km de motor şanzıman tertemiz öyle olunca da kaporta ya fazla takılmadim benden çok eşim kullanacak zaten. Ben genelde motora biniyorum chopper sahibiyim. Arabadan daha çok seviyorum :) uzun uzun hikayemi anlattım. Sizden ricam arabaya neler yapılması gerek kronik bir arızası var mı bugün noterden sonra arıza lambası yaktı oksijen sensörü bozuk benim bildiğim yakıtı ve rölanti devrini bozar başka bir sakıncası varmıdır en kısa zamanda yaptıracağım. Araca 16 inç jant takmayı düşünüyorum ve yakıtını takip ettikten sonra gerekirse LPG çözümüne gitmek istiyorum çünkü bugün biraz bastım şehir içinde çeyrek depo benzin bitiverdi . Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

Hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanırsınız inşallah.

Micra ve LPG ile ilgili bir başlığımız mevcut, onu baştan sona okursanız bir fikir edineceksinizdir. Bunun dışında K12 kasa denilen aracınızla ilgili en çok duyduğumuz arıza direksiyon sisteminden kaynaklanıyor. Onunla da ilgili bir başlığımız mevcut. Oksijen sensörü ile ilgili bilginiz doğru, önemli bir sorun değil ancak değişmeden tamir edilen bir parça da değil. İleride yaptırabilirsiniz. Eğer değişip değişmediğine emin değilseniz mümkünse şanzıman yağınızı değiştirmenizi öneririm. CVT genelde sorunsuz bir şanzıman olarak biliniyor ama bakımlarını aksatmamak lazım, onarımı çok güç. Şanzıman yağını da sadece Nissan CVT yağı ile değiştirmenizde yarar var. CVT başlığımızı da incelemenizi tavsiye ederim. Jant ebadını değiştirmemenizi de tavsiye ederim. Sonuçta bu araçlar ağırlıkla şehir içi kullanım için tasarlanmış araçlar, bu tarz modifiyeler motoru yorabilir, sağlıklı kullanım şartlarını değiştirebilir.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı