2005 micra1.2 rolantiyi düşüremiyorum napmalıyım

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
eskmurat
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: esnaf

2005 micra1.2 rolantiyi düşüremiyorum napmalıyım

Mesajgönderen eskmurat » 20 Oca 2014, 21:52

İsmim murat 43 yaşındayım ve gurubunuza eskişehirden katılıyorum. Sorunıu çözümleyebileceğinizi düşünerek yazıyorum.
Arkadaşlar öncelikle şimdiden yardımlarınız için tşk ederim. Bundan 4-5 ay önce 2005 model micra 1.2 3 kapılı bir araç aldım eşime. Aldıkdan sonra bakımlarını yaptırmak için sanayiye götürdüm. Yağını suyunu filtrelerini bujilerini değiştirtdim. işlemler bittikden sonra tekrar çalıştırdığımızda aracın rölantisinin yükseldiğni gördük. Usta bilgisayara takdı sağını solunu temizledi bilmemne ama bi türlü rölantisini düşüremedik. Motor kapağının altında hava kelebeğinin olduğu bir parçası var en son ondan olduğunu söyleyerek onun 2. elini buldu getirtdik takdık ama yine bir düzelme yok. En son ben ustayla baya bi tartıştım. Sağlam getirdiğim araba arızalandı yani. Rolanti 1700-1800 den aşağı düşmüyordu. Aldım arabayı yetkili servise götürdüm. Servisde bu tür işlemlerden sonra bilgisayardan resetmi ne atılıyormuş o işlemi yaptı geçeceğini düşünerek. ama olmadı. Bırakmamı istediler aracı. 2- 3 günde orda kaldı araç. <sonrasında aracın motor kapağının ve hava klepesinin değiştirlmesi gerektiğini söylediler. ve bunlarında 4bin küsür para istediler. Aracı ben zaten 15 civarı aldım 3te 1 kadar masraf çıkartıyolar. Bende tabiiki yaptırmadım. Araca doğru dürüst hala binemiyoruz. Ben Eskişehir deyim. Ve bu sorunuda nasıl çözüleceğinide bilemiyorum. 4000tl de masraf yapmak istemiyorum. Açıkçası servisinde çok bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Deneme yanılmayla yapmaya çalışıyolar işte. Bu aracın hava klepesinin de öyle kolay bozulacak bişi olmadığını duydum sağdan soldan sonra zaten. Yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum.
Şİmdi sizlere sormak istediğim, başına böyle bir olaya gelen varmı aranızda bun u öğrenmek istiyorum. Napabilirim????

En son eskmurat tarafından 20 Oca 2014, 22:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: LÜTFEN YARDIM ÇOK ACİL

Mesajgönderen FelixCrail » 20 Oca 2014, 21:55

Baslik konuyu aciklayici nitelikte degildir.ayrica oncelikle tanisma konusunda kendinizi tanitmaniz gerekmektedir.bu kurallara uymadiginiz taktirde konunuz silinecektir.lutfen gerekli islemleri yapiniz

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: 2005 micra1.2 rolantiyi düşüremiyorum napmalıyım

Mesajgönderen etap nissan » 20 Oca 2014, 23:55

Aracınıza rölanti tanımlama yapılamıyorsa triger zincirini ve krank ve ekzantirik pozisyon sensörlerini kontrol ettirin.Zincir uzaması olabilir.Ayrıca aracınız kaç km de

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
eskmurat
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen eskmurat » 21 Oca 2014, 00:10

aracım 140bin kmde. sanırım siz Antalyalısınız. Aracı bende antalyadan aldım geldim. gelirken hiç bir sorun yoktu. Yukarda anlattıklarımı yaptıktan sonra bu hale geldi ve şu an kullanamıyoruz bu sorundan yaptıramıyoruzda. Servis bile yapamadı. Bu dediğiniz sorunları buradaki servis nasıl düşünemez mesela analamıyorum. Açıkçası bu dediklerinizide kime baktıracağımıda bilmiyorum. Sizce napmalıyım. Eskişehir de tanıdığınız biri varmı? Birde telefonunuzu verirseniz eyer telefonda konuşalım isterseniz?

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 21 Oca 2014, 21:37

Eskişehirde tanıdığım bir usta yok.Tlf nu özele gönderdim.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
eskmurat
NissanClubTr
NissanClubTr

rolanti sorunu dahada büyüdü

Mesajgönderen eskmurat » 16 Şub 2014, 14:13

Burada herkes mikra hakkında güzel güzel şeyler yazıyorlar ama ben alaldan beri sorunlardan dolayı arabaya binemedim nerdeyse. İşin kötü yanı yaptırabilecek adamakkıllı ustada bulamıyorum. Eskişehir de yaşıyorum ve Eskişehir servisi bile çözemedi sorunumu. Aracım 2005 model 1.2 micra Önce rolenti sorunum vardı rölantisini aracın bitürlü düşürtemedim. 1600- 1700 devirlerde çalışıyordu bu sorunu çözemeden araç şimdide gaz yememeye başladı. gaza bastığında 2000 devire kadar çıkıyor ve dalgalanmaya başlıyor ve onun üzerine çıkmıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Buna benzer bir sorunla karşılaşan ve bana önerisi olabilecek arkadaşlar varmı?

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı