1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

17 inc jant

Gönderilme zamanı: 22 Ara 2014, 02:29
gönderen 34micra39
Herkese selam
2007 diesel micram var 15 jantlari 16 yada 17 yaptirmayi düşünüyorum olumlu yada olumsuz yorumlarınızı rica ediyorum
selamlar

Re: 17 inc jant

Gönderilme zamanı: 22 Ara 2014, 13:44
gönderen spoilerci
42 numara ayakkabı giyen birisine 44 numara ayakkabı giydirip koş derseniz ne olursa, 17" lik jant ile aracınıza o olur. ufak tefek modifiyeyi severim ama mekanikle oynamak çok büyük yanlış, aracınızın KM ölçümleride yanlış olacak, arabanız 110 km ile giderken aslında 125 km ile gidecek bu da hız limitini aşmanız anlamına gelir. aracınızı yorar, yakıt artar, benim şahsi görüşüm yanlışta olabilir, ama teknik olarak söylediğimin yanlış olduğunu açıklayacak varsa saygı duyarım.

Re: 17 inc jant

Gönderilme zamanı: 22 Ara 2014, 19:10
gönderen 34micra39
Aydınlattığınız için teşekkürler 15 inç üzerinden devam edelim o halde
bir sorum daha olacak,
piyasadaki herhangi bir 15 inç çelik jant mekanik açıdan bir sıkıntı doğurur mu?

Re: 17 inc jant

Gönderilme zamanı: 22 Ara 2014, 21:14
gönderen FelixCrail
Kullanılan jantın bir boy büyüğünü takmaktan zarar gelmez. Hatta ağırlık olarak daha hafif bişey alınırsa daha da iyi olabilir. Eğer orjinal lastiğin dış çapı ile yeni lastiğin dış çapı aynı olursa hız ölçümümde fark kesinlikle olmaz. Jant kadar lastik seçimi önemli asıl. Eğer geniş taban, ince yanak bir lastik alınırsa yol tutuş hissedilir derecede artar, yanal rüzgarlarda araba daha az sağa sola yatar. Viraj alma kabiliyetiniz artar. Ama konfor düşer, ön takım daha çabuk bozulur. İçeri giren mekanik sesler artar. Her ne kadar bu tip lastik kullanmak istesemde eski aracımdaki deneyimlerinden ötürü vazgeçiyorum. Performans ve görünümden ziyade konfora önem verenler geniş yanaklı lastik kullanmalı

Re: 17 inc jant

Gönderilme zamanı: 27 Ara 2014, 00:00
gönderen spoilerci
resim yükleme sıkıntısı ne kadar devam edecek

Re: 17 inc jant

Gönderilme zamanı: 04 Oca 2015, 18:43
gönderen aydingokce
http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25 adresindeki dış çap denklik hesabını kullanabilirsiniz. Orijinal lastik ebatları ile yeni takılan lastik ebatları arasındaki fark en fazla %2.5 olmalıdır.

Bu programa göre, aracınıza takabileceğiniz 17 inç jantlı lastik ebatı 205/40R17. Ancak, bu lastiği aracınıza taktığınız durumda, FelixCrail'in belirttiği gibi olumsuzluklar yaşayacaksınız. Artı, büyük olasılıkla, 205 tabanlı lastik aracınıza geniş geleceği için dönüşlerde çamurluğa sürtecek. Artı, aracınızın yol tutuşu da her koşulda iyileşmeyecek. Büyük jant çapı - küçük yanak kombinasyonu, temel olarak bir pist kombinasyonudur. Pist gibi çok yüksek asfalt kalitesi bulunan ortamlarda, viraj giriş - çıkışlarındaki gövde salınımlarını azaltır, aracın yola adeta ahtapot gibi yapışmasını sağlar. Ama, Türkiye'de nereden bulacaksınız öyle asfalt kalitesini. Türkiye yolları çukurlarla, tümseklerle, dalgalanmalarla, yarıklarla, çatlaklarla doludur. Belirttiğimiz kombinasyonlarla araba yol bozukluklarına çok sert tepkiler verir, hoplar, zıplar, yolu doğru düzgün tutamaz.

Hiç girmeyin o topa derim kısacası, ki en son vazgeçmişsiniz zaten.