K13 Micra CVT ve motor freni
- aydingokce
- NissanClubTr
- Otomobil: Diğer
- Meslek:
K13 Micra CVT ve motor freni
0 km Micra CVT almaya niyetliyim (1.2 80 HP model, Street ya da Match donanım). Aracı teste çıkardım, kullanımı hoşuma gitti. Yalnız, bir özelliğine dikkat edemedim. Tekrar teste çıkarmaya şimdilik vaktim yok. O nedenle size sorayım dedim. Hatırladığım kadarıyla, CVT şanzıman ayağımızı gazdan çektiğimiz anda motor devrini rölantiye düşürüyor. Peki, frene bastığımızda bir miktar devir yükseltip, motor freniyle yavaşlamaya destek oluyor mu? Olmuyorsa kötü çünkü, manuel araca göre çok daha çabuk fren balatası bitirecek demektir.
Bir de aracın Hindistan üretimi olması beni düşündürüyor. Alışageldiğimiz Nissan kalitesi acaba bu araçta da mevcut mudur, bana sorun çıkarır mı diye düşünüyorum.
- tuncaserkan
- Silver Üye
- Otomobil: Micra
- Meslek:
Re: K13 Micra CVT ve motor freni
motor frenine gerek yok frenleri gayet sağlam,dik inişler de ve çıkışlarda L (LOW) u kullanırsan devir yüksek seyrediyor ve sürekli vites değişmiyor yani bir nevi motor freni ama 50 km hıza kadar geçerli.
Bilgine.
- aydingokce
- NissanClubTr
- Meslek:
L konumuna araç hareket halindeyken geçebiliyor muyuz, yoksa durdurmak mı gerekli?
- tuncaserkan
- Silver Üye
- Otomobil: Micra
- Meslek:
- aydingokce
- NissanClubTr
- Meslek:
K13 lerde L Var ,ama K12 de varmi bilmiyorum.
aydingokce yazdı:K13 Micra'da DS diye bir konum yok sanıyorum.
Bende de yeni kasa K13 micra cvt var, geçenlerde uzun süreli bir dik inişte L konumuna aldım yine de arada frene basıp çekerek motoru da freni de çok yormadan indim, biraz daha hızlı ama yine kontrollü inmek için de bayır azalınca D konumuna aldım ve vites üzerindeki sport düğmesini kullanarak motor freni yaparak indim, sport düğmesine basınca vitesi yükseltip aracı rahatlatmaya izin vermiyor vites küçük kalıyor ve araba daha yavaş kontrollü bayır inme imkanı sunuyor ve frene de çok basmak zorunda kalmıyorsunuz ki çok basmak tehlikeli uzun süreli inişlerde.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir