K13 Micrada ISOFIX var mı ? Varsa nerede? Nasıl Bağlanır?

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
MicraR
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Micra
Meslek: Akademisyen

K13 Micrada ISOFIX var mı ? Varsa nerede? Nasıl Bağlanır?

Mesajgönderen MicraR » 22 Şub 2016, 17:53

Arkadaşlar ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme özelliği son makyajlı K13 kasa Micrada var mı ? Var zannediyorum ama ben niye göremiyorum , nasıl koltuk bağlanır aracımıza ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?

2014 Nissan Micra 1.2 Street CVT Okyanus Mavisi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: K13 Micrada ISOFIX var mı ? Varsa nerede? Nasıl Bağlanır?

Mesajgönderen spoilerci » 22 Şub 2016, 23:55

arka koltukların sırt dayama ve oturma yerlerinin birleşim yerinde 10 cm lik çivi kalınlığında bükülmüş metal parçalar olur bir de arka koltuk üzerinde tişörtlerin yakasındaki marka ve beden etiketi gibi dikilmiş ISOFIX yzan bir etiket olur.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Mesajgönderen Ally_07 » 23 Şub 2016, 01:04

MicraR yazdı:Arkadaşlar ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme özelliği son makyajlı K13 kasa Micrada var mı ? Var zannediyorum ama ben niye göremiyorum , nasıl koltuk bağlanır aracımıza ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?

Bizimkinde var. 2012'lerin kataloğunda da var diye görünüyor. Biz eski tip kemerle bağlanan koltuklardan kullandığımız için detaylıca bakmadım işin aslı. Kullanım kılavuzuna başvurdunuz mu? Orada görsel anlatımlı bilgi var.

Yine de kabaca tarif etmek gerekirse @spoilerci 'nin dediği gibi genellikle arka koltukların tam yolcu ve sürücü (her ikisi de) koltuklarının arka hizasında (yani arka koltuğun orta kısmına doğru değil de kapılara doğru hizalı), oturma ve sırt dayama minderleri arasına ilinizi soktuğunuzda çengellere dokunabilirsiniz (sağlı sollu ikişer tane olmalı), zaten oralarda "isofix" yazan etiket veya bir işaret mutlaka vardır.

Bazı araçlarda Top Tether dedikleri bir kanca da arka koltukların sırt kısmında (bagajdan tarafta) oluyor, eğer çocuk koltuğunda da o top tether kayışı varsa bir de oradan sabitliyorsunuz ama bildiğim kadarıyla (tabi yanılıyor da olabilirim) Micra'larda o özellik yok.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
MicraR
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen MicraR » 24 Şub 2016, 16:35

Benim de bildiğim ve hep diğer marka modellerde gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz koltuk birleşim yerinde üzerinde ISOFIX yazan plastik bir kapak vari parça görüyorum, anlıyorum ve rahatlıkla görüyorum ki ISOFIX var, ancak bizim Micra'da daha önceden özellikleri arasında da ISOFIX olduğunu gördüğüm halde o şekilde bir plastik parçayı rahatlıkla göremeyince foruma sormak istedim. Çok detaylı bakmamıştım o birleşim yerine, tekrar baktıktan sonra son durumu buradan yazacağım, ancak bir de emniyet kemeri takma parçalarının orada cırt cırta benzer bir kayış görmüştüm yoksa bunun koltuk sabitlemesi bu mu diye içimden geçmişti, detaylı bakıp resimlendirip konuşmak en iyisi olacak, teşekkürler ilginiz için

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 24 Şub 2016, 20:58

MicraR yazdı:Benim de bildiğim ve hep diğer marka modellerde gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz koltuk birleşim yerinde üzerinde ISOFIX yazan plastik bir kapak vari parça görüyorum, anlıyorum ve rahatlıkla görüyorum ki ISOFIX var, ancak bizim Micra'da daha önceden özellikleri arasında da ISOFIX olduğunu gördüğüm halde o şekilde bir plastik parçayı rahatlıkla göremeyince foruma sormak istedim. Çok detaylı bakmamıştım o birleşim yerine, tekrar baktıktan sonra son durumu buradan yazacağım, ancak bir de emniyet kemeri takma parçalarının orada cırt cırta benzer bir kayış görmüştüm yoksa bunun koltuk sabitlemesi bu mu diye içimden geçmişti, detaylı bakıp resimlendirip konuşmak en iyisi olacak, teşekkürler ilginiz için

Yok cırt cırt değil mutlaka metal kanca olmalı.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
MicraR
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen MicraR » 25 Şub 2016, 13:04

Evet dün akşam kontrol ettim el yordamıyla kancaları tespit ettim, ama herhangi bir ISOFIX yazısı gözüme çarpmadı hâlâ, ayrıca şimdiye kadar fark edememe nedenim diğer arabalarda gördüğüm gibi bariz bi plastik kapakla o kancaların belirtilmemiş olması sanırım, cırt cırt mevzusuna gelince; cırt cırt değilmiş o esnek kumaştan bir lastik vari parça imiş sanırım emniyet kemerlerinin takılma yerlerini sabitlemek gibi bir görevi olabilir diye akıl yürüttüm, fotoğraf paylaşmak istiyorum gündüz vakti çekince

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 25 Şub 2016, 15:02

MicraR yazdı:Evet dün akşam kontrol ettim el yordamıyla kancaları tespit ettim, ama herhangi bir ISOFIX yazısı gözüme çarpmadı hâlâ, ayrıca şimdiye kadar fark edememe nedenim diğer arabalarda gördüğüm gibi bariz bi plastik kapakla o kancaların belirtilmemiş olması sanırım, cırt cırt mevzusuna gelince; cırt cırt değilmiş o esnek kumaştan bir lastik vari parça imiş sanırım emniyet kemerlerinin takılma yerlerini sabitlemek gibi bir görevi olabilir diye akıl yürüttüm, fotoğraf paylaşmak istiyorum gündüz vakti çekince

isofix yazısı olmaması ilginç, aracı eşim kullandığından bakma fırsatım olmadı bu ara ilk fırsatta ben de bir kaç resim yüklemeye çalışayım. Lastik olayını ben de onaylayabilirim. Yanlış hatırlamıyorsam tokaların takıldığı zımbırtıları birbirine yakın tutmak için kullanılıyor sanırım.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 26 Şub 2016, 21:23

Resimlerde görüleceği üzere isofix kancaları ve gri küçük düğmeler şeklinde isofix simgeleri arka koltukta mevcut. Sağ ve sol taraf aynı şekilde.

20160226_184741.jpg
20160226_184729.jpg

Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.

Kullanıcı avatarı
MicraR
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen MicraR » 28 Şub 2016, 16:23

Bende bugün fotoğrafladım aynı küçük simge var evet ama yazısı yok

Samsung Galaxy Note 5 telefonumdan Tapatalk ile gönderdim
ResimResim

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 28 Şub 2016, 17:35

Simge zaten isofix'i ifade ettiği için yazma gereği duymamışlar belki de. Kim araçlarda da simgeyi kullanmadan sadece isofix yazabiliyor tabi. Neyse bu konuyu da çözüme kavuşturmuş olduk sanırım :)

Kullanıcı avatarı
MicraR
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen MicraR » 28 Şub 2016, 19:36

Evet o problem çözüldü sorumun cevabını hem aldım hem de kendim verdim [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: K13 Micrada ISOFIX var mı ? Varsa nerede? Nasıl Bağlanır?

Mesajgönderen Ally_07 » 28 Şub 2016, 19:44

MicraR yazdı:Evet o problem çözüldü sorumun cevabını hem aldım hem de kendim verdim [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Böylece ileride ihtiyaç duyabilecek üyelere de faydalı bir bilgilendirme oldu. Darısı başka konulara :D

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google Adsense [Bot] ve 6 misafir

oto anahtarı