2006 Model Nissan Micra 1.2
2006 Model Nissan Micra 1.2

Arkadaşlar benim sorunum şu,
2006 Model Nissan Micram var passion otomatik. Aracımı aldım bir sorun yoktu ekspertiz raporu da aldım alamadan önce.
Temmuz başında aracımdan ses gelmeye başladı. Marş bastıktan sonra ısı göstergesi mavi yanıyor ve sönene kadar "çıkı çıkı çıkı çıkı" ses geliyordu. kayışı gevşemiştir diye düşündüm ustaya götürdüm o da tamir ettim dedi.
Bir süre sonra ses yine gelmeye başladı. Şu anda motoru çalıştırdıktan sonra motor ısınana kadar geliyor bir süre sonra kesiyor ve sadece vitesteyken geliyor. "N" veya "P" de gelmiyor. giderkende gaza basında "çırk yapıyor" ve kesiyor.
Sizce nedendir?
teşekkürler,
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Re: RE: 2006 Model Nissan Micra 1.2
Şanzıman yağı en son ne zaman değişmişti?bushidoka yazdı:Arkadaşlar 5 Ay önce hayırlısı ile yeni Nissan Micra aldım. Nissan araç olarak beklentilerimin çok üzerinde bir marka ve Micra ise atom karıncaÖzellikle iç hacmi herçekten şaşırtıcı. Forumda yeniyim ama bir kaç başlık inceleme fırsatım oldu ve gerçekten arabadan anlamayan birinin bile faydalanabileceği çok güzel bilgiler var ve gerçekten kalifiye bilginin dolaştığı bir forum. kuru gürültü yok.
2006 Model Nissan Micram var passion otomatik. Aracımı aldım bir sorun yoktu ekspertiz raporu da aldım alamadan önce.
Temmuz başında aracımdan ses gelmeye başladı. Marş bastıktan sonra ısı göstergesi mavi yanıyor ve sönene kadar "çıkı çıkı çıkı çıkı" ses geliyordu. kayışı gevşemiştir diye düşündüm ustaya götürdüm o da tamir ettim dedi.
Bir süre sonra ses yine gelmeye başladı. Şu anda motoru çalıştırdıktan sonra motor ısınana kadar geliyor bir süre sonra kesiyor ve sadece vitesteyken geliyor. "N" veya "P" de gelmiyor. giderkende gaza basında "çırk yapıyor" ve kesiyor.
Sizce nedendir?
teşekkürler,
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- Ally_07
- Administrator
Re: RE: Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2
Motor yağı vizikotise ile ilgili olabilir mi?ahmedoluk yazdı:Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.
Re: RE: 2006 Model Nissan Micra 1.2
Ally_07 yazdı:Şanzıman yağı en son ne zaman değişmişti?bushidoka yazdı:Arkadaşlar 5 Ay önce hayırlısı ile yeni Nissan Micra aldım. Nissan araç olarak beklentilerimin çok üzerinde bir marka ve Micra ise atom karıncaÖzellikle iç hacmi herçekten şaşırtıcı. Forumda yeniyim ama bir kaç başlık inceleme fırsatım oldu ve gerçekten arabadan anlamayan birinin bile faydalanabileceği çok güzel bilgiler var ve gerçekten kalifiye bilginin dolaştığı bir forum. kuru gürültü yok.
Sizce nedendir?
teşekkürler,
Güzel soru hiç bir bilgim yok aldığımda motor yağı vs. hepsini değiştirdim ve ses gelmeye başlayınca motor yağınına da baktırıp değiştirtirmiştim.
Şanzıman yağına baktıracağım. ondan olabilir mi? teşekkürler.
Re: RE: Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2
Ally_07 yazdı:Motor yağı vizikotise ile ilgili olabilir mi?ahmedoluk yazdı:Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.
Sesler geldiğinde kontrol ettirip yağ değişimi yaptım ama bir işe yaramadı.
Yağ yakmadığı sürece motor yağı bir kaç ayda biter mi?
teşekkürler.
- Ally_07
- Administrator
Re: RE: Re: RE: Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2
Motor yağı vizikotise ile ilgili olabilir mi?bushidoka yazdı:[quote="Ally_07"][quote="ahmedoluk"]Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]
Sesler geldiğinde kontrol ettirip yağ değişimi yaptım ama bir işe yaramadı.
Yağ yakmadığı sürece motor yağı bir kaç ayda biter mi?
teşekkürler.[/quote]Mümkün değil bitmez. Keçelerden veya tapadan yağ sızdırıyor olabilir.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir