2006 Model Nissan Micra 1.2

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
bushidoka
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Juke
Meslek: Finans

2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen bushidoka » 21 Ağu 2017, 17:00

Arkadaşlar 5 Ay önce hayırlısı ile yeni Nissan Micra aldım. Nissan araç olarak beklentilerimin çok üzerinde bir marka ve Micra ise atom karınca :) Özellikle iç hacmi herçekten şaşırtıcı. Forumda yeniyim ama bir kaç başlık inceleme fırsatım oldu ve gerçekten arabadan anlamayan birinin bile faydalanabileceği çok güzel bilgiler var ve gerçekten kalifiye bilginin dolaştığı bir forum. kuru gürültü yok.

Arkadaşlar benim sorunum şu,

2006 Model Nissan Micram var passion otomatik. Aracımı aldım bir sorun yoktu ekspertiz raporu da aldım alamadan önce.
Temmuz başında aracımdan ses gelmeye başladı. Marş bastıktan sonra ısı göstergesi mavi yanıyor ve sönene kadar "çıkı çıkı çıkı çıkı" ses geliyordu. kayışı gevşemiştir diye düşündüm ustaya götürdüm o da tamir ettim dedi.
Bir süre sonra ses yine gelmeye başladı. Şu anda motoru çalıştırdıktan sonra motor ısınana kadar geliyor bir süre sonra kesiyor ve sadece vitesteyken geliyor. "N" veya "P" de gelmiyor. giderkende gaza basında "çırk yapıyor" ve kesiyor.
Sizce nedendir?

teşekkürler,

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Otomobil: Micra
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: 2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen Ally_07 » 21 Ağu 2017, 21:55

bushidoka yazdı:Arkadaşlar 5 Ay önce hayırlısı ile yeni Nissan Micra aldım. Nissan araç olarak beklentilerimin çok üzerinde bir marka ve Micra ise atom karınca :) Özellikle iç hacmi herçekten şaşırtıcı. Forumda yeniyim ama bir kaç başlık inceleme fırsatım oldu ve gerçekten arabadan anlamayan birinin bile faydalanabileceği çok güzel bilgiler var ve gerçekten kalifiye bilginin dolaştığı bir forum. kuru gürültü yok.

2006 Model Nissan Micram var passion otomatik. Aracımı aldım bir sorun yoktu ekspertiz raporu da aldım alamadan önce.
Temmuz başında aracımdan ses gelmeye başladı. Marş bastıktan sonra ısı göstergesi mavi yanıyor ve sönene kadar "çıkı çıkı çıkı çıkı" ses geliyordu. kayışı gevşemiştir diye düşündüm ustaya götürdüm o da tamir ettim dedi.
Bir süre sonra ses yine gelmeye başladı. Şu anda motoru çalıştırdıktan sonra motor ısınana kadar geliyor bir süre sonra kesiyor ve sadece vitesteyken geliyor. "N" veya "P" de gelmiyor. giderkende gaza basında "çırk yapıyor" ve kesiyor.
Sizce nedendir?

teşekkürler,
Şanzıman yağı en son ne zaman değişmişti?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
ahmedoluk
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Navara
Meslek:

Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen ahmedoluk » 21 Ağu 2017, 22:14

Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen Ally_07 » 21 Ağu 2017, 23:02

ahmedoluk yazdı:Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.

Motor yağı vizikotise ile ilgili olabilir mi?

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
bushidoka
NissanClubTr
NissanClubTr

Re: RE: 2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen bushidoka » 22 Ağu 2017, 13:55

Ally_07 yazdı:
bushidoka yazdı:Arkadaşlar 5 Ay önce hayırlısı ile yeni Nissan Micra aldım. Nissan araç olarak beklentilerimin çok üzerinde bir marka ve Micra ise atom karınca :) Özellikle iç hacmi herçekten şaşırtıcı. Forumda yeniyim ama bir kaç başlık inceleme fırsatım oldu ve gerçekten arabadan anlamayan birinin bile faydalanabileceği çok güzel bilgiler var ve gerçekten kalifiye bilginin dolaştığı bir forum. kuru gürültü yok.

Sizce nedendir?

teşekkürler,
Şanzıman yağı en son ne zaman değişmişti?

Güzel soru hiç bir bilgim yok aldığımda motor yağı vs. hepsini değiştirdim ve ses gelmeye başlayınca motor yağınına da baktırıp değiştirtirmiştim.
Şanzıman yağına baktıracağım. ondan olabilir mi? teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
bushidoka
NissanClubTr
NissanClubTr

Re: RE: Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen bushidoka » 22 Ağu 2017, 14:03

Ally_07 yazdı:
ahmedoluk yazdı:Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.

Sesler geldiğinde kontrol ettirip yağ değişimi yaptım ama bir işe yaramadı.
Yağ yakmadığı sürece motor yağı bir kaç ayda biter mi?
teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: RE: Re: 2006 Model Nissan Micra 1.2

Mesajgönderen Ally_07 » 26 Ara 2017, 21:15

bushidoka yazdı:[quote="Ally_07"][quote="ahmedoluk"]Bende 8 ay kadar kullandim 2004 micra. Aynen ilk çalıştırmada bi 5 dk falan subap sesleri geliyor. Ve ilk vites geçişleri çok sert oluyordu ısınınca ya da yağlama yapınca ses gidiyor vites geçişlerde rahatliyordu.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]

Sesler geldiğinde kontrol ettirip yağ değişimi yaptım ama bir işe yaramadı.
Yağ yakmadığı sürece motor yağı bir kaç ayda biter mi?
teşekkürler.[/quote]Mümkün değil bitmez. Keçelerden veya tapadan yağ sızdırıyor olabilir.

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı