04 Tekna 1.6 Satış ve teyp/radyo sorunu
04 Tekna 1.6 Satış ve teyp/radyo sorunu
15 Gün önce 21.500'e Primera Tekna 1.6 ilk sahibinden bir araç aldım. 184binde 2004 model. Ekspertize soktuk, arkadaşlar detaylı bilgilendirme yaptılar, içime sindikten sonra satışı aldık noterden. Galeriden aldığım için, yaşayanlar bilir, arabada olmayan tüm özellikleri sayar adamlar genelde. Olmayan özellikleri lazım değil zaten, araçta hız sabitleyici ve telefon yeri dışında sanırım bütün özellikler var. Sanırım bir de ESR'si yok, en azından klavuzda gösterilen düğme bende yok. Neyse içime yattı dediğim gibi, 15 gündür İstanbul, Tekirdağ, Edirne arası biraz yol yaptım.
Bundan önce veya sonra sorun yaşayan arkadaşlar için ben de üzerime düşen görevi yapayım dedim. Aracı aldığımda, tecrübesizlikten diyim radyo/cd çalarını kontrol etmedim, zira yanımda da CD yoktu. Aracın satışı aldıktan sonra eve dönerken radyo açmaya çalıştım, aracın konsolu farklı bildiğiniz üzere, "trafikte de fazla uğraşmayayım" düşünceleriyle bir kaç düğmeye bastım ama bir türlü radyo açılmadı. Sonra birden yolda giderken radyo çalmaya başladı kendi kendine. Heralde dedim ayarı var bunun ben yapamadım. Velhasılıkelam sonradan uğraşlarım ve CD denemelerim sonucu, aracın hem radyosunda hem de CD çalarında sorun olduğunu anladım. CD çaların dişlileri kırılmış, CD giriş-çıkışı mümkün değil. Önce Tekirdağ sanayiye gittim, dediler bu aracı burda kimseye gösterme, konsolu kendine özel, arabayı bozarlar. İstanbul'a götür. E müziksiz araba da olmaz. Laf aramızda İstanbul'u hiç sevmem, kalabalık, trafik beni boğar. Neyse dedim bastım geldim Edirne'ye.
Edirne'de sanayide tanıdıklar var, önceden Starex ve C4 vardı bende. Bir tanıdık vasıtası ile yeni sanayi sitesinde Önder Usta'ya gittim. Çok babacan, çok efendi, tecrübeli bir abimiz olduğunu kendisiyle tanıştıktan ve zamanla konuştuktan sonra anladım. Kendisi ve abisi eskiden Pioneer yetkili servisi imiş. Ustamızın çırağı 10 dk içinde ön konsolu söktü olduğu gibi, ustamız da aldı CD çaları başladı çalışmaya. Sonuç; 3 dişli kırık, bir de CD çaların içindeki plastik malzemelerden biri yaştan ve sıcaklıktan dolayı erimiş. Ustanın cümlesini aynen aktarıyorum: "Kuzum ben 2 dişliyi tamir ettim ama 3.yü tamir ederken, bu plastiği gördüm, ben bunu da yaparım ama ne kadar dayanır bilmem, sonra arkamızdan söylenirsin. Gel biz bunun sana sıfırını alalım, tak, yenisi olsun uzun süre kullan." Yenisi dediği alet, CD çaların içindeki mekanızma. Kargo ile parça ertesi gün geldi, gittim, halleti sağolsun. Parça işçilik dahil 175 TL. Ama gelgelelim Radyo da arızalı idi. Onun da sorunu mekanikmiş, 2 saatte onla uğraştı Usta, 50 TL, artı daha sonra ufak bir ses sistemi yapması için fiyat aldım, onun içinde 50 TL'lik aparat taktılar, toplam fiyat 275 TL. Şimdi herşey tıkırında çalışıyor.
Uzun mesaj için özür dilerim şimdiden, yardım etmek istedim. Aynı sorunu yaşayan yakın arkadaşlar, abiler buyursun gelsin. İstanbul ile Edirne arasındaki fiyat farkları da malüm. Sigortayi bile yarı yarıya yaptırdım. Araca daha sonra dediğim gibi ufak bir ses sistemi ve jant takmayı düşünüyorum. Onları da uyguladıkça fotoğraflarla birlikte paylaşmak, sizin de görüşlerinizi almak isterim. Çok hoşuma gitti araç.
Tekrardan merhabalar, herkese iyi forumlar.
- ladroness
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: fizyoterapist
Re: 04 Tekna 1.6 Satış ve teyp/radyo sorunu
2001 Primera 1.6 Comfort(mazide kaldı)
2004 Megane 2 HB 1.6 Dynamique-34 GMU 61
Evet çok mantıklı. Bundan sonra araç alırken detaylı bir liste yapmak en iyisi.
- bedri73
- Silver Üye
- Meslek: Gelir Uzmanı
- mcengiz1982
- Gold Üye
- Meslek: bilgi işlem

http://alfaelektrik.net
- Karacabeg
- Platin Üye
- Meslek: Makine Mühendisi
2007 Primera Tekna
- ümityıldız79
- Silver Üye
- Meslek:
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- ümityıldız79
- Silver Üye
- Meslek:

- can5166
- Silver Üye
- Meslek: Emekli
Direksiyon kumandasında son yaptığın hareketi tekrarlıyormuş. Çözümü, ben de ışıklar açıkken kumandayı kullandığımda telefon tuşuna bir kez basmakta buldum.
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir