Debriyaj ve Çekiş Sorunu

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Debriyaj ve Çekiş Sorunu

Mesajgönderen brother79 » 27 Kas 2013, 15:44

arkadaşlar benım debriyaj pedalım aşırı sert yokuş çıkarken aracın performansı çok düşüyor neredeyse kamyonların arkasından hareket ediyorum araç sollamaya korkuyorum çünkü 2 veya 3.cü vitesle ancak gidebiliyorum debriyaj setini 6 ay oldu değiştireli düz yolda çekişte bir sıkıntı yaşamıyorum yalnız yokuş çıkarken çok sıkıntı çekiyorum bir de arkadaşlar araç ilk çalıştığında pedal sertliği yok yarım saat 1saat çalışınca araç ısınınca sertleşmeye başlıyor
sizce sorun ne olabılır debriyaj setını mı değiştirmem gerekıyor yoksa şanjuman yağı mı birde en iyi debriyaj seti hangisi yazarsanız sevinirim benim değiştirdiğim yan sanayi idi 6 ay oldu değiştireli

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: Debriyaj ve Çekiş Sorunu

Mesajgönderen FelixCrail » 27 Kas 2013, 17:02

Primeranin huyu bu.yokusa gelmeden hizini alip o hizi koruman lazim.yoksa yokusta hizi arttirmak cok zor.ayni durum bende de var. Motor kasaya gore zayif kaliyor

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
19TT397
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: memur

Mesajgönderen 19TT397 » 27 Kas 2013, 17:21

kardeşim bende aynı sıkıntı sebebiyle hemen hemen her şeyi kontrol ettirdim hiçbir problem olmadığını görünce 15 gün evvel valeo marka baskı balata ile balatayı değiştirdim sorunun olabileceği tek yer ora kalmıştı aklımca şanzıman açılınca 140.000 deki aracımın baskı balatasının halen sıfır gibi olduğunu söyledi usta ama parçayı aldığım için ve bitmesede kaÇIRMA YAPABİLECEĞİ İÇİN DEĞİŞTİRDİK ÇEKİŞTE HİÇ BİR DEĞİŞME OLMADI DİĞER ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ ARABANIN ÇEKİŞİNDE BİR SORUN YOK 1.300 KG LIK ARACI BU MOTOR BU KADAR GÖTÜREBİLİYOR hiç uğraşma aracında bir sorun yok daha yüksek devirlerle kullanmaya çalışmanı tavsiye ederim . iyi günler

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 27 Kas 2013, 17:46

Ben araci patinaj cekecek kadar zorladigimda debriyaj balatasi isindigindan soguyana kadar bariz kacirma yapiyor.sizde de bu durum var mi peki.bu sorunu saymazsam kavrama noktasi gayet iyi ama.bu yuzden degistirip degistirmeme konusunda kararsizim

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 27 Kas 2013, 21:38

Arkadaşlar debriyaj setini luck aısın daıkın haricinde farklı marka kullanmamaya çalışın sertlik,titreşim gibi sorunlar yaşayabilisiniz.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 28 Kas 2013, 10:32

Hocam debriyaj ve fren yağı aynı merkezi kullanıyor yarım saat sonra debriyaj sertleşiyor demişsin bir baktırsana yağ fazla mı yoksa veya kötü durumda mı o ısınınca şişme yapıyor olabilir.
Yokuşta çoğu benzinli 1,6 motor bu şekilde davranır araç az yakması için motor bu şekilde tasarlanır.

FelixCrail yazdı:Ben araci patinaj cekecek kadar zorladigimda debriyaj balatasi isindigindan soguyana kadar bariz kacirma yapiyor.sizde de bu durum var mi peki.bu sorunu saymazsam kavrama noktasi gayet iyi ama.bu yuzden degistirip degistirmeme konusunda kararsizim

Bir kaç kere patinaj çekip spin attım bıraktığımda lap diye çekiş düştü kısa süreli de olsa kaçırma yapıyor balata kokusu geldiğinde.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 28 Kas 2013, 12:20

O zaman debriyaj seti degistirmiyorum suan

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 28 Kas 2013, 12:24

Ben debriyajdan ayağımı çekerken titretmeye başlayana kadar idare ettim özellikle geri viteste titreme ve zorlanma hissedince değiştirdim abi

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 28 Kas 2013, 13:16

değerli yorumlarınız için çok teşekkur ederim yalnız debriyaj pedalının araç çalıştıktan 1 veya 1/5 saat sonra aşırı sertleşmesi ne anlama gelıyor sizce bu normal mı yoksa baskı balatanın bittiği anlamına mı gelıyor

Kullanıcı avatarı
sinan74
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen sinan74 » 07 Ara 2013, 19:08

Cekis sorunu bendede var dik yokuslarda kalkisda arabayi geriye kacirmadan cikmak lazim yoksa ozellikle tupte cekmiyor. Uzun yolda ise yokusa girmeden vites kucultup 3000 devrin uzerine cikararak kullanirsaniz pek bayilmiyo ama 2000-2500 devirlerde bayiliyo ve gaz yemiyor vites dusurmek zorunda kaliyosun.. Performansi biraz daha iyi olmaliydi bence.

Kullanıcı avatarı
horex
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen horex » 12 Ara 2013, 23:34

sinan74 arkadaşıma katılıyorum yazın kayseri dönüşü elmadağ rampalarına gelmeden 4000 rpm ile başladım çıkmaya 3. vites 4000 rpm ile tamamladım yolda almera vardı sanırım düşük devirde başlamış çıkmaya sen sağda gidiyordu ama benim de hızlı gittiğim söylenemez otobüsler bile benden hızlıydı kafaya koydum bir daha araba alırsam 2.0 alırım baya zoruma gitmişti bu iş benim :))

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 13 Ara 2013, 07:55

illa 2.0 almana gerek yok. 1,4 tsi motorlu bir araba alırsan bu nasıl 1.4 diyebilirsin :)

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı