2000 Confort Motor İkaz Işığı Yanıp Sönmesi

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
dnz-20 belmond
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Tekstil

2000 Confort Motor İkaz Işığı Yanıp Sönmesi

Mesajgönderen dnz-20 belmond » 15 Ara 2013, 17:09

merhaba arkadaşlar öncelikle ( etap nissan ) teşekkür ederim....
aracım 2000'model 1.6 101hp comfort 136600 km'de atiker lpg li
sorunum: kontak anahtarını 1 kademe getirince gösterge panelin de motor ikaz lambası yanıp sönmesi ve marşa bastığım da marş alıyor fakat aracım çalışmıyor.....
yetkili servisi aradım arıza sorunumu anlattım teknik danışman sorunumun dispiratör 'den kaynaklı olabilir dedi
ayrıca servis aracıyla arıza tespiti ve gerekirse çekiciyle servise çekileceğini ve arıza dahil hepsinin fatura edileciğini bilgilendirdiler....( moralin alt üst oldu ) nedeni dispiratör 2000tl dediler
yan sanayi arayışını girdim 650 tl fakat okuyucu var mış (disparatör) içersinde sadece o parça olursa 300 -400 arası olur dediler...
akıl daha sonra çalışır derler ya aklıma forum sitesi geldi hemen pc açıp arayışa girdim sorunla karşılaşan var mı diye
sayın güçlü bey'in cebine ulaştım sagolsun sorunumu anlattım
1'gün öncesi akşam aracımı çalıştırdığımı sorunsuz ca çalıştıgını ve ertesi günü çalışmadığını anlamadığımı söyledim
dispiratör olmayacığını ikaz lambası yanıyor sürekli (sabit deyil ) yani maarş da vuruyor
çözümü:
kontak anahtarı 2'adet orjinalı diyemi sordu ewet dedim dün akşam aynı anahtarlamı çalıştırdın dedi
hayır dedim yedek anahtarı kullandığımı Sonucunda ikaz lambası yanıp sönüyor dedim
akşamki anahtarla denememi ve denedim aynı dedim az bekle kontak anahtarı açık kalsın dedi öyle yaptım 10 saniye kadar
ardın dan sorun devam ediyor dedim kapatıp tekrar açmamı istedi aynen dediği gibi yaptım
ve motor ikaz lambası artık sabit yanıyor marşa bas dedi bastım ve o''sesi duyunca artık rahat nefes aldım çok şükür
dedim aracım çalıştı....
sorun: kontak anahtarı manyetik alana temas etmiş sonucunda nats aracı kitlemiş (çalıntıya karşı koruma) dedi güçlü bey
kontak anahtarınız tekrar kodlanması gerekiyor dedi
teşekkür ederim öncelikle forum sitemizi kuranlara ve bizi bir arada buluşturan marka'ya ve etap nissana
saygılarımla......

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: 2000 confort motor ikaz ışığı yanıp sönmesi

Mesajgönderen etap nissan » 15 Ara 2013, 19:34

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA