Tekleme Konusunda Yardımcı olmak için yazıyorum

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
sensiz27
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Tekleme Konusunda Yardımcı olmak için yazıyorum

Mesajgönderen sensiz27 » 17 Ara 2013, 16:53

p12 kasa nissan primeralarda tekleme sorunu olan arkadaşlar öncelikle krank mili sensörü ile egzantirik mili sensörlerinin ikisini birden değiştirmelerini tavsiye ederim. İkiside birbirine uyan sensörlerdir aynı parçalardır adet fiyatıda 140 tldir başıma geldiği için bilgi vereyim dedim. Tabi hem benzinde hem tüpte silkeleme ve tekleme yapıyorsa baktırın.

27ANR35

Kullanıcı avatarı
alphanet
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Re: Tekleme Konusunda Yardımcı olmak için yazıyorum

Mesajgönderen alphanet » 03 Oca 2014, 00:57

Teşekkür Ederim. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum. Peki sizde teklemeden başka aracın devrinde de sorun varmıydı ? Araçla viteste giderken boştaymış gibi gaz veriyormuydu ?

2003 Nissan Primera Tekna 1.6

Kullanıcı avatarı
sensiz27
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen sensiz27 » 03 Oca 2014, 15:25

evet oda tamircinin biri boğaz kelebeğini söktü temizledi sonra baktım rolanti yerinde durmuyordu. Kendi kendine gaz veriyordu. Sonra işin ehlini buldum. Söktüler tekrar temizleyip bilgisayara bağladılar. Gene olmadı. Tüm modülleri bilgisayar üzerinden çalıştırdılar birde baktık ki fan ın biri çalışmıyor. Sonra geçici olarak çalıştırdı arkadaş. Rolanti adaptasyonuna girdi pat hemen adaptasyonu yaptı. Diyeceğim şudurki bu araçlar herşeyi birbirne bağlı. Başka bir araçda gördüm orda durduğum yerde aracn arka fren lambası patladığı için araç belli bir süratı geçmiyormuş. Servise gitmiş arkadaş hava akışmetren arızalı demişler. Fakat benim tamirci iki dakikada fren lambalarının patlak olduğunu gördü ve değişti araba canavar gibi oldu. Bilmeyen vatandaşlara aracınızı kurcalatmayın.

27ANR35

Kullanıcı avatarı
alphanet
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen alphanet » 04 Oca 2014, 00:08

Walla tamircin iyiymiş. Bu adaptosyonu cihazla mı yaptı tamircin. Ve hangi fan çalışmıyor ? Benim arabanın rolanti sorunu war. Gaza biraz yüklenince devir göstergesi boştaymış gibi tavan yapıyor. Sensörleri değişicem ama sorun debriyaj balatasında ise boşa değiştirmek istemiyorum :) Bi de şu fren lambalarını kontrol edeyim. Ondan mı yapıyor yoksa :)

2003 Nissan Primera Tekna 1.6

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 04 Oca 2014, 01:18

Fren lamba olayi opellerde yasaniyor

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
ndr
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek: BİLGİSAYAR

Mesajgönderen ndr » 06 Oca 2014, 00:57

merhaba bende 2000 Almera var araç aşırı tekliyordu 2 tane bobin bozdu ve devir saati pejo j9 göstergesi gibi gibi sallanıyordu krank devir sensörü arızası verdi eksantrikle krank mili sensörü birlikte değişti devir saati düzeldi ama tekleme düzelmedi tekrar arıza lambası yaktı bu sefer kam mili sensör devre a bağlantı 2 diye bi arıza verdi usta buna elektrikçi baksın dedi yolladı ve 350tl harcamama ramen araba hala tekliyor delirecem varsa önerisi olan yazabilirmi? (bu arada bujiler ve bobinler sağlam, yağmur yağdığındada parklar açık kalıyo hiç bir şekilde sönmüyor ve kontak açık gibi ışıklar yanıyor sönmüyor)

Kullanıcı avatarı
sensiz27
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen sensiz27 » 06 Oca 2014, 13:04

ön sağ fan çalışmıyordu. Evet cihazla yaptı. Nissanın orjinal cihazı. Ayrıca şunu söylim piyasada dandik bilgisayar bağlantısı yapan yerler var. Onlar sisteme format atarak ataptasyon yaptıklarını söylüyorlar ama nafile öyle deilmiş. Cihazı gördüm 500 rpm ile 1000 rpm arasında arayı yakalayıp kendi otomatik yapıyor. Eğer böyle yapmıyorlarsa o adaptasyon deil formattır. İşe yaramaz bilginiz olsun. En yakın nissan servisinde bağlatın bilgisayara bence. Kolay gelsin.

27ANR35

Kullanıcı avatarı
duman
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: ELEKTRONİK

Mesajgönderen duman » 12 Oca 2014, 03:43

sensiz27 yazdı:evet oda tamircinin biri boğaz kelebeğini söktü temizledi sonra baktım rolanti yerinde durmuyordu. Kendi kendine gaz veriyordu. Sonra işin ehlini buldum. Söktüler tekrar temizleyip bilgisayara bağladılar. Gene olmadı. Tüm modülleri bilgisayar üzerinden çalıştırdılar birde baktık ki fan ın biri çalışmıyor. Sonra geçici olarak çalıştırdı arkadaş. Rolanti adaptasyonuna girdi pat hemen adaptasyonu yaptı. Diyeceğim şudurki bu araçlar herşeyi birbirne bağlı. Başka bir araçda gördüm orda durduğum yerde aracn arka fren lambası patladığı için araç belli bir süratı geçmiyormuş. Servise gitmiş arkadaş hava akışmetren arızalı demişler. Fakat benim tamirci iki dakikada fren lambalarının patlak olduğunu gördü ve değişti araba canavar gibi oldu. Bilmeyen vatandaşlara aracınızı kurcalatmayın.

firen lambalrını led yapıca aynı sorun bendede olmuştu

PRİMERAp12 tekna+plus 2006
34 GZ 3546
ist tuzla
https://www.youtube.com/watch?v=e7A2zkz ... e=youtu.be BENIM TEKNAM..
Resim

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı