Far Yıkama

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Far Yıkama

Mesajgönderen GhettoParty » 12 Ağu 2012, 15:56

aracımı aldığımda genel olarak fazlasıyla özelliğinden dolayı far yıka hiç aklıma gelmemiştir. Taaki araç muayene girdi muayenedeki eleman far yıkaman calışmıyormu diyince araç kusur yemesın diye modelinden dolayı sunroof var o yuzden far yıkama yok bu modelinde diyip geçiştirdim ve işede yaradı :D araç kusursuz geçti.

Ordan çıkıp işyerine geldiğimde tampondaki mevcut kapakları tutma ve çekme hareketinden sonra içerisindeki fıskiyeleri farkettim . Hemen heves ile nissan servisi arayıp nasıl çalıştığını sordum dedikleri farı açın ve yıkama kolunu kendinize çekin dedikleri ama bir hareket yok arkadaşlar sigortadan olabilir diyorlar bu sorunu yaşayan varmıdır acaba

tampondan elimi sokarak yukarı çıkmaya çalıştım kızakları tutarak baktığımızda soldakinde bir hortum boru v.b bir sey cıkmıs gibi gözükmekte su hortumu benzerı ama öyle bir yerdeki farın altında tamponun içinde ulaşmak imkansız gibi

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: Far Yıkama

Mesajgönderen FelixCrail » 12 Ağu 2012, 16:33

tamponu sökmeden o hortuma ulaşman imkansız gibi. belki alt muhafazası söküp o bölgeye ulaşılabilir. denemek lazım. parkları yada kısaları açıp sileceklere su atarsan o fiskiyelerde çalışıyor. ama 2. kez çalışması için kolu çekme işlemini 5 kere tekrarlaman lazım. 5 kerede bir atıyor çünkü.

sigortası varmı kitapçıktan bi bakayım. belki bişeyler yazıyordur.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 12 Ağu 2012, 16:38

alttan sokmek bana bır zor ustalık bır ıs korumyaı sokmek gereklı ondan sonrada sısler var zaten sısler oldugundan ordan yukarı gıdılmıyor ulasabıldıgım tek nokta tampanda sıslerın yanındakı hava kanalından elımı sokarak oldu arac salı gunu sabahı cıkıcak bırde farlarından bakıcam sıgorta kutusunda bır tane bosluk var suphelerım o yonde

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 12 Ağu 2012, 16:39

kitapçıkta sigortası nerede yazmıyor ama direksiyon altındaki kapağı kendine çekip çıkartırsan arkasında sigortasının hangisi olduğunu bulabilirsin sanırım. eğer orda yoksa birde motor kaputunu açıp akünün yanındaki siyah kutu içindeki sigorta paneline bak. kutunun üstünde ne neyin sigortası yazıyor. ama muhtemelen direksiyon altındaki paneldedir diye tahmin ediyorum.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 12 Ağu 2012, 16:40

eğer eksiğin var diye düşünüyorsan söyle ben benimkinin fotosunu çekip buraya koyayım karşılaştır. yada kapağın arkasındaki şablona göre diz. istanbulda olsan beraber bakardık neden çalışmadığına

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 12 Ağu 2012, 16:52

dıreksıyonun altındakınde 1 tane eksık vardı tampondakı pıskıyelerı cektıgımde uzun suredık kulanılmamıs oldugu bekklı kolu saran telde oksıtlenme vardı muhtelemen gene cıkmacının yolu gozuktu .. arkadaşalr sureklı baskı halınde yaptır sunları dıye arac cıksın onuda gosterıcem ama kıme gostereyım o konuda suphelerım var ona muhtelemel elektrıkcı bakıcaktır yarın aracın yanına jantları bırakmaya gıttıgımde bırde ustaya gosterıp ustanın yorumunu burdan paylasırım

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 13 Ağu 2012, 14:24

bugün çıkmacıya uğradım hazır gelmişken arabanında yanına gittim aldım elektrikçiyi far yıkamayı göstericem anlattım durumu . oda olabilir nasıl çıkıyor peki dedi bende sol ön tarafı tutup cekme gayretıne gırdım ama nasıl olduysa bırde cat dıye elımde kaldı . ustanın yorumu artık sıgortadan kaynaklı olmuyacagı oldu :) maalesef istemeyerekte olsa sol tarafın ıcını bosalttım kapagı yapıştırdım . çıkmasını bulana kadar böyle idare edicem anlaşılan eline çıkması gelen olursa haber verirse sevinirim

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Far Yıkama

Mesajgönderen FelixCrail » 13 Ağu 2012, 15:04

Bizim burdaki cikmacida fiskiye kolu var ama fiskiye memesi yok. Ben almistim memeleri :) sende memeler varsa kolu burdan aliriz. Tabi elindeki sag mi sol mu gidip sormam lazim. Sendeki kirik parcanin yani almamiz gereken parcanin fotosunu eklesene buraya ben bi bakayim. Gidip yanlis parca almayalim sonra

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 13 Ağu 2012, 15:09

ucundaki memeler sağlam :) bu uzun plastık kırıldı ortadan aksam evde ceker eklerım daha anlaşılır olur bu arada sol tarafınki kırıldı

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Far Yıkama

Mesajgönderen FelixCrail » 13 Ağu 2012, 15:12

O kol komple var (normalde 2 parca o. Ortadan metal bir klipsle ayriliyor) fotodan sana neresi lazim anlariz. Fiyat alir bildiririm

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı