Isıyı Sadece Ön Cama Verince Klima Devreye Giriyor ??

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
unalnuri
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Memur

Isıyı Sadece Ön Cama Verince Klima Devreye Giriyor ??

Mesajgönderen unalnuri » 08 Ara 2013, 01:44

merhaba arkadaşlar, ön cam buğu yaptığında haliyle ısıyı ön cama veriyorum, düğmeyi çevirdiğimde otomatik olarak klima devreye giriyor, ayaklara ve ortaya verdiğimde böyle bir şey olmuyor, düğmeyi ısıyı cama vermek için çevirdiğimde klima neden devreye giriyor anlamadım...??? (primera 2001 1.6 comfort)
bir de konsolun ortasındaki sıcak-soğuk geçişini sağlayan düğme aşağı yukarı boşta gibi oynuyor, soğuğa da çevirsem sürekli sıcak veriyor kalorifer, sanırım boşa çıkmış gibi tamiratı basit midir acaba ? teşekkürler.. :DD

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: Isıyı Sadece Ön Cama Verince Klima Devreye Giriyor ??

Mesajgönderen FelixCrail » 08 Ara 2013, 01:58

On cama cevirince arac camin bugu yaptigini varsayip nemi almak icin otomatik olarak klimayi devreye sokuyor.hatta direk dis hava dolasimi da devreye girer.p12de de ayni durum var.ac tusuna basip kapamak gerek.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
oztrk
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Juke
Meslek: Pazarlama Danışmanlı
İletişim:

Re: Ynt: Isıyı Sadece Ön Cama Verince Klima Devreye Giriyor

Mesajgönderen oztrk » 08 Ara 2013, 11:27

Bircok araçta boyle, Fluence'te ac ye bassan da kapanmiyor mesela

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kullanıcı avatarı
unalnuri
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Mesajgönderen unalnuri » 08 Ara 2013, 20:13

Teşekkürler arkadaşlar, enteresan bir durummuş...

Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: memur
İletişim:

Mesajgönderen MÜNÜRB » 08 Ara 2013, 20:21

unalnuri yazdı:merhaba arkadaşlar, ön cam buğu yaptığında haliyle ısıyı ön cama veriyorum, düğmeyi çevirdiğimde otomatik olarak klima devreye giriyor, ayaklara ve ortaya verdiğimde böyle bir şey olmuyor, düğmeyi ısıyı cama vermek için çevirdiğimde klima neden devreye giriyor anlamadım...??? (primera 2001 1.6 comfort)
bir de konsolun ortasındaki sıcak-soğuk geçişini sağlayan düğme aşağı yukarı boşta gibi oynuyor, soğuğa da çevirsem sürekli sıcak veriyor kalorifer, sanırım boşa çıkmış gibi tamiratı basit midir acaba ? teşekkürler.. :DD

bende birtek bizim almeralarda mı var acaba diye düşünüyordum :OOO

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 08 Ara 2013, 22:47

evet bir çok araçta böyle renolarda yazın aynı şeyi yapında düşmeden bile kapanmıyor nalet

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
mehsa
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: MAKİNA MÜHENDİSİ

Mesajgönderen mehsa » 19 Şub 2014, 09:57

unalnuri yazdı:merhaba arkadaşlar, ön cam buğu yaptığında haliyle ısıyı ön cama veriyorum, düğmeyi çevirdiğimde otomatik olarak klima devreye giriyor, ayaklara ve ortaya verdiğimde böyle bir şey olmuyor, düğmeyi ısıyı cama vermek için çevirdiğimde klima neden devreye giriyor anlamadım...??? (primera 2001 1.6 comfort)

orta konsoldaki sıcak-soğuk ayar kolu çalışmıyorsa yazın klimadan verim alamazsın yeteri kada soğutmaz. çünkü motordan gelen sıcak havayı soğutmayı çalışır klima. bunda da ne kadar başarılı olabilir; hiç şansı yok...
aynı sorun bende de var.
bunun için torpidonun altından elini radyonun arka tarafına doğru uzattığında bir mandrel bulacaksın. bunu bir vana gibi düşün. sağa sola oynatılabilir.
bir konumdayken motordan gelen sıcak suyu kalorifer-klima radyatörüne iletiyor, diğer konumda iken motordan gelen sıcak suyu kapatıyor.
bu yüzden yaz ayları yaklaştığında klima ihtiyacı duymaya başladığında elinle o mandreli diğer konuma getirip klimanın keyfini süreceksin.

2000 PRİMERA 1,6 COMFORT

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

oto anahtarı