Primera P12 Klima Ve Egzoz Patlaması Gibi Ses
- ebozkurt774
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Primera P12 Klima Ve Egzoz Patlaması Gibi Ses
1- 1 hafta öncesine kadar klima yani havalandırmam gayet sağlıklı çalışıyordu. Ancak sonra bir anda kendiliğinden durdu. Genelde otomatikte kullanıyorum. Şiddeti en yükseğe ayarlıyorum ve havalandırmada tık olmuyor. Ardından bazen kendi kendine bir anda tekrar üflemeye başlıyor ama oda çok uzun sürmüyor 15-20 saniye içinde kesiliyor. Motor ısısı gayet normal ortalarda oluyor.. Manuel olarak arttırıp azalttım fayda etmedi. Ac'yi açtım kapattım fayda etmedi. Soğuktada olmuyor sıcaktada.. Sizce sorunum ne gibi birşey olabilir ???
2- Diğer sorunum ise 1. ve 2. viteste 3000-4000 gibi devirlerde arka taraftan sanki egzoz patlamış gibi pat pat ses geliyor ama normal devirlerde seyrederken hiçbir sıkıntı yok. Yada 3 veya 4.viteste bu devirlerde bir sıkıntı olmuyor. Sorunu anlayamadım egzoz diye düşünmüştüm ama sonradan durum daha farklı gibi geldi.. Bu yüzden bilginize danışmak istedim...
3- 3. olarak şu anda kışlık lastikleri takılı Konya'dayım havada 0larda olduğu için değiştirmedim. Lastik basıncı ne kadar olmalıdır...
Umarım sıkıntılarıma yanıt veya en azından fikir alabilirim. Şimdiden teşekkür ederim iyi geceler.....
Re: primera p12 klima ve egzoz patlaması gibi ses
2.si egzoz sisteminden kaynaklanabilir. Katalatik konvektörde olabilir. Bir egzozcuya gitmen iyi olur.
3. sü ben aracımdan kışlık lastiklerle önde 33 arkada 31 hava basıncı kullanıyorum. Daha altında kullanmanı tavsiye etmem. Çünkü bu genişlikte lastiklerde abartılı olmamak kaydıyla biraz yüksek basınçta kulllanmakta yarar var. Malum yollarımda büyük çukurlar var. Lastiklerin yanak atması tel kırması çok kolay.
Re: primera p12 klima ve egzoz patlaması gibi ses
- mustafacelikcbu
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Re: Primera P12 Klima Ve Egzoz Patlaması Gibi Ses
Ben LPG katalizatörün içini erittiği için katalizatörü boşalttırdım. Egzoz patlatması eğer katalizatörü boşalttırdıysan olur.
Araç boştayken patlatma olmuyor. Ama özellikle devirli kullandıktan sonra viteste iken ayağını gazdan çektiğin zaman, içerideki yanmamış yakıt patlatma yapıyor bildiğim kadarıyla. Bir zararı yok ama. Sadece gürültü

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir