98 Model Primere slx soru ve bilgi paylaşımı

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
eufuk
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek:

98 Model Primere slx soru ve bilgi paylaşımı

Mesajgönderen eufuk » 31 Oca 2015, 13:34

Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç sorum olacak. Bende 98 model 1.6 hb primera slx var. 173 bin kmde.
1) Motordan çok ritmik bir ses geliyor "çık çıkı çık çıkı çık çık" resmen bu şekilde :) sizce sorun ne olabilir?
2) Ön sol sis farım senelerdir kırık servis 250 tl demişti en ucuz 150 tl ye bulmuştum. Bununla ilgili bir tavsiyeniz varmı?
3) Ne marka ve kaçlık yağ önerirsiniz?
4) Atiker marka lpg var nereden gaz almamı önerirsiniz?(Ben opetten alıyorum lpg taktıralı 1 sene oldu 7 bin km de gaz filtresi kaçak verdi usta opetin gazı böyle yapar dedi ama opete devam ediyorum sizce alakası varmı?)
5) Herkeste vardır herhalde direksiyon simidi aşınması nasıl çözüm ürettiniz? Değiştirmek çok masraflımıdır?

Tecrübelerimi biraz belirteyim almayı düşünen bir akradaş vs. okur belki

Aracımı 2006 yılında dayımdan aldım ozamana kadar başına bir şey gelmediğini bildiğimden 80 bin kmde aldım aracı. şuan 173 binde ve hiç ağır bir masraf çıkartmadı çok şükür bir kere işgüzar bir usta motoru mazotla yıkadığı için distirbütörün beyni yandı okadar :) onun haricinde yağı suyu fren balatası hariç hiç bir şeyini değiştirmedim şimdiye kadar tıkır tıkırda çalışıyor. Belkide ben öyle sanıyorum :P
2014 yılına kadar lpg taktırmamıştım ama keşke taktırsaymışım 20 22 kuruş falan yakıyor hiçte öyle gözle görülür bir performans düşüşü yok. Benzinliykende aynı sürede 200 yapıyordu şimdide. En son geçen sene bir yıkamacı 13 bin TL vereyim dedi konya tarafında satıyorlarmış bu araçları. 13 bin bana zart diye verip konyaya götürmeye niyetlendiğine göre ne kadara satar Allah bilir.
Kısacası taş gibi masrafsız araba.

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Re: 98 Model Primere slx soru ve bilgi paylaşımı

Mesajgönderen sinoplu » 31 Oca 2015, 20:49

bende de aynı model aynı yıl var gerçekten maşallahı var araçların
çıkı çıkı ses gazdan geliyor sanırım ateşleme sesi tahminim o
sis farı çıkma falan bulursan internette yada bu sitede iletişime geçilebilir
ben konyada özel servise gidiyorum galiba 10-40 yağ koyuyor ona bırakıyorum hallediyor usta
ben genelde ucuz olan yerlerden gaz alıyorum opet shell bp aytemiz lukoil karışık yani dediğin sorunu yaşamadım bende de atiker var 10 bin km olunca kontrole gittim rutin kontrolü 10bin km de bir zaten gaz filtresi değişti kirlenmiş dedi o kadar onun haricinde maşallah güzel çalışıyor
benim araçta direksiyon aşınması yok henüz km düşük ama güzel bir kılıf alınabilir hem ucuz hem de güzel gösterir ayrıca sedef te kaplanabilir beyaz değilde koyu renk iyi olur bence tercih sebebi tabi hatta deri bile kaplanabilir bunları yapan yerler var
gaz burada 1.98 civarı bununla şehir içi 19 krş şehir dışı 16 kuruş civarına düştü yakıt ve gaz uyumu güzel inşallah yazın da böyle devam eder de ucuza gezeriz bu yaz çok gezicem inşallah niyetim o önce istanbul sonra fatsa sonra memleketim sinopa gidecem arada silifke taşucu gezme niyetim de var hayırlısı inşallah
ben arabayı 2013 mayısta aldım 14.500 tl ye muayene geçikti zaten tüpü ben taktırdım muayene olmaması önemli değildi bu yüzden 850 tl ye takıldı 4 lastikte diş derinliği olarak iyiydi ama 8 senelik olduklarından güvensizdiler onları da ben değiştirdim şu aralar ise 17 bin tl civarı gidiyor bunlar durumlarına göre fiyat açısından fikir verir belki şuan bunların piyasası bu
tabi renk gümüş gri en çok tutulan renk bu
yani yıkamacı en az 2-3 bin tl kâr edebilirmiş

57 SİNOP 42
Nissan Primera 1.6 slx 1998 Model

Kullanıcı avatarı
emresheva
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen emresheva » 03 Şub 2015, 10:44

bendede 98 model hb 2.0 motor slx var 16 ya aldım şimdi aynı fiyata ankarada arsayla değişicem nasipse

Kullanıcı avatarı
eufuk
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen eufuk » 07 Şub 2015, 01:18

Bizim araba okadar ediyormu yahu :) iyiymiş hakkaten keyfim yerine geldi zaten o adamda konyada satacağını söylemişti. Sinoplu, gaza gerçekten çok uyumlu bizim arabalar aynı şeyi taktırmışız ben bir yaz geçirdim arabayla ve gerçekten hiç düşünmeden heryere gittim çok az yakıyor tabi gazda ucuz bu aralar bizim burada 1.95 bende opetten alıyorum performansın daha iyi olacağını söylemişlerdi değiştirmedim daha sonra alıştım arada bir 20 30 benzin atıyorum biriktiriyorum depoda laf olsun diye :)
Uzun yola çıkacaksın madem şunuda söyliyim lpg taktırdığım yer zırt pırt gaz aldığım yeri değiştirmemem gerektiğini söyledi yani en basit örnek sigara içiyorsan eğer sigaranı değiştirince ne hissediyorsun? o şekil yani opetten alıyorsan opetten devam et(ne olduğu belli olmayan yerlerden sakın alma öyle yerlerden alıp sistemi patlatanı gördüm) ve yaz aylarında gazı akşamları hatta mümkünse geceleri almaya bak. Motor sıcaklığını ve su seviyesini mutlaka kontrol et sürekli. Bende 900 e taktırmıştım ruhsata da işletmedim hala mayısa kadar yolu var artık.

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sinoplu » 07 Şub 2015, 01:23

valla ben değiştiriyorum nere ucuz oraya aslında genelde gaz aynı satıcı farklı tamirciler iyi biliyor bunu
gündüz gece farkı bariz farkediyor özellikle konya gibi bir yerde gündüz gece sıcaklık farkı çok gündüz 38 derece gece 22 lere düşüyor bu durumda gaz alınca gittiği km değişiyor gerçekten
hararet göstergesi ise eski arabadan miras kaldı hep bakarım ama bizde çift fan olunca hararet zor yükselir tabi suyu bitirmezsek

57 SİNOP 42

Kullanıcı avatarı
eufuk
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen eufuk » 07 Şub 2015, 01:29

Benim araba su eksiltiyor biraz ondan uyarayım dedim Allah korusun. Gaz konusunda tabi aynı gaz ama yinede markadan markaya bir standart olur illaki katkısı ıvırı zıvırı bence uzun süreli dayanıklı olmasını istiyorsan kendine bir yer seç derim. Ben lpg taktırdığımdan beri (yaklaşık 15bin km) opetten alıyorum hatta hep aynı bayiden ve memnunum.

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sinoplu » 07 Şub 2015, 04:13

ben su eksiltmesini sordum araba hararetli çalışıyor normal dedi usta
birde su haznesi kapağı basit bir kapak sanırım zamanla oradan buharlaşıyor ondan standart eksiltiyor suyu

57 SİNOP 42

Kullanıcı avatarı
eufuk
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen eufuk » 02 Mar 2015, 00:26

98 model primera sis farı teki 135 tl ye buldum 4.levent eski oto sanayide ama aksarayda daha ucuz oluyormuş İstanbul da olanların dikkatine.

Birde önümüzdeki ay tüpü ruhsata işletmem gerekecek araç benim üzerime değil üzerime alınca yeni ruhsat gelecek kargoyla diye biliyorum ondan sonra ruhsata işletmek için nereye gitmem gerek belli bir yeri varmı bilen varmı?

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sinoplu » 02 Mar 2015, 18:19

eufuk yazdı:98 model primera sis farı teki 135 tl ye buldum 4.levent eski oto sanayide ama aksarayda daha ucuz oluyormuş İstanbul da olanların dikkatine.

Birde önümüzdeki ay tüpü ruhsata işletmem gerekecek araç benim üzerime değil üzerime alınca yeni ruhsat gelecek kargoyla diye biliyorum ondan sonra ruhsata işletmek için nereye gitmem gerek belli bir yeri varmı bilen varmı?

önce muayeneye gideceksin sonra noterden satışla aracı üzerine alırsın
önce satış yaparsan yani üzerine alırsan aracı olmaz fazladan para çıkar senden

57 SİNOP 42

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 02 Mar 2015, 23:11

eufuk yazdı:Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç sorum olacak. Bende 98 model 1.6 hb primera slx var. 173 bin kmde.
1) Motordan çok ritmik bir ses geliyor "çık çıkı çık çıkı çık çık" resmen bu şekilde :) sizce sorun ne olabilir?
2) Ön sol sis farım senelerdir kırık servis 250 tl demişti en ucuz 150 tl ye bulmuştum. Bununla ilgili bir tavsiyeniz varmı?
3) Ne marka ve kaçlık yağ önerirsiniz?
4) Atiker marka lpg var nereden gaz almamı önerirsiniz?(Ben opetten alıyorum lpg taktıralı 1 sene oldu 7 bin km de gaz filtresi kaçak verdi usta opetin gazı böyle yapar dedi ama opete devam ediyorum sizce alakası varmı?)
5) Herkeste vardır herhalde direksiyon simidi aşınması nasıl çözüm ürettiniz? Değiştirmek çok masraflımıdır?

Tecrübelerimi biraz belirteyim almayı düşünen bir akradaş vs. okur belki

Aracımı 2006 yılında dayımdan aldım ozamana kadar başına bir şey gelmediğini bildiğimden 80 bin kmde aldım aracı. şuan 173 binde ve hiç ağır bir masraf çıkartmadı çok şükür bir kere işgüzar bir usta motoru mazotla yıkadığı için distirbütörün beyni yandı okadar :) onun haricinde yağı suyu fren balatası hariç hiç bir şeyini değiştirmedim şimdiye kadar tıkır tıkırda çalışıyor. Belkide ben öyle sanıyorum :P
2014 yılına kadar lpg taktırmamıştım ama keşke taktırsaymışım 20 22 kuruş falan yakıyor hiçte öyle gözle görülür bir performans düşüşü yok. Benzinliykende aynı sürede 200 yapıyordu şimdide. En son geçen sene bir yıkamacı 13 bin TL vereyim dedi konya tarafında satıyorlarmış bu araçları. 13 bin bana zart diye verip konyaya götürmeye niyetlendiğine göre ne kadara satar Allah bilir.
Kısacası taş gibi masrafsız araba.

1-ritmik ses motorun neresinden üst taraftan mı alt tarafından mı geliyor, gaz verince belli devirler arasında başlayıp bitiyor mu,
2-Ön sisler için yerine olabilecek üniversal sis farları uyduramıyormusun veya elinden iş gelen birine yaptıramıyormusun,
3- ben castroldan şaşmıyorum P12 için kaçlık olduğuna ustalarımız karar verir ben bilmiyorum.
4- LPG için mondeo da ipragazdan şaşmadım, şu an ihtiyaç duymuyorum ama arabama LPG taktırırsam yine ipragazdan vaz geçmem.
5- direksiyon simidi için sedef kaplama yapıyorlar en ucuza o var. direksiyon simidi değişimi için piyasada bulmanız zor, çıkmacıdan alacağınız da sizinkinden çok farklı değildir. servisten sipariş verdirmeniz lazım o da semeriyle seksene gelir. izmir gümüş oto var nissan parçacısı Necdet amcayı arayın size en iyi yardımcı o olur, sisleri de sorabilirsiniz. 1 nolu şikayetinizi daha açıklayıcı yazarsanız.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
faithstar
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen faithstar » 09 Mar 2015, 00:15

Arkadslar merhaba.bendede 98 primera slx var.175000 de araç.lpg konusunda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.uzun süre opet kullandım ama gittiğim ustalar opetten uzak durmamı söyledliler.aşırı katkılı olduğu için arıza verdiriyormuş.şimdi şhellden vazgecmiyorum.bence shelden şaşmayın

Kullanıcı avatarı
horex
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen horex » 09 Mar 2015, 01:17

faithstar yazdı:Arkadslar merhaba.bendede 98 primera slx var.175000 de araç.lpg konusunda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.uzun süre opet kullandım ama gittiğim ustalar opetten uzak durmamı söyledliler.aşırı katkılı olduğu için arıza verdiriyormuş.şimdi şhellden vazgecmiyorum.bence shelden şaşmayın

3 yılı aşkındır opet den alıyorum sorunum yok şimdilik sadece 2 kez farklı yerden almak durumunda kaldım biri shell diğeri alpet ti sanırım alpete bir daha girmem shell de de sorun görmedim bi depo kullandım. bence her ustaya da inanmanak lazım hepsi farkılı bişey söylüyor

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı