otomatik şanzıman s modu 16 kez yanıp sönme nedir
- suleyman_kocaman
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: makina teknikeri
- İletişim:
otomatik şanzıman s modu 16 kez yanıp sönme nedir

ilk aldığımdan beri vardı bu sorun ama hiç takmamıştım
otomatik şanzıman bu arada aracım
arabayi ilk kontak çevirdiğimde vitesin arkasındaki s modu ışığı 16 kere yanıp sönüyor sorun ne olabilir
abs airbag gibi kontroller göstergede yapılıyor ama şanzımanla ilgili bir problem başlangıcı değildir umarım
şanzımanla ilgili tek sıkıntımda iyice ısınıncaya kadar ikinci vitese gec gelmesi 4bin devirleri buluyor bazen
yardımcı olursanız sevinirim
izmirde otomatik şaanzıman için bir usta tavsiye ederseniz onada uğrayıp gösterebilirim
Re: otomatik şanzıman s modu 16 kez yanıp sönme nedir
Ama otomatik şanzıman deyince benimde bir sorum var. Ayrı konu açmayayım dedim.
Vites kolunun üzerinde bir tuş var. Basınca göstergenin ortasında "O/D OFF" diye ışık yanıp sönüyor. Onun ne olduğunu bilen var mı?
İnternette biraz araştırdım ama herkes farklı birşey söylemiş. Kafam karıştı açıkçası.
- suleyman_kocaman
- Silver Üye
- İletişim:
98 primera otomatik ise o vites küçültme veya roketleme
5den 4e 4 den 3e vites düşürmekte
arac sollarken
rapma çıkarken kullanabilirsiniz yüksek viteslerde deneyiniz güzel bir özellik aynı zamanda rampadan sallanırkende küçük vitesde gitmek istiyorsanız aynı tuşa basabilirsiniz

- suleyman_kocaman
- Silver Üye
- İletişim:
bir yakınımda da oldu bu problem termostat bozulmuş değiştirdi düzeldi ama termostatla ilgisi olabilirmi?
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
skalonga yazdı:16 kere yanıp sönmenin ne anlama geldiğini bilmiyorum.
Vites kolunun üzerinde bir tuş var. Basınca göstergenin ortasında "O/D OFF" diye ışık yanıp sönüyor. Onun ne olduğunu bilen var mı?
İnternette biraz araştırdım ama herkes farklı birşey söylemiş. Kafam karıştı açıkçası.
over drive tuşu asfalttan çıkınca basacaksınız ön panelde yeşil O/D off yazısını göreceksiniz normal kullanımlarda şehir içinde düğme kapalı ve O/D OFF yazısını görmeyeceksin
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- suleyman_kocaman
- Silver Üye
- İletişim:
spoilerci_modifiye yazdı:skalonga yazdı:16 kere yanıp sönmenin ne anlama geldiğini bilmiyorum.
over drive tuşu asfalttan çıkınca basacaksınız ön panelde yeşil O/D off yazısını göreceksiniz normal kullanımlarda şehir içinde düğme kapalı ve O/D OFF yazısını görmeyeceksin
hocam kusura bakmayın benim şimdi daha çok kafam karıştı asfallattan çıkınca derken ?
birde o bizim modellerde sadece basınca kırmızı yanıyor yani yeşil yanan bir şey yok
ben roket niyetine kullanıyorum onu yoksa yanlışmı yapıyorum

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir