MARŞ BASMIYOR

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
masato
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

MARŞ BASMIYOR

Mesajgönderen masato » 07 Kas 2015, 22:43

Arkadaslar bugun benzincide mahsur kaldim.2,3 gundur devam eden fakat ekonomik durumdan dolayi tamircilerden kacmam yuzunden basim agridi.Aracin kontagini ceviriyorum sadece tik ses geliyor ama arac calismiyor ne yaptimsa calistiramadim.Butun elektrik aksami calisiyor akude problem yok gibi ama kontagi ceviriyorum tepkime olarak sadece tik sesi geliyor.Benzinlikteki arkadas yardimci oldu sagolsun benzine alip calistir abi dedi ama ben pek tatmin olmadim.Bu aracta zaten otomatik geciyor lpg.Arac kapimda duruyor ne yaptimsa calistiramadim.Sizde neden kaynaklaniyor bu buji,sarj dinomosu vs sebebten dolayi mi acaba?

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: MARŞ BASMIYOR

Mesajgönderen FelixCrail » 08 Kas 2015, 00:54

Akünün gücü yetmiyor sanki. Takviye veya vurdurma ile çalştırmayı deneyin bakalım çalışacakmı.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 08 Kas 2015, 08:18

Hocam akü 7 aylık bir problem var mi bilemiyorum ams dedigin gibi aküden olabilir dikkatimi birsey daha çekti ekran da hafif titremelerde var karincalanma başlamis iyice hic yoktu bu

Kullanıcı avatarı
olcaydurmaz
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Tekniker

Mesajgönderen olcaydurmaz » 08 Kas 2015, 19:08

Merhaba...

Geçen ay bende de aynı sorun oldu,kömürlerdenmiş,değiştirdik sorun çözüldü..dilerseniz bi baktırın..

iyi günler..

Kullanıcı avatarı
duman
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: ELEKTRONİK

Mesajgönderen duman » 08 Kas 2015, 22:47

arkadasım kontagı acıp 10 dk beklermısın ekrana bi uyarı gelecekmıııı denersen sevınırm

PRİMERAp12 tekna+plus 2006
34 GZ 3546
ist tuzla
https://www.youtube.com/watch?v=e7A2zkz ... e=youtu.be BENIM TEKNAM..
Resim

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 08 Kas 2015, 23:03

Ekranda please ile baslayan bir cümle çikiyor tam aklimda kalmadi.Yalniz soyle bisey var bi abimiz aküye bakti kutup basinin birisi hafif gevsek bi problem yaratir mi bilmiyorum ama arac calisti.Denemek icin 4,5 kere stop ettim tekrar calistirdim sorun cikmadi.Umarim problem cikarmaZ.Dediginiz gibi komurler de bitmis olabilir.Bu hafta nasibse hepsine baktiricam.Bu hafta vize tekrari var.Direksiyon akitiyor agr hasardan kaldim.Altini yikat getir dedi ama yikatip gidene kadat gene bir akinti olur mu acaba? birde aracin altini nerede yikatanilirim

Kullanıcı avatarı
moonlight
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen moonlight » 10 Kas 2015, 21:34

kardeşim marş dinamosunun kömürlerinden sanırım senin sorunun. elektrikçine göster bir an önce

Kullanıcı avatarı
mkosker
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen mkosker » 12 Kas 2015, 22:51

Hocam once kutup basinin gevşekligini kontrol et. Tahminim kontak termigi arizasi ama mars komurunde de problem olabilir. Birde cok afedersiniz mars motorunun taşaklar ayirmiyorda olabilir.

Nissan Primera P11 1.6 1998 SLX

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 16 Kas 2015, 13:47

Arkadaşlar bilmiyorum ne derece dogru ilk arizayi verdigi gunun aksami aku kutup baslarina,kontaga wd40 sıktım.Ne hikmetse 1 haftadan fazla bir suredir eskisinden daha iyi mars basiyor.umarim sorun cikmaz cikarirsa komurlerede baktiricam.Herbirinize ayri ayri tesekkur ederim

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı