Primera p 11 2.0 dengesiz çalışma

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: cad/cam

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 15 Oca 2016, 19:33

Arkadaşlar aracım geçen yolda giderken kendiliğinden stop etti çekici ile elektrikçiye gittik orada distribütör kapağı bujiler değişti ama araç dengesiz çalışıyor bu sırada sübab kapağında aşırı yağlama olduğunu gördük ve sübab kapağı contasını orijinal olarak değiştirdik fakat araba şu an çok farklı gaz verdirmiyor avans ayarı iyi diyor usta ama anlamadık aruza tespit cihazı ile bakıyorlar ama hayırlısı bakalım neler çıkacak sizin tavsiyeleriniz varmı buji kabloları da yeni bu arada sevia marka Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: İşçi

Re: Primera p 11 2.0 dengesiz çalışma

Mesajgönderen Almeral » 15 Oca 2016, 19:47

Geçmiş olsun abi fazla bilgim yok ama bu buji keçeleri de kaçırıyorsa bujiler sağlıklı ateşleme yapamayabilir.. Benim keçeler keçeler kaçırıyor bujiler yuvalarında yağlanmış baktığımda içindeki yağı görebiliyorum bazılarında usta böyle devam ederse yakında ateşleme de yapmaz demişti. Gerçi hala değiştirmedim :-S inşallah uzatmadan atlatırsın tekrar geçmiş olsun ...

1997 Nissan Primera Se 2.0

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 16 Oca 2016, 00:10

İnşallah hocam ya sakin çalışmada problem yok gaza yüklenince hemen kapanıyor anlayamadık yarın izmire götüreceğim olmazsa sakin sakin gaza yüklenmeden

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 18 Oca 2016, 14:21

Gaz yemiyorsa havaakışmetre arızasıda olabilir.. Gaza basınca yer kafayı araç.. Fişini çekerek aracın çalışmasında gidişinde değişiklik oluyormu diye deneyip yazabilirmisiniz?

Misafir

Mesajgönderen Misafir » 19 Oca 2016, 09:41

Merhaba Burak kardeşim sorun distribütör de imiş değişti araç düzeldi çok şükür
Şu an değişenler distribütör buji kabloları sewia marka ismine hiç ısınmadım ama birde ngk bujiler sübab kapağı contası yalnız Boğaz temizliği avans ayarları yapıldı ama araçsa eski gaz tepkileri yok birde rolanti önceden dönüşlerde çok güzel yükselirdi boşa aldığımda soğukken hemen yükselirdi şimdi o daha baygın sabah ilk marşsa 2000 devirleri buluyordu aracı ısıtmak için şimdi 1500 ü geçmiyor rolanti valf i ne mi bir şey oldu acaba

Ama şimdi sanırım toplantı

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 19 Oca 2016, 09:41

Merhaba Burak kardeşim sorun distribütör de imiş değişti araç düzeldi çok şükür
Şu an değişenler distribütör buji kabloları sewia marka ismine hiç ısınmadım ama birde ngk bujiler sübab kapağı contası yalnız Boğaz temizliği avans ayarları yapıldı ama araçsa eski gaz tepkileri yok birde rolanti önceden dönüşlerde çok güzel yükselirdi boşa aldığımda soğukken hemen yükselirdi şimdi o daha baygın sabah ilk marşsa 2000 devirleri buluyordu aracı ısıtmak için şimdi 1500 ü geçmiyor rolanti valf i ne mi bir şey oldu acaba

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 19 Oca 2016, 14:09

Soğuk ve sıcak rölantileri ayrı ayrı ayarlanıyor.. Normalde düzgün bir soğuk rölantisi 1200 devri geçmez.. Rölantiniz 1500 civarı, sadece ilk çalıştırmada, soğuk marşta ise çok fazla kafayı takmayabilirsiniz.. Ancak araba ısındıktan sonra 900 civarına düşmelidir.. Çekişte bir değişiklik varsa avans ayarı tam tutmamış olabilir.. bu durumda rölantide düzgün çalışsada gaza bastığınızda sanki arkadadan tutuluyormuş hissi verebilir aracınız..

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 19 Oca 2016, 15:23

Bir önceki mesaj da dediklerim geçerli değil öğle arasında kapıyı açtım rolanti motorunun fişine bakayım derken oda ne fiş tam takılmamış fili taktım ve her rolanti ile ilgili şeyler tam istediğim gibi ilk çalışma dönüşlerde ben gaz pedalından ayağımı çektiğinde o ufak ufak desteklemesi süper

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 19 Oca 2016, 15:26

Teşekkür ederim Burak öncelikle

Meğer fiş tam takılmamış bir ara sorarım ustaya ben Nasıl unutur onu

avans ayarı da iyi gibi yani eskiye göre arkadan asılma olayı yok ama hissede hissede bakmadım açıkcası

Şu an şanzıman ile uğraşırıyorum 1den üçe geçiyor yurtdışından kit siparişi verildi beyin revizyon edilecek onun heyecanındayım bir video ile eski yeni farkları sizlere anlatacağım inşallah

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

oto anahtarı