ıslık sesi

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
masato
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

ıslık sesi

Mesajgönderen masato » 17 Şub 2016, 10:50

arkadaslar,azönce fark ettim,yolda giderken aractan islik sesi geliyordu araba rulmandan midir diye durdum.Ama rolanti de de otuyor arac.Sanirim motordan geliyor bu ses .Nedir bu islik sesi gibi oten acaba

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: ıslık sesi

Mesajgönderen spoilerci » 17 Şub 2016, 22:52

arkadaşım motor kaputunu açın ve sesin geldiği yeri dinleyin, motorun ön kısmında bir çok kasnak kayış var ortada gergi kasnağı var onun bilyası olabilir. ha bu arada motorun önü dediğim yer kaputu açınca sağ tekerlek içi ile motor arasındaki kısım. motorlar önden çekişten dolayı yan monte edildiği için motorun ön kısmı sağa konumlanmış oluyor. diğer ses gelecek kısımlardan olsa araçta çekmemezlik egzost sesinde değişme filan olur bunlardan bahsetmediğinize göre ilk aklıma gelen yeri yazdım. bakın bizimle de paylaşın bizde doğru yanlış öğrenelim :)

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: ıslık sesi

Mesajgönderen masato » 18 Şub 2016, 08:10

ağabeyim,baktim ses fan devreye girince basliyor ve acayip bi sarsinti yapiyor hava saglanan borular felan acayip sallaniyor.Sanki bi vida cikmis gibi.Bide sey demissin egzos sesi degisti mi diye evet egzos seside degisti hiriltili cikiyor sanki tikaliymis gibi.Marșa basinca cok guzel aliyor ama rolantinin 5. saniyesinden itibaren stop edecekmis gibi sessizlesip titremeye basliyor arac hemen debryaj ve gaza yuklenince toparliyor.Beskurus da para yok simdi nereye goturucem bilemiyorum

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı