baskı balata degişti debriyaj yumysamadı.

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
sedat2
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: muhendis

baskı balata degişti debriyaj yumysamadı.

Mesajgönderen sedat2 » 22 Eyl 2016, 00:38

2006 model visia primerayi alali 45 gun oldu. Aracin debriyaji sert geldigi icin valeo marka debriyaj seti taktirdim. 118 binde olan aracin icinden cikan set de valeo markaydi ve pek de yipranmamisti.Degisimden sonra Debriyaja ilk bastigimdaki pamuk gibi yumusaklik hissi yaklasik yarim saat sonra kayboldu. 2-3 gun icindeyse debriyaj yine eski sertligine dondu.. bir toyota hyundai ya da wolksvagen ile kiyasladigimda bu aracin debriyaji cok sert ve bu sorunu cozemezsem arabami satmayi dusunuyorum. Istanbul Gopasada oturuyorum. Benzer model arac kullanan arkadaslarin gorus ve onerilerini bekliyorum..tesekkurler.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: baskı balata degişti debriyaj yumysamadı.

Mesajgönderen masato » 22 Eyl 2016, 15:15

Dostum sıkinti yapma duzeliyor.Bende yeni degistirince cok sertti baski balata zamanla duzeliyor.Biraz kilometre yap yumusadigini zamanla goreceksin.Ben debriyajdan degilde vitesten sikayetciyim.Kemikli gecisleri var surtuyor adeta.Dedigim gjbi biraz daha km yapman gerek.Hemen yumusamiyor.Benim az 2000 km den sonra pamuk gibi oldu

Kullanıcı avatarı
sedat2
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: muhendis

Re: baskı balata degişti debriyaj yumuşamadı.

Mesajgönderen sedat2 » 22 Eyl 2016, 16:26

Tesekkurler. Insallah dediginiz gibi olur. Su anda 1400 km yaptim zaten..

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: baskı balata degişti debriyaj yumysamadı.

Mesajgönderen masato » 22 Eyl 2016, 23:40

googlede aratabilirsin.Baski balata degisimi sonrasi sertlesme normaldir.Belli bir km sonra yumusuyor.Benim ki cok ozur dilerim kazik gibiydi simdi pamuk gibi oldu 4 bin km den fazla yaptim.2000
km felan sonra yumusuyor zaten.Birde debriyaj telini gevsetiyorlar sanirim.Hala cok sert gelirse onuda biraz actirabilirsin.Ama inan gerek yok zamanla yjmusuyor.Kazasiz belasiz kullan.Hayrli olsun bu arada

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı