zincir uzaması belirtileri
- ermutlu
- Gold Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
zincir uzaması belirtileri
Bildiğiniz üzere bizim araçlarda triger güç aktarımı metal bir zincir ile sağlanmakta. Çoğu araçta bu güç aktarımı kauçuk kayış ile sağlanmakta. Kayışlı sistemlerde kayışın üzerine yağ gelmemesi gerektiği için sağını solunu açık yapıyorlar (çalışma anında tehlike arz etmeyecek şekilde. ) ve biz de bu açık yerlerden kayışı rahat bir şekilde görebiliyoruz. Sertleştiğini veya çatlamaya başladığını özelliğini yitirdiğini rahat bil şekilde görebiliyoruz. Peki metal zincirli olan araçlarımızda bu zincirin değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır. Ne gibi belirti verir. Her ne kadar zincirlerin ömürlük olduğu söylense de zincirlerin de belli bir çalışma ömrü var . Peki bizim primeralarda bu zincirin değişmesi gerektiği nasıl anlaşılır. Ne gibi belirtiler verir. benim araç 230 000 km' de ilk aldığımda 170 000' de idi yani benden önceki sahibinin değiştirdiğini düşünmüyorum. Acaba değişmesi gerekir mi? Maliyet ne kadar olur?
- mustafa5952
- Silver Üye
- Meslek: ozel sektor
Re: zincir uzaması belirtileri
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
not zincir sesini nerede ise hiç duymadım kullanımdan farkedebilir birde km 9000 i gördükten sonra ilk fırsatta yağ+filtre değiştiririm.. :
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- ermutlu
- Gold Üye
- Meslek:
MÜNÜRB yazdı:araç rölantide stop eder,çekiş düşer,arıza lambası yanar. ilk kez otobanda 160-180 civarı bir hızda giderken fark etmiştim motor kısa bir süre sağırlaştı150-160 zar zor çıktı bir kaç dakika içinde bu sorun bitince herhalde yakıttandır diye düşünmüştüm,2 hafta kadar sonra ışıklarda durduğumda araç stop etti,ikinci veya üçüncü marşta çalıştı ve arıza ışığını yaktı,çalıştı ancak çekiş düştü bariz bir şekilde ilk başta yakıttandır dedim ancak orman yolundaki ağır rampalarda iyicene çekişin düştüğünü hissettirdi.elm 327 cihazı takıp telefondan arıza koduna baktığımda p 0335 crank shaft uyarısı çıktı.bizde böylece ustanın yolunu tuttuk.iki adet sensör,zincir takımı,yağ değişimi,antifriz değişimi,buji değişimi =1600 t.l. düşününce dört buçuk yıl dır aracımı kullanıyorum çıkardığı ilk yüklü masraf. parçalar pahalı tabi ama ustalık ta ucuz değil 500 tl ustalık bir buçuk gün ustada kaldı araç ha yarım günde çıkarmıydı bence evet..........
not zincir sesini nerede ise hiç duymadım kullanımdan farkedebilir birde km 9000 i gördükten sonra ilk fırsatta yağ+filtre değiştiririm.. :
Peki zinciri değişince bu şikayetlerin bitti mi ? Aracın kaç kilometrede ?
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- ermutlu
- Gold Üye
- Meslek:
tamirci arkadaşıma sorduğumda sesten belli olur dedi. yarın yanına gideyim de bi dinlesin
- Serdar çakır
- NissanClubTr
- Meslek: Makina teknikeri
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir