far sıkıntısı

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Demirhan
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek:

far sıkıntısı

Mesajgönderen Demirhan » 09 Ara 2016, 00:53

herkese merhaba bende 2000 model 1.6 comfort primera var farlarından şikayetçiyim kısa farda 2 metreyi zor aydınlatıyor bildiğiniz üzere kısa farlar mercek far camı zımpalamayı düşünüyorum malzemeleri aldım sarı olmuş camları sonrada role ile 100w h7 takayım diyorum benim gibi sıkıntı yaşayan oldumu acaba çözüm bulan akıl akıldan üstündür bilmediğim bir sey vardır belki

Kullanıcı avatarı
Forever78
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Denizci

Re: far sıkıntısı

Mesajgönderen Forever78 » 25 Ara 2016, 00:54

bende de aynı sorun var zenon vardı yagmurda hiç göstermiyordu zenonları söktüm role taktım çok düzelme olmadı farlar deyişmeden kurtulmaz diye düşünüyorum pasta da çekmiştim

Sakarya

Kullanıcı avatarı
nissanmuhibi
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bilişim

Re: far sıkıntısı

Mesajgönderen nissanmuhibi » 20 Oca 2017, 15:29

Merhaba,
Aynı sorunu ben de yaşadım. geceucusu.com'da bir arkadaş nasıl çözdüğünü detaylıca anlatmıştı. Far merceklerini değiştirmiş, çıkma megan merceği kullanınca düzelmiş.

Benimki de şöyle düzeldi: far ampülleri patlamıştı. içinden philips marka çıktı ama belkide çakmaydı bilmiyorum.
Bir çift orijinal General Electrik aldım. Şimdi gayet güzel aydınlatıyor.

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: ÖĞRETMEN

Re: RE: far sıkıntısı

Mesajgönderen Memcos48 » 26 Oca 2017, 10:50

Demirhan yazdı:herkese merhaba bende 2000 model 1.6 comfort primera var farlarından şikayetçiyim kısa farda 2 metreyi zor aydınlatıyor bildiğiniz üzere kısa farlar mercek far camı zımpalamayı düşünüyorum malzemeleri aldım sarı olmuş camları sonrada role ile 100w h7 takayım diyorum benim gibi sıkıntı yaşayan oldumu acaba çözüm bulan akıl akıldan üstündür bilmediğim bir sey vardır belki

Ayni araçtan bende de var. Sorunun ana nedeni far merceklerinin ömrünü tamamlaması diyebiliriz buna bir de farların dış camlarının sararmasını, ampullerin eski olmasını ve farların ayarsız olmasını eklersek sonuç felaket:) Peki çözümü nedir? Elinizden geliyorsa farları açıp mercekleri değiştirmekle başlayabilirsiniz. Eğer yapamıyorsanız bir çift osram nightbreaker unlimited ampul+far camı temizliği ve far ayarıyla görüşünüz biraz daha iyileşecektir. Detaylı bilgi için www.geceucusu.com

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı