Primera P11 Egzoz Emisyon Testi
Primera P11 Egzoz Emisyon Testi
99 Special' imi emisyon testine soktuğumda CO salınımı normal değerin çok üstünde olduğu için testten geçememiştim. Ardından denediğim birkaç yöntemle bu sorunu hallettim ve belki ihtiyacınız olur diye paylaşmak istedim.
En başta herkes katalizörü boşalttır, gaz ayarı yaptır vs. bir sürü çözüm önerdi. Liftte katalizöre baktığımda hiçbir sorun göremedim. Hatta egzozda kurum bile yoktu. Araçta Vikars lpg var bu arada ve gaz ayarı falan yaptırmadım.
Araştırmama göre araç yakıtı tam yakamadığı için CO salınımı yükseliyormuş. Bu durumda problem ateşleme ekipmanlarındaydı. Bujileri ve hava filtresini değiştirdim. Bizim modellerde orjinal buji NGK BKR5E ancak ben bulamadığım için Champion RC7YC4 taktım. Würth' ün 300 ml lik benzin enjektör temizleyiciyi çeyrek depo benzine ekledim. Üstüne bir çeyrek depo daha alıp yaklaşık 150 km yol yaptım. (Bu süreçte aracı hiç lpg ile kullanmadım) Aracı egzozcumun tavsiyesi üzerine teste sokmadan önce yaklaşık 15 dk rölantide beklettim ve teste soktum, sorunsuz geçti. Aracı soğuk halde teste sokmamanın nedenini de açıklamıştı ancak unuttum kusura bakmayın

İlk testte CO değerleri:
Düşük Devir Yüksek Devir
Benzin Alt yakıt Sınır Değer Benzin Alt yakıt Sınır Değer
0.22 0.99 <0.5 0.44 0.69 <0.3
İkinci testte CO değerleri:
Düşük Devir Yüksek Devir
Benzin Alt yakıt Sınır Değer Benzin Alt yakıt Sınır Değer
0.16 0.12 <0.5 0.15 0.27 <0.3
- hezarfenak
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: programcı
Re: Primera P11 Egzoz Emisyon Testi
Bu tecrubenizden mutlaka bizden biri istifade edecektir
Re: Primera P11 Egzoz Emisyon Testi
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir