P12 yağ eksiltmesi
- fatihinec
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Öğretim Elemanı
Re: P12 yağ eksiltmesi
Aracımda Atiker marka tüp var. Aslında yokuş çıkarken gazdan tüpe alırken bu problem ortaya çıktı. Güya motordan anlayanlar baskı balataya bağladılar ancak o sırada motor hararet yapmış. Ben de anlamadığım için bir kaç ay daha bindim. Aracım 1000 km'de içerisindeki tam dolu yağı tamamen bitiriyordu. Motordan gıcırtılar gelmeye başlayınca servise götürdüm ve korkunç sonla karşılaştım.
Bu sorun aracım 80 000 civarındayken olmuştu. Tamamen tüpe bağlıyorum ben bu durumu, bakan ustalar da buna hem fikir. Sanayideki ustaların ortak fikri şu: "sen şimdi LPG'den kar mı ettin!"
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
FelixCrail yazdı:resimdeki yer direksiyon kutusundaki kaçağı gösteriyor. motor yağı ile alakası yok
Direksiyon kutusu diye tahmin ettim ama baktığımda direksiyon yağ haznesinde hiç azalma yoktu... Bi o kadar da yağ aşağıdaki koruyucunun etrafına yayılmıştı...
-
- Silver Üye
- Meslek: Öğretmen
Van / Muradiye
2004 1.6 tekna PRİMERA
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
FelixCrail yazdı:ara ara hidrolik seviyesini kontrol et. üstüne tamamlayarak gidersen ankaraya getirir seni. bende baya eksiltme vardı hortum yırtık olduğu için. günde yarım litre falan eklediğimi bilirim son günlerinde. o halde kontrol ede ede istanbuldan bilecik'e gidip geldim. zaten seviye baya bi azalınca direksiyonu çevirirken garip sesler geliyor. yağsız bırakma kontrol et sürekli
Teşekkürler FelixCrail... Bugün dayanamadım ustaya gösterdim... Tam sağ sol yap dedi tekerleklerin oradan baktı felan... Çok az bir kaçırma var, biz yapamayız Antep'e göndermeliyim maliyette 300 civarı çıkar dedi... Uzun yola çıkacağım dediğim de Ankara'ya kadar rahat idare edeceğini söyledi... Dediğin gibi ekleyerek idare edecez artık... Bir de aklıma kırmızı aft geldi... Keçelere bir faydası olur mu? Yoksa her yer yağ olacak...
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
FelixCrail yazdı:direksiyon yağı kırmızı atf zaten.
Açıkçası renginin kırmızı olması özelliğini etkiler mi demek istedim.... Bildiğim kadarıyla diğer araba markaları farklı renklerdeki yağı kullanıyorlar... genelde vw yeşil renkli yağ kullanır.. Umarım anlatabildim....
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir