Kapı fitilleri..

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
fatihinec
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Öğretim Elemanı

Re: Kapı fitilleri..

Mesajgönderen fatihinec » 11 Tem 2013, 18:17

Bugün tavsiye üzerine bir kaportacıya gittim. Tempra ve corolla fitillerinden bahsettim. Kopartacı usta fitilleri çıkarıp baktı ve connectin fitillerinin uyacağını ve daha ucuz olacağını söyledi. Borcumun ne olacağını söylediğimde 4kapı fitili, kapı ayarları, toz gelen yerlerin düzeltilmesi 300-350 tl arasında olacağını söyledi. Pazartesi aracı bırakacağım. Sonuçtan sizleri haberdar ederim.

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 11 Tem 2013, 18:59

Tesekkurler Hocam,bekliyoruz

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
fatihinec
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen fatihinec » 16 Tem 2013, 00:27

Bugün kopartacıya gittim, 35 TL'ye satılan ford connect fitillerinden denedik ancak orjinal fitillerin yerini tutmadı. Daha doğrusu oldu ancak mevcut fitiller köşeleri de kapatıyor, connect fitili ise yuvarlak şekilde geldiği için aracın köşelerini kapatmıyor. Bu esnada kaportacı döşemenin altına baktı ve döşemelerin altının epeyi tozlandığını fark etti. Ardından ustanın yeni fikri ise döşemelerin sökülüp, altının temizlenmesi ve sonrasında mevcut fitillere boru yerleştirilmesi şeklinde oldu. Bunun için de 600 TL istedi. Kabul edeyim mi etmeyeyim mi derken, aksesuar malzemeleri satan bir dükkana uğradım. Dükkan sahibi malzeme aldığı bir dükkanı aradı. Adamın elinde şansıma primera için fitil varmış. Fiyat ise tek kapı için 60 TLimiş. 4 kapı ve bagaj için toplam 300 TL + kargo şeklinde bir rakam ortaya çıktı. Yarın döşemeciye gidip döşemeleri söktürmeyi planlıyorum. İçini de kendim temizlerim artık. Çarşamba günü de fitiller gelince kendim takmayı planlıyorum. Böylece 600 TL'lik masrafı 375 TL'ye indirmiş olacam. Bu arada connect fitilinin 35 TL'lik rakamı ford bayisinin rakamı iken, 2500 TL'yi bulan rakam neden Nissan servisinin rakamı oluyor ben anlamıyorum. Lastik için 2 bin küsür rakam istemek nasıl bir mantıktır, buna bir yetkili cevap verirse fena olmaz.

Bu arada hangi arkadaş yazmıştı hatırlamıyorum ancak corolla'nın ya da tempra'nın fitilleri kesinlikle bu araçlara olmuyor. Kaç tane kaportacıya gidip bu ihtimali söylediysem, aldığım cevap hep olumsuz oldu.

Çarşamba gününe fitiller geliyor. Fitilleri taktıktan sonra bilahare son durumu buradan yazarım. Memnun kalırsam fitilleri aldığımız vatandaşın telefonunu da paylaşırım sizinle...

Önemli bir noktayı da paylaşmak istiyorum: primeraların tekerler üstünde hava tahliye kanalları varmış ve buralardan bir zaman sonra içeri toz alabiliyormuş. 4 tane primera toplayan bir kaportacı söyledi bunu. Artık o kaportacıya da götürür ve o işlemi de yaptırırım...

Artık çarşamba ya da perşembe gününe son durumu yazarım. iyi geceler arkadaşlar..

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 16 Tem 2013, 01:13

bu fitiller neden bu kadar pahalı ben de anlamış değilim önü sonu kauçuk değil mi? hem neden bulunması zor o da ayrı bir konu, hazırı yok diye sonradan fitil de uydurulamıyor mu, yüzlerce parçadan oluşan motor dağıtılıp toplanıyor da bir lastik parçası mı yapılamıyor hayret. ayrıca ustanın verdiği fiyat da (600 tl) bana yüksek geldi, bundan 2 sene önce aracımın döşemelerini komple söküp ses yalıtımı yaptırmak için sanayide bir ustadan fiyat almıştım 200 tl civarı bir fiyat söylemişti o zaman da çok uygun gelmişti ama güvenip de bu işe girişmedim şimdi keşke yapsaydım diyorum

Kullanıcı avatarı
fatihinec
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen fatihinec » 16 Tem 2013, 23:52

Hocam, her yeri dolandım. Yapabileceğim hiç bir şeyin olmadığını fark ettim. Fitiller 300 + kargo parasına gelecek. Bugün döşemecilerle de görüştüm. hepsi 100 TL'ye sökerim dedi, artık içinin temizliği için de 25 TL civarında bir rakam verecem gibi... Aylardır fitilleri değişmenin peşindeyim. Başka bir aracın fitili kesinlikle uymuyor. Boru sokmaya da ben yanaşmadım. Boru sokmak 10 TL ye mal olur ancak paragöz olmayan ustalar kapı kilitlerinin ve kapı ayarlarının zarar göreceğini söylüyor. O yüzden gönül rahatlığıyla fitillerin değişmesi ve giren tozların sonradan işi bozmaması için bu paranın çıkacağını anladım. Bir de şu hava tahliye kanallarının kapanması gerekiyormuş, artık onu da halledince ne olacak birkaç güne göreceğiz. Bu arada döşemeleri söktüreceğim usta aracı ancak perşembe alırım diyor. O yüzden perşembe günü durumumu sizlerle paylaşırım.

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 25 Ağu 2013, 17:47

Hocam kapi fitillerini degistirdiniz mi ?

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
fatihinec
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen fatihinec » 30 Ağu 2013, 00:34

Hala uğraşıyorum fitillerle... Anlatmaya neresinden başlayayım bilmiyorum.

Öncelikle şunları söyleyeyim, tempra, connect fitili olmuyor. primeraların kapılarının oturduğu yer köşeli ve bu fitiller yuvarlak geliyor, bu yüzden orjinal fitilin aynısı olacak. Bu şekilde uydurma bir fitil bulamadım. Servise sorduğumuzda ise 2000 ila 2500 TL arasında bir rakamla karşılaştım. Umutsuz bir şekilde sanayiden çıkarken bir aksesuarcı gördüm. Çalıştıkları bir şirket olduğundan bahsetti ve telefon açarak fitilin tanesini 60 TL'den getirttik. Ancak gelen fitiller de köşeli değildi. Fitilleri aldığımız şirket tutturdu bunlar p12 fitili diye ve böylelikle 5x60 TL + aksesuarcının payı elimde patladı. Bu arada kaportacı fitillerimin tamamen bittiğinden ve değişmesi gerektiğinden bahsetmişti. Arabanın döşemeleri söktürüp, yıkattıktan sonra kaportacıya bıraktım. (Bu arada döşeme 110 TL, yıkanması 60 TL) Ertesi sabah almaya gittiğimde fitillerin içine boru yerleştirdiğini fark ettim. Şoför kapısına ise getirttiğim fitili koyup, eski fitilinin de köşesini keserek ek yaptığını gördüm. Saçma sapan bir şey olmuş, adeta kendine benzetmiş. Kavgalaşıyoruz bu aralar, şoför kapısını da halledecek; halletmek zorunda... Elbette düşünüyorum madem boruyla hal oluyordu neden bana kapı fitili aldırdın ey kaportacı. Bu boru işi kolaydı madem bir de buna 200 TL para verdim. Bu fitil işi velhasıl bana 800 TL'ye mal oldu. Can sıkıntısından buraya yazamadım ve hala da tam manasıyla tamam olmadı :(

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 30 Ağu 2013, 00:53

hayırlı olsun mu geçmiş olsun mu, ne diyeyim bilemedim ama inşallah bu maceranın sonu sizin için mutlu biter, işini bilmeyen, dahası bilmediğini bilmeyen, hatta bildiğini iddia eden insanlarla uğraşmak hakikaten adamı yaşlandırıyor, kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 02 Eyl 2013, 00:51

Aynı şekilde hocam hayırlı olsun mu demek lazım, ne demek lazım bilemiyor insan. Olmuş ama olmamış. En kötüsü. Ama burda paylaştığınız bilgiler çok kişinin işine yarayacaktır.

Nissan Club Türkiye

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

oto anahtarı