DİREKSİYON KUTUSU

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
metinakti
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

DİREKSİYON KUTUSU

Mesajgönderen metinakti » 13 Haz 2012, 12:28

Merhaba arkadaşlar.. benim 2004 tekna bayağı sıkıntı çıkarttı.. ilk katalitik konvertör kötü yakıttan dolayı kül haline geldi ve egzost yapamayınca kapak ve pistonlara hasar verdi Ankara ostim sanayisinden çıkma motor alarak sorunu çözdüm şimdi direksiyon kutusu girişinden yağ kaçırıyor... tamir yolumu yoksa yeni almayımı tavsiye edersiniz.. samsunda yaşıyorum yakın bir yer varmı bildiğiniz.. Ama buna rağmen Arabamı çok seviyorum konforu yol tutuşu sağlamlığı ile benim gözümde mükemmel bir araba.. saygılar

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

DİREKSİYON KUTUSU

Mesajgönderen FelixCrail » 13 Haz 2012, 13:14

Benimkinde de kacak iyice ilerledi 1 haftadir. Ozelikle rampa olan bir yerde asagi dogru geri geri gidersem yerlerde yag cizgileri birakiyorum. Aracin altina yag damliyor park halinde iken. 1-2 gune kadar direksiyon kutusunu sokturup tamire yollicam. Keceleri degistircekler muhtemelen. Bide kaciran borular degiscek. İstanbul anadolu yakasinda yapan tek bi yer var sanirim. Samsunu bilemiyorum. Tahmini 200-250tl civari tutuyormus

Giris derken tam olarak neresi? Yag koyulan kabin dibindeki hortum girisimi? Direksiyon pompasina giris mi yoksa baska bi yer mi?

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Re: DİREKSİYON KUTUSU

Mesajgönderen GhettoParty » 01 Eki 2012, 17:44

Bu sorun bendede oldu ama kendiliğnden geçti aşırı sıcakların olduğu zaman aracı işyeriden güneşin altında bıraktım bir karç gün bir ara rastgele gözüm takıldı yerde bir kaç damla var 1 2 hafta devam ettim o sürede kendi ustama gösterdim sıcağın etkisi var keçelerden dedi kesilmezse açıp bakalım dedi.Bursa nissan servisindede bir arkadaşım abisine sordum böyle böyle diye oda geçmezse getir bakalım yoksa açtırma kutuyu o seni idare eder 150,00 km de kontrol edilir parça ömrünün standartı bu dedi bizde hiç elletmedik geçti şimdilik 2 aydır felan sorun yok sadece yıkatmam gerekli motoru o kadar 1 yılda en fazla kutunun 1 cm aşağısına indi bakalım şimdilik sıkıntısı yok herhangi bir problemde yok hayırlısı artık

bende sorun kendiliğinden halloldu ama sanırım 120,00 km civarlarında primeralarda direksiyon kutusu arızası oluyor tamiri mumkun olan can sıkılmaması gereken bir durum ama uzun zamandır paranoya olarak kullandığımız araca kusur bulma çabalarımız sonunda :):)kronik ağrıza arayışlarımızın sonucu olarak primerada direksiyon kutusu olabilir bence ama tamiri 200-300 tl civarında olan bir kusurda kronik değilde metal ömrü içerisinede koyabiliriz çünkü aracın sürekli hareket halindeki parçalarının başında gelen bir bölümdür

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

DİREKSİYON KUTUSU

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Eki 2012, 20:01

Yazmayi unutmusum buraya. Bende direksiyon hidroligi baya baya eksiliyordu. Direksiyon kutusu kecelerindeki kacagin kronik oldugunu bildigim icin kutuyu sokturup kece degistirdim. 250tl para verdim ama gecmedi. Sonra farkina vardikki pompadan kutuya giden hortumda yirtik varmis. 50tl ye yeni hortum yaptirip kurtulmustum. (uclarinda rekor olan ozel bir hortum. Sanayide rekor yapan hortumcular yapiyor)

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 01 Eki 2012, 20:51

Ben o hortumlari iyice bastirdim oyruttum sonrasinda keailmisti zaten belki benimde bir yevseklikten felan olmus olabilir o zaman

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Eki 2012, 21:13

benimkinde jiletle kesilmiş gibi bir kesik vardı. normalde o hortumun o şekilde yırtılması imkansız gibi bişey. çok sağlam bir hortum çünkü.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 02 Eki 2012, 00:43

evet bılıyorum dediğin gibi çok zor ama arabacılıkta olmaz diyede birsey yok :) Allah tan bende sorun çıkarmadı

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
fatihinec
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Öğretim Elemanı

Mesajgönderen fatihinec » 19 Ara 2012, 19:38

Bende de 2004 tekna var. Aracım ilk arızasını katalitik konvertörden verdi (68 000 km). İçini boşalttılar ve hala öyle kullanıyorum. Peşine direksiyon kutusu bozuldu ve Samsunda bir ustaya gönderdiler (75 000 km). 600 TL'ye tamir ettirdiler. (özel servisin bana dediği rakam- bu arada buradaki rakamları görünce gittiğim servisin yeminlerinin ne kadar geçerli olduğunu anladım :)) 2 senedir bu şekilde kullanıyorum ve bugün direksiyona baktırdım. Herhangi bir sıkıntı yokmuş. Direksiyon kutusunun peşine ise LPG motora zarar verdi. Arkadan mavi dumanlar atınca başımdan kaynar sular dökülmüştü. Ustam yaptır dedikçe ben yağ ekleyip bindim ve aracımı 2 hafta önce bıraktığım ustadan 1 hafta önce motoru tamamen yapılmış bir biçimde geri aldım :) 3000 TL'ye yakın bir hesap ile resmen kurtardım diyeyim. Aracımdan çok memnunum ancak, neden bu tip şeyler beni buldu bilmiyorum. Servisle de konuştuğum kadarıyla Primeralar sadece elektroniğinden sıkıntı vermemiş. Yağ yakma, direksiyon kutusu ve katalitik konvertor, kronik sıkıntıları gibi bu aracın. Aracım 2.5 senedir bende ve sadece mekaniğine 12 000 TL civarında para harcadım. Motorun yağ yaktığı dönemde ise km'de 80 kuruşluk yakıt yakıyordu. Aylık 750 TL civarında yakıta para verdiğimi hesaplarsanız çok büyük rakamları kaybetmeme neden oldu... Ancak hala seviyorum, kopamıyorum arabadan. Kaza yaptırmıyor size, güvenli, konforlu... Qasqai'de bu özellikleri bulamıyorsunuz.. Ya da bulmak istediğiniz aracın sıfır fiyatı 80 000 TL'den başlıyor... Nasıl bir tutkusun sen primera..

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 19 Ara 2012, 20:24

sizinki biraz şanssızlık olmuş bence. siz almadan önceki sahibinin ilgisizliği neden olmuş gibime geliyor

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
fatihinec
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Öğretim Elemanı

Mesajgönderen fatihinec » 20 Ara 2012, 10:41

önceki sahibinden mi yoksa benden dolayı mı bilemiyorum ancak forumda da gördüğüm kadarıyla primeralarla ilgili dile getirilen başlıca sorunlar; CD player, direksiyon kutusu, motorun yağ yakması, katalitik konvertor şeklinde. Nissan servisine götürdüğümde arabanın tutarından fazla rakam isteniyor. bu da diğer bir sıkıntı.

Kullanıcı avatarı
yavruz
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: bilgisayar-donanım

Mesajgönderen yavruz » 14 Ağu 2013, 13:58

selam arkadaslar ... bende 1999 model prımera gx var ustaya goturdum dıreksıyon kutusunda ve pompasında sıkıntı olduğunu söyledi. parçayı tedarik edemediğini ve tamir edeceğini söyledi. arabayı 3 haftadır yatırıyorum kapıda. tamir yapılsa sıkıntı çıkartır mı ?

Kullanıcı avatarı
memanet34
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen memanet34 » 15 Kas 2017, 21:36

Arkadaşlar merhaba ben 1 hafta önce Nissan Almera 1.5 Tekna 2006 Model bir araç aldım. Aracı expere soktuğumda exper direksiyon kutusu yağlanması var dedi buna rağmen aldım. Şimdi serviste bakım yaptırıyorum ama direksiyon kutusu için çok fiyat istiyorlar... Dışarıda ne kadar tutar bilgi verir misiniz?

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı