P12 şanzuman bilyeleri
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
Re: P12 şanzuman bilyeleri
Birde debriyaj baskının bilyasını orjinal japon malı bulamamıştım taiwan malı buldum 50 tl ye almıştım. japon biraz daha pahalıydı tabi ama 500 tl nedir ya benim takozlar gibi olmuş resmen gelmeyin diyor yetkililer ...
2007 Primera Tekna

- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
orionche yazdı:Bugün servise de sordum. Serviste fiyat daha yüksek. Serviste sadece bilyeler için 500 TL dediler. Ve dışarda yaptırma onlar orijinal bilye kullanmaz dediler. Kafam karıştı. Şanzuman yağı için de ustam "nissanın şanzuman yağı özel" dedi. Sıradan yağ kullanmam dedi. Litresi 37 TL onun da. 3 LT alıyo galiba toplamda. Sanırım özel serviste yaptırcam.
hiç bir yetkili servis rulmanları nissandan almıyor tamamı dışarıdan alıyor.SKF orjinal rulmanı dışarıdada bulunabilir zaten 1 veya 2 rulman bozuktur onlarda fazla birşey tutmaz.
Şanzıman yağı orjinal 75/90 dır dışarıda bulunabilir.Servisler CVT yağı haricindeki hic bir yağı nissan merkezden almaz hani bunun orjinalliği.
ANTALYA
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- etap nissan
- Platin Üye
FelixCrail yazdı:4lt şanzıman yağı da 80-90tl civarı olması lazım.(primera ne kadar alır bilgim yok) rulmanlarında tanesini maksimum 10-20tlye falan alsan geriye işçilik kalır.
Şanzıman 3 lt yağ alır verdiğin fiyatlar doğru. rulman fiyatları değişecek rulmana göre değişiklik gösterir fiyatlar biraz daha yüksektir.
ANTALYA

- etap nissan
- Platin Üye
orionche yazdı:Malzemeleri kendim alıp ustaya gitsem daha ekonomik olacak o zaman. SKF Ankara bayisine gidip alıcam rulmanları. Açmışken hepsini değiştireyim diyorum. Uzun süre açmam bir daha. Etap Nissan rulmanların kodlarını bana yazarmısın biliyosan. Yanlış bişey almayım.
Şanzıman rulmanları çok sık değişmediği için kodlarını hatırlamıyorum.Söktürdükten sonra alırsan daha uygun olur.
ANTALYA

- Karacabeg
- Platin Üye
- Meslek: Makine Mühendisi
2007 Primera Tekna
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir