P12 Motor Arıza Lambası

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: P12 MOTOR ARIZA LAMBASI

Mesajgönderen etap nissan » 28 Tem 2013, 00:08

OBD soketinin geniş kısmındaki baş ve sondaki pinlerini bir kablo parçasıyla 2 saniyeligine birleştirin ve ayırın ağrıza lambanız yanıp sönecektir ikinci defa tekrar 2 saniyeliğine birleştirin bu sefer ağrıza lambası tamamen sönecektir

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
yunusemre_751
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: memur

Mesajgönderen yunusemre_751 » 05 Ağu 2013, 15:52

merhaba etap nissan size bi sorum olacak. şimdi yukarda bahsettiğim problemden dolayı hafta sonu sanayiye gittim. ama şu an yaşadığım problem yok arıza lambasıda yanmıyo.. ustanın birisi dediki benzin pompan değişcek 700 tl. başka bi ustaya gittim benzin pompanda hiç bir şey yok. pislik gelmiştir vs dedi. benzin pompan arızalı olsa sabahları ilik çalıştırmada problem olur sıkıntı olur bazen ilk marşta çalışmaz vs dedi şu an motorun güzel çalışıyo dedi. apayrı iki yorum. sizce benzin pompası arızalı değişmesi gereken bi pompa çalışmayı nasıl etkiler. ne gibi belirtiler verir. değiştirmezsem ne zarar verir.
teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 05 Ağu 2013, 22:40

benzin pompası ağrızaları genellikle araç bir süre çalıştıktan sonra yani benzin pompası ısndıktan sonra ortaya çıkar araç çekişten düşer yada hiç çalışmaz. fakat ağrıza lambasını yakmaz.benzin pompasının değişimi parça dahil 150 tl yi geçmez.ağrıza lambasının yanıp sönmesi eksoz sistemine yanmamış yakıt gittigini bildirir sisteme zarar vermemek için ağrıza lambası uyarı amaçlı yanıp sönmeye başlar yanıp sönme başka hiç bir ağrızada oluşmaz.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
yunusemre_751
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen yunusemre_751 » 06 Ağu 2013, 11:50

teşekkür ederim etap nissan. yani hiç elleme pompya binmeye devam et diyosun değilmi. eskişhirde bu nissanla ne yapacam bilmiyorum. sizin söylediğiniz fiyatlarla burda istenenler arasında dağlar var. servise gitsem o hepsinden beter. yakıt sistemi temizleyici katkılardan felan atsam depoya faydası olur mu.

Kullanıcı avatarı
Serkanzengin
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Yönetici

Mesajgönderen Serkanzengin » 17 Kas 2013, 21:12

Arkadaslar primera 1.6 20o4 var benzinde rolantiden düşüp sık sık istop ediyor özellikle fren basınca
Servis gittim arıza bulamadılar tüptede çekis düştü tekliye tüptede gidince bademde tak tok 1 defa ses geliyor önde
Sorunu çözemedim yardımcı okursanız sevinirim
Motor ışığı turuncu tenk :X

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 17 Kas 2013, 21:45

Serkanzengin yazdı:Arkadaslar primera 1.6 20o4 var benzinde rolantiden düşüp sık sık istop ediyor özellikle fren basınca
Servis gittim arıza bulamadılar tüptede çekis düştü tekliye tüptede gidince bademde tak tok 1 defa ses geliyor önde
Sorunu çözemedim yardımcı okursanız sevinirim
Motor ışığı turuncu tenk :X

Tanışma başlığından kendinizi tanıtırmısınız.Ayrıca yazdıklarınızdan hiç bir şey anlaşılmıyor.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
mcengiz1982
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: bilgi işlem

Re: P12 Motor Arıza Lambası

Mesajgönderen mcengiz1982 » 19 Kas 2013, 18:25

Bendede uzun yolda yandı.yandığında farkettimki uzun süre belli devirde gidip kırmızıda durduktan sonra biraz ani kalkış yapınca yanıyor bu meret.söndürdüm sonrasında biraz nazik dokandım kalkarken gaza arta kalan 2000 km boyunca sorun çıkarmadı.bilginize.

Nissan aşkı ile...
http://alfaelektrik.net

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 21 Şub 2014, 01:06

yarın bir deneyelim bakalım ne olacak

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

P12 Motor Arıza Lambası

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Mar 2015, 18:07

FelixCrail yazdı:geldim :)

bu tekniği ben değil forumumuzdan karamurat33 bulmuş. yöntem şu şekilde:

NİSSAN CONSULT II VEYA SCANTOOL CİHAZI OLMADAN ARIZA KAYDI SİLME TEKNİĞİ (volverin33)

(kronometre kullanılmalı)

Akü problemsiz 11-14 v aralığında, direksiyon düz,vites boşta.

1-Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip en az 1 Saniye sonra OFF pozisyonuna getirin. 10 Saniye bekleyin. Süre bitiminde;
2-Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip 3 saniye bekleyin.3- 5 saniye içinde 5 kez gaz pedalına sonuna kadar basıp çekin her saniye başı.
4-Sonra 7 saniye gaz pedalı boşta bekleyip süre sonunda gaza tekrar sonuna kadar basıp 10 saniye basılı bekleyin. Motor arıza lambası yanıp sönecektir.
5-10 saniye sonra gaz pedalını serbest bırakın. Motor arıza ışığı yanıp sönmeye başlayacaktır. (bende ışık yanıp sönmedi-ya da ben farketmedim) ECM’den yedeklemedeki kayıtlı-bekleyen arıza kodları silinmiştir.
6-Akü kutup başlığını söküp 15 dakika sonra takın. DTC 24 saat içinde yedek bellekten kayıtlı-bekleyen-kalıcı tüm arıza kodları kaybolur.

Not: Motor arıza lambası yanmıyor ancak sorun olup olmadığını anlamak ve motor arıza kodlarını silmek için 1. aşamayı 32 kez tekrarlayarak baştan yapınız

Krank konum sensörü arızası nedeniyle bende de arıza ışığı yanmıştı. Sensörleri değiştirdim ama ışığı cihaza bağlayıp söndürme fırsatı bulamadım. Sonra bu yöntemi denedim.

Sanırım bu yöntem işe yarıyor. Dün bu söylenenleri deneme fırsatı buldum aracımda. Aküyü sökmeden deneyeyim dedim fırsatım olmadığından. Işık önce söndü. Tam sevinmişken tekrar yandı. Bugün aküyü sökme adımını atlamadan deneyeceğim derken arıza ışığı kendi kendine söndü.

Emin değilim ama eğer aracınızdaki arızayı çözüp en az 200 km giderseniz araç tüm sistemleri yeniden kontrol edip arıza bulamazsa ışığı söndürüyor.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Kdrcnky
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kdrcnky » 12 Nis 2015, 23:59

Arkadaşlar bu linkte nasıl söndürüleceği anlatılıyor... Rusça biliyorsunuzdur umarım ...

https://www.youtube.com/watch?v=HOQw0Re

....

Kullanıcı avatarı
wekk_21@hotmail.com
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: işçi

Mesajgönderen wekk_21@hotmail.com » 03 May 2015, 19:40

Slm arkadaslarr.bu lamba maalesef bendede yanıyor.arıza tespıt cıhazıına taktıgımızda bı suru hata veruyor .hataları sıldiğimizde araç duzelıyor.ama arıza ışığın yandığında arac cekışten cıddı bur şekilde düşüyor.kendım bu yöntemlerle sılemedım.sanayıdekı arkadaşlar ne kadar sılersen yıne gelır dıyolar.gaz kelebeği sorunlu olabılırmıs. Yanı şuana kadar net bır bilgi edınemedim.Allah herkese sabır versin

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 03 May 2015, 20:05

Ariza durumunu gidermediginiz surece sondurseniz de bir sure sonra tekrar yanar.sondurmek cozum degil.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı