1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 20 May 2013, 00:01
gönderen Karacabeg
Aracım lpg li genelde şehir dışı kullanıyorum bu hafta yaklaşık 3bin km yol yaptım aracım yine yağ eksilttiğini gördüm bakım yapılalı 12bin km oldu nerdeyse bir litre yağ eksiltti sık sık kontrol edip dolduruyorum ama hiç başına gelen var mı neden olabilir.
Not:Bakım esnasında servistede yağ eksik çıkmıştı resmen lpg taktırdım diye fırça yedim yani bir arızası olmadığını söylediler lpgye bağladı yetkili servis.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 20 May 2013, 00:15
gönderen GhettoParty
doğru demişler yağ eksiltmesi tüpten ötürü
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 20 May 2013, 06:39
gönderen FelixCrail
lpg kaynaklı. shell helix hx7 g markalı yağ kullanıp dene bide. o zaman eksiltme azalıyor gibime geldi benim.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 20 May 2013, 06:40
gönderen FelixCrail
lpg kaynaklı. shell helix hx7 g markalı yağ kullanıp dene bide. o zaman eksiltme azalıyor gibime geldi benim.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 20 May 2013, 16:35
gönderen Karacabeg
mobil koymuş servis ama deneyeyim hocam az kaldı yağ değişmine zaten.
Lpg den de olsa çok değil mi ne kadar yağ alıyor Q16 motor zaten.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 20 May 2013, 19:51
gönderen FelixCrail
ben arabayı ilk aldığımda motora 1,7 litre ekleyince seviye anca yerine geldi

(filtre ile birlikte 2,7litre alıyor kitağçığa göre) bu kadar eksik olmasına rağmen yağ ikazı yanmadı.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 28 May 2013, 19:48
gönderen ozkanogunc
1- Subap lastiklerinin bozulması
2- subap yataklarının bozulması
3- Sekman kaynaması problemi
Nissan primeralarda aradığım 4 yetkili servis ve 6 özel servisteki ustaların telefonda söyledikleri ve npoc isimli avrupai sitede yazılanlar sanki yağ eksiltme durumunun kronik bir arıza olduğun işaret ediyor. Yağı kontrol ederek bindikten sonra yağ eksiltmesi her 1000 km de (makul seviyelerde) aynı kaldıkça motor kapağını kaldırtmam diyenlerdenim. Orjinal castrol ve bor kullanıyorum şimdilik eksiltme yok denecek kadar az bakalım göreceğiz.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 28 May 2013, 23:19
gönderen FelixCrail
bende nissan servis müdürlüğü yapmış arkadaşımdam aynı şeyleri duydum. p12lerin yağ eksiltme sorunu kronik diyor. öncelikle subap lastikleri, kesilmezse yağ segmanın değişmesi gerek diyor. ben de shell helix hx7 g koydum eksiltme azaldı/durdu gibi sanki. haftasonu bi yağ kontrolü yapayım bakalım.
p11 ler motor olarak sorunsuz diyor. birde p12lerde 2.0ların motorları sorunsuzmuş ama şanzımanları başa bela olabiliyor diyor.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 29 May 2013, 20:05
gönderen ozkanogunc
P10 ve P11 motorlarının her ikisinde de aynı sorunsuzluğu görüyorum. Ama tabi bu P12 lerdeki motor sorunu özellikle sekman kaynaması lpgli araçlarda fazla olduğuna dair söylenti var. Subap ve subap lastikleri ise olağan bir durum gibi karşılanıyor, 10 yaş civarı ve 150000 km gelmiş araçlarda. Sekman kaynaması yani yağ sekmanlarından yağın kaçırılması olayı ise tamamen lpg ye yüklenmiş durumda. Araç bir 10 dakika rolanti de çalıştıktan sonra kesik kesik ara gaz verildiğinde araçta mavi duman atması varsa bilin ki sekman kaynaması muhtemel sorun (Öyle dediler motor ustası değilim

). Kendi aracımda aynı sorun var mı diye gittiğimde çok şükür subap lastiklerinde olduğu konusunda hemfikir olmuştu ustalar yola böyle devam dediler eksiltme aynı oranda kaldığı sürece sorun yok denmişti. Kompresyon testi ve dyno testi de iç rahatlığı sağlama konusunda tavsiyelerim arasındadır.

Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 29 May 2013, 21:30
gönderen FelixCrail
-miş,-muş, dediler gibi sözlerin bir anlamı yok benim için. nette de bi ton söylenti var. hepsi doğru olsa idi şuan motorlarımızın hepsi 10 kere açılıp bi ton piston segman subap değişmiştik. motorun içini açmadan kim nerde desin bir anlamı yok. görmediklerin şeyin neyine yorum yapıyorlar?
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 31 May 2013, 02:05
gönderen kursadsefa
Belli bir yaşa gelip yağ eksiltmeyen araç hemen hemen yok gibi. Ama bu eksiltme belli oranın altında ise yağ eksiltiyor denmez. Ayrıca yağa, yağ kalınlığına ve kullanıma bağlı durumlar bunlar.
Re: P12 yağ eksiltmesi
Gönderilme zamanı: 02 Haz 2013, 12:42
gönderen ozkanogunc
her 1000 km de yağ eksiltme sabit ise bence de bir sıkıntı yok. Benzinde kullandığım araç 3000 km de 1 çentik bile yağ eksiltmezken, gaza geçtiğimde 1000 km de 2 3 çentik olabiliyor yağ çubuğunda. Memlekete doğru yola çıkmadan önce Shell'in yağı da deneyeceğim bakalım 2000 km de neler olacak.