P 11 ufak tefek sorunlar ve sorular

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Bilal NAZLI
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: Memur

P 11 ufak tefek sorunlar ve sorular

Mesajgönderen Bilal NAZLI » 16 Ağu 2013, 14:38

1- Aracın pedallarında biraz boşluk var. Ben rahatsızlık duymadım ancak kullanan iki yakınım hoşlanmadı. Yaptırılsa ne kadar tutar?

2- Klimanın gazı az diye eklettik hemen bitti. Borularda kaçak ver demişler. Kaç liradır?

3- Maun kaplama ve özellikle kapı kolları krom kaplamanın güzel olacağını düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir? Abartılı olmayacak, aile aracı çizgisini kaydırmayacak, efendi, tertipli ,düzenli, sade ve şık nasıl aksesuar yapabilirim?

1999 Nissan Primera

Kullanıcı avatarı
ladroness
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: fizyoterapist

Re: P 11 ufak tefek sorunlar ve sorular

Mesajgönderen ladroness » 16 Ağu 2013, 21:07

pedallardaki boşluklar bende de var ama şu ana kadar hiç yaptırılması gereken bi problemmiş gibi düşünmedim.. ama benden başka kullananlar ilk seferde hep stop ettirmiştir.. 1 ve 3ün cevabını ben de merakla bekliyorum :)

Ramazan Anıl Ülger
2001 Primera 1.6 Comfort(mazide kaldı)
2004 Megane 2 HB 1.6 Dynamique-34 GMU 61

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 16 Ağu 2013, 21:50

Klima borusu tamiri icin bakilmasi lazim
Istanbuldaysaniz koyuncu klimaya gosterebilirsiniz

Maun kaplama zevk isi.bana gore degil asla.metal gorunum benim zevkime daha uygun.maunu seviyorsaniz yaptirabilirsiniz.ama yapistirma olanlar her iki modelde de basit kaliyor bence

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: klima

Mesajgönderen mustafa2326 » 17 Ağu 2013, 00:01

Klimayla alakalı bir iki tavsiyem var ustam.klimanın bağlantı rekorlarına baktır gevşekse kaçırır borunun havşa ağzı düzgün açılmamışsa yine kaçırır.bağlantı rekoruna bak çizik şeklinde bir çatlak varmı varsa yine kaçırır.Bende klima işiyle uğraşıyorum genelde rekordan ve klima borsunun kendisinden değilde ara hortumundan kaçırıyor.Senin ustan boru demiş ama sen yinede emin ol tamir ettiklerinde mutlaka söyle rekorlarını tekrardan sıkın diye.Birde piyasadaki çin malı adi gazları t gaz d gaz vs. başında bir harf olan gazları doldurtma.Dupond (suva) marka gaz doldurmalarını söyle.
Fiyat konusuna gelecek olursak her ustanın işçilik ve gaz bedeli farklı olur.En iyi gaz suva dır.onunda gaz ücreti 25 tl dir.Tabi bu elazığdaki fiyatı nakliye dahil fiyatı.istanbul gibi şehirlerde çok daha ucuzdur.Hangi memlekettesin bilmiyorum ama Elazığ daysan getir ben hallederim.

3.sorun için benim şahsi fikrim araba değil ne olursa olsun orijinal sade hali en iyidir bana göre.

Kullanıcı avatarı
Altay06
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen Altay06 » 23 Ağu 2013, 01:40

Ben de 3 günlük 1998 model Primera SE HB sahibiyim :) Benim debriyaj da sendeki sorunla aynı, bayağı bi boşluk var.. demekki sadece benim araçta değilmiş, ama ladroness arkadaşın yaptırmak gereken bir sorun olduğunu hiç düşünmemiş olması beni rahatlattı :) klima olayına girince insan hayatından beziyo valla, eski aracım olan BMW 5,20 den biliyorum, toru topu delik olan bi kaç boru değişti 500 TL para bayıldım ve randıman alamadım.. umarım seninki çok masraf açmaz.. Allah kaza bela vermesin güle güle bin kardeşim..

Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: klima

Mesajgönderen mustafa2326 » 23 Ağu 2013, 11:52

klima işinde kim neye tutturursa :)

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen ermutlu » 23 Ağu 2013, 14:19

pedallardaki boşluk olayı önceki aracımda kestamit veya plastik türevi burç yaptırarak çözmüştüm.
şuandaki aracımda sorun yok.fiyat olarak 50 lira civarı idi yanlış hatırlamıyorsam.

Kullanıcı avatarı
Bilal NAZLI
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen Bilal NAZLI » 15 Eyl 2013, 01:03

Bugün yaptırdım klimaya 120 tl verdim, iki tane kaynak yapıldı boruya. Ivır zıvır derken 300 tl çıktı cebimden. Size soracağım şu; bej rengi koltuk kılıfı primeraya uyar mı? Döşemecioğlu'ndan başka önerebileceğiniz yer var mı?

1999 Nissan Primera

Kullanıcı avatarı
Ademßey
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Muhasebe

Mesajgönderen Ademßey » 15 Eyl 2013, 01:33

bence maun kaplama hoş durmaz orjinali daha güzeldir .

şahsi fikrimdir.

Resim

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 15 Eyl 2013, 22:22

maun kaplama çok güzel duruyor. bence yaptir. eğer dusunuyorsan.

Kullanıcı avatarı
prOf
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Diğer
Meslek: işçi

Mesajgönderen prOf » 30 Eyl 2013, 16:55

Bilal NAZLI yazdı:1- Aracın pedallarında biraz boşluk var. Ben rahatsızlık duymadım ancak kullanan iki yakınım hoşlanmadı. Yaptırılsa ne kadar tutar?

2- Klimanın gazı az diye eklettik hemen bitti. Borularda kaçak ver demişler. Kaç liradır?

3- Maun kaplama ve özellikle kapı kolları krom kaplamanın güzel olacağını düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir? Abartılı olmayacak, aile aracı çizgisini kaydırmayacak, efendi, tertipli ,düzenli, sade ve şık nasıl aksesuar yapabilirim?

Bence krom aksesuar çok güzel bir görünüm katıyor araçlara herkezin zevki yinede.

otoaksesuar. c oma bakabilirsin

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı