Kontak Anahtarı Çevirirken ( Marş )
- ERDOGAN KILIÇ
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek: İ.K.
Kontak Anahtarı Çevirirken ( Marş )
Araç : 2000 MODEL P11 1.6 LPG
Kontak anahtarını çevirdiğimde araba bazen çalışmıyor ve kontağı kapatıyorum, göstergelerin ışıkları yanık kalıyor 6-7 saniye... Marş Motorundan düşünüyorum marşa basarsın da bir ses gelir ya onu yapıyor ama göstergeler neden yanıyor sizce nasıl bir sorun vardır arabada ?
Marş Motorunu mu değişmeli veya Marş Kömürlerini mi ?
Değiştirirsem göstergeler kontağı kapatsam da açık kalır mı ?
NİSSAN PRİMERA 1.6 COMFORT LPG
- Karacabeg
- Platin Üye
- Meslek: Makine Mühendisi
Re: Kontak Anahtarı Çevirirken ( Marş )

2007 Primera Tekna
- ERDOGAN KILIÇ
- NissanClubTr

İnsan Kaynakları Uzmanıyım, İstanbul
2000 MODEL P11 1.6 LPG Aracımın sorununu araştırmaya çalışıyorum tavsiyeniz nedir ?
Araç : 2000 MODEL P11 1.6 LPG
Kontak anahtarını çevirdiğimde araba bazen çalışmıyor ve kontağı kapatıyorum, göstergelerin ışıkları yanık kalıyor 6-7 saniye... Marş Motorundan düşünüyorum marşa basarsın da bir ses gelir ya onu yapıyor ama göstergeler neden yanıyor sizce nasıl bir sorun vardır arabada ?
Marş Motorunu mu değişmeli veya Marş Kömürlerini mi ?
Değiştirirsem göstergeler kontağı kapatsam da açık kalır mı ?
- Karacabeg
- Platin Üye
Ustalar daha iyi bilir ama eğer kontağı kapattığında ışıklar yanık kalıyorsa bence iyi bir elektrik ustası bul öncelikle ona göster bence sigortasında rölesinde bir sorun var marş motorunda bir sorun olsa marşı zor alır doğru ama bu dediğin belirtiler olmaması lazım yine onun bakımını yaptırırsın zaten onun bakımınıda elektrikçi daha uyguna yapar. Elektrik aksamında bir sorun var bence.
2007 Primera Tekna
- ERDOGAN KILIÇ
- NissanClubTr
Teşekkür ederim,
- Karacabeg
- Platin Üye
Anadolu yakasını bilmiyorum ben ama bilen arkadaşlarımız online olduklarında yardımcı olacaklardır. Geçmiş olsun.
2007 Primera Tekna
araç, 2006 primera tekna. araçta marş basıyor ama motor çalışmıyor. bu sorun uzun zamandır vardı. başlarda ikinci kez kontak çevrildiğinde çalışıyordu. Sonrasında üçüncü, dördüncü.. derken artık motor harekete geçmez oldu. servise götürmüştüm. her zamanki gibi sorunu buldular: LPG! çözüme gelince YOK! (peki LPG'yi iptal edeyim mi diye sorduğumda da gerek yok, diyorlar.) en son iki ay kadar önce servise götürdüğümde eskisine göre motor daha kısa sürede çalışmaya başladı ama sorun gene vardı. bana geçer, dediler. bir gün de bir dağ başında iken (gerçekten bir dağ başında) motor çalışmayıverdi. neyse ki ite kaka çalıştırmayı başardık da götürüp servisin kapısına bıraktık (bu arada kontağı kesinlikle kapamadık, neyse ki gaz/benzin de vardı arabada). servis yine arabanın çalışmayış nedeni LPG, dedi. götür, birkaç depo benzinle çalıştır, sorun geçer diye sorunu çözdü!. peki bütün LPG primeralar bu halde mi diye sordum, evet %90'ı böyleymiş! ben de inandım! peki, götüreyim ama araba çalışmıyor. usta defalarca bastı maşa, uzun uzun ama motor devreye giremiyor. böyle olunca arabayı alıp götüremedim! durum bu kadar komik!
yani değerli arkadaşlar, birçok usta arızanın nedenini bulamıyor, şu olabilir, bu olabilir diyorlar (akü zaten sorunlu değil, bujiler de temiz, benzin pompası da sağlammış, vs) ama o olabilir sorunu gideremiyorlar.
bu sorun konusunda bilgisi olan ya da böyle bir sorun yaşayıp çözmüş olan var mı? Varsa, bilgilendirirseniz sevinirim. Arıza nerede olabilir, hangi parçayla ilgilidir vs. bari ustaya olası arıza noktalarını söyleyeyim de belki nokta operasyon yaparlar ya da doğru yerlere bakarlar.
teşekkür ederim
- dilekk
- Platin Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: ingilizce öğretmeni
ERDOGAN KILIÇ yazdı:Elektrikçiye bi uğrayayım. İst. Anadolu Yakasında Servis Tavsiye edebileceğiniz yer var mıdır ?
Teşekkür ederim,
Elektirikci olarak bilmem de ozel servis acilmis iyi seyler duydum. Pendik e5 te autovizyon nissan servisi
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- can5166
- Silver Üye
- Meslek: Emekli
aracı servise götürmüştüm. sonra aradılar. arızanın benzin pompasından kaynaklandığını söylediler. işçilik dahil 1080 tl istediler. bıkmıştım uğraşmaktan, tamam dedim, yapın! ama ben arızanın oradan olduğuna emin değilim. zaten usta da başta arızanın pompadan kaynaklandığını düşünmediğini söylemişti. ve tabii dehşet bir fiyat istediklerini daha sonra internetten fiyatları (muadil ürün diyorlar ve 200 civarında fiyat biçiyorlar) görünce anladım. ama burada antakya/hatay nissandan anlayan usta yok. el mahkum, oraya verdim aracı. bekleyip görceğim.
teşekkürler ilgilendiğiniz için.
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi