Kontak Anahtarı Çevirirken ( Marş )

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
ERDOGAN KILIÇ
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: İ.K.

Kontak Anahtarı Çevirirken ( Marş )

Mesajgönderen ERDOGAN KILIÇ » 07 Kas 2013, 15:43

Selam,

Araç : 2000 MODEL P11 1.6 LPG

Kontak anahtarını çevirdiğimde araba bazen çalışmıyor ve kontağı kapatıyorum, göstergelerin ışıkları yanık kalıyor 6-7 saniye... Marş Motorundan düşünüyorum marşa basarsın da bir ses gelir ya onu yapıyor ama göstergeler neden yanıyor sizce nasıl bir sorun vardır arabada ?

Marş Motorunu mu değişmeli veya Marş Kömürlerini mi ?
Değiştirirsem göstergeler kontağı kapatsam da açık kalır mı ?

Keşke Her Doğan Olsa ERDOĞAN
NİSSAN PRİMERA 1.6 COMFORT LPG

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Re: Kontak Anahtarı Çevirirken ( Marş )

Mesajgönderen Karacabeg » 07 Kas 2013, 17:00

İlgili başlıkta kendini bir tanıtsaydın iyi olurdu sorunun cevabını alıp kaçacak mışsın gibi kapıda duruyorsun :)

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
ERDOGAN KILIÇ
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen ERDOGAN KILIÇ » 07 Kas 2013, 17:05

Cevabını alıp kaçacak biri olsam 14 Yıldır nissan kullanmazdım :)

İnsan Kaynakları Uzmanıyım, İstanbul
2000 MODEL P11 1.6 LPG Aracımın sorununu araştırmaya çalışıyorum tavsiyeniz nedir ?

Araç : 2000 MODEL P11 1.6 LPG

Kontak anahtarını çevirdiğimde araba bazen çalışmıyor ve kontağı kapatıyorum, göstergelerin ışıkları yanık kalıyor 6-7 saniye... Marş Motorundan düşünüyorum marşa basarsın da bir ses gelir ya onu yapıyor ama göstergeler neden yanıyor sizce nasıl bir sorun vardır arabada ?

Marş Motorunu mu değişmeli veya Marş Kömürlerini mi ?
Değiştirirsem göstergeler kontağı kapatsam da açık kalır mı ?

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen Karacabeg » 07 Kas 2013, 17:10

Eyvallah ama foruma katılmak araba kullanmak ayrı şeylerdir hocam.
Ustalar daha iyi bilir ama eğer kontağı kapattığında ışıklar yanık kalıyorsa bence iyi bir elektrik ustası bul öncelikle ona göster bence sigortasında rölesinde bir sorun var marş motorunda bir sorun olsa marşı zor alır doğru ama bu dediğin belirtiler olmaması lazım yine onun bakımını yaptırırsın zaten onun bakımınıda elektrikçi daha uyguna yapar. Elektrik aksamında bir sorun var bence.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
ERDOGAN KILIÇ
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen ERDOGAN KILIÇ » 07 Kas 2013, 17:16

Elektrikçiye bi uğrayayım. İst. Anadolu Yakasında Servis Tavsiye edebileceğiniz yer var mıdır ?
Teşekkür ederim,

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen Karacabeg » 07 Kas 2013, 17:19

Rica Ederim.
Anadolu yakasını bilmiyorum ben ama bilen arkadaşlarımız online olduklarında yardımcı olacaklardır. Geçmiş olsun.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
capar
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen capar » 23 Ara 2013, 13:56

arkadaşlar merhaba,
araç, 2006 primera tekna. araçta marş basıyor ama motor çalışmıyor. bu sorun uzun zamandır vardı. başlarda ikinci kez kontak çevrildiğinde çalışıyordu. Sonrasında üçüncü, dördüncü.. derken artık motor harekete geçmez oldu. servise götürmüştüm. her zamanki gibi sorunu buldular: LPG! çözüme gelince YOK! (peki LPG'yi iptal edeyim mi diye sorduğumda da gerek yok, diyorlar.) en son iki ay kadar önce servise götürdüğümde eskisine göre motor daha kısa sürede çalışmaya başladı ama sorun gene vardı. bana geçer, dediler. bir gün de bir dağ başında iken (gerçekten bir dağ başında) motor çalışmayıverdi. neyse ki ite kaka çalıştırmayı başardık da götürüp servisin kapısına bıraktık (bu arada kontağı kesinlikle kapamadık, neyse ki gaz/benzin de vardı arabada). servis yine arabanın çalışmayış nedeni LPG, dedi. götür, birkaç depo benzinle çalıştır, sorun geçer diye sorunu çözdü!. peki bütün LPG primeralar bu halde mi diye sordum, evet %90'ı böyleymiş! ben de inandım! peki, götüreyim ama araba çalışmıyor. usta defalarca bastı maşa, uzun uzun ama motor devreye giremiyor. böyle olunca arabayı alıp götüremedim! durum bu kadar komik!
yani değerli arkadaşlar, birçok usta arızanın nedenini bulamıyor, şu olabilir, bu olabilir diyorlar (akü zaten sorunlu değil, bujiler de temiz, benzin pompası da sağlammış, vs) ama o olabilir sorunu gideremiyorlar.
bu sorun konusunda bilgisi olan ya da böyle bir sorun yaşayıp çözmüş olan var mı? Varsa, bilgilendirirseniz sevinirim. Arıza nerede olabilir, hangi parçayla ilgilidir vs. bari ustaya olası arıza noktalarını söyleyeyim de belki nokta operasyon yaparlar ya da doğru yerlere bakarlar.
teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
dilekk
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Juke
Meslek: ingilizce öğretmeni

Mesajgönderen dilekk » 23 Ara 2013, 17:01

ERDOGAN KILIÇ yazdı:Elektrikçiye bi uğrayayım. İst. Anadolu Yakasında Servis Tavsiye edebileceğiniz yer var mıdır ?
Teşekkür ederim,

Elektirikci olarak bilmem de ozel servis acilmis iyi seyler duydum. Pendik e5 te autovizyon nissan servisi

Shift the way you move

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 23 Ara 2013, 17:02

Mars basip da calismiyorsa ya ateslemede yada yakitta sorun var muhtemelen sanirim. Ilk aklima gelen ise krank konum sensoru. Eski aracimda da bu parca yuzunden arabanin mars basip calismadigi oluyordu. Guclu usta net bilgi verecektir konu hakkinda

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
can5166
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Emekli

Mesajgönderen can5166 » 23 Ara 2013, 19:38

Benzer bir sorun da benim başımda. Son iki hafta boyunca sadece sabahları hava ısısı -19 ile -13 arasındayken araç en az 3 uzun marşla çalışmaya başladı. Günün diğer saatlaerinde ise tek kısa marşla çalışıyor. Bugün ustaya götürdüm, bujileri sağlam, kompresör değerleri normal, lpg sisteminde kaçak yok. Suçlu LPG, yarım depo benzinle kullanmam gerekirmiş. Dur bakalım ne olacak?

Alican

Kullanıcı avatarı
capar
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen capar » 23 Ara 2013, 22:04

merhabalar,
aracı servise götürmüştüm. sonra aradılar. arızanın benzin pompasından kaynaklandığını söylediler. işçilik dahil 1080 tl istediler. bıkmıştım uğraşmaktan, tamam dedim, yapın! ama ben arızanın oradan olduğuna emin değilim. zaten usta da başta arızanın pompadan kaynaklandığını düşünmediğini söylemişti. ve tabii dehşet bir fiyat istediklerini daha sonra internetten fiyatları (muadil ürün diyorlar ve 200 civarında fiyat biçiyorlar) görünce anladım. ama burada antakya/hatay nissandan anlayan usta yok. el mahkum, oraya verdim aracı. bekleyip görceğim.
teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 23 Ara 2013, 22:07

Antalyada etap nissana gıdın derim

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ömer Sirel