Hava Akış Debimetre Sorunu

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: memur

Hava Akış Debimetre Sorunu

Mesajgönderen udem » 09 Kas 2013, 20:44

Arkadaslar merhaba,

Bende 2001 nissan primera var 1,6 motor. Haziranda araba da istop etme problemi vardi atiyorum viteste giderken bir yerden donmek uzereyken yavaslayip debriyaja bastigimda araba istop ediyordu neyse tamirciye goturdum ve usta rolanti motorundandir dedi ve tamir etti. Bir kac aydir problemsiz biniyordum ama bu seferde araba da devir sorunu cikti. 10-15 dk trafikte dur kalk yaptiktan sonra kirmizi isikta dururken araba bosta da olsa viteste de olsa (debriyaja basiliyken) 1500 devir de kaliyor devir dusmuyor. Ama arabanin gidisinde hic bir problem yok uzun yokda veya 2.3. viteste. Neyse arabayi yaptirdigim yere tekrar goturdum simdi de boyle problem cikti diye o da hava akis debimetresindendir dedi (hatta servise sordum servis hava akis debimetreden yapar dedi dedi). Bende parcayi bekliyordum ama bugun yag degistirdigim yerdeki usta kesinlikle hava akis debimetresinden yapmaz o kadar para verme dedi tabii benim kafam allak pullak oldu. Sizce hava akis debimetre boyle birsey yaparmi, cunku kelebek yeni temizlendi ve dedigim gibi rolanti motoru yeni degisti.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: hava akis debimetre sorunu

Mesajgönderen FelixCrail » 09 Kas 2013, 20:51

öncelikle tanışma konusunu bulup orda kendinizi tanıtınız

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 09 Kas 2013, 22:00

Hava akış sensöründen dolayı rölanti yükselmesi yapmaz.Boşuna değiştirmeyin

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen udem » 09 Kas 2013, 22:55

etap nissan yazdı:Hava akış sensöründen dolayı rölanti yükselmesi yapmaz.Boşuna değiştirmeyin

cevabiniz icin cok tesekkurler sizce ne yapmaliyim yagi degistiren yerdeki usta (ozellikle nissan ustasi olmadigi icin biraz negatifim) genis bi zamanda getir ben cikma parca alip deneyerek cozerim ama 100 liraya ama 500 liraya dedi yoksa alternatif olarak servise goturmek kaliyor ama servis iyi opuyor maalesef :(

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 09 Kas 2013, 23:00

rölanti motoru tamir edilmez.Daha detaylı anlatırsan sana yardımcı olmaya çalışırım.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen udem » 10 Kas 2013, 00:18

etap nissan yazdı:rölanti motoru tamir edilmez.Daha detaylı anlatırsan sana yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadasim ilgilendigin icin cok tesekkurler. Acikcasi arabadan cok fazla anlamadigim icin daha detayli nasil anlatabilirim bilmiyorum. Araba su anda 55.000 km gecen seneye kadar kullanilmiyordu araba garajda duduyordu haftada bir calistiriliyordu yalnizca. Gecen sene agustosta kullanmaya basladim arabayi (37.000 km) ve gecen sene bu zamanlar arabaya ilk defa otogaz taktirdim (landirenzo marka) ilk etapta kirmizi isikta felan durdugumda devir birden 500'e kadar dusup sonra yavas yavas dusuyor ve istop ediyordu. Gaz kelebeginden dediler ve gaz kelebegini temizlettim, gaz ayari felan yaptirdim ve duzeldi gibi oldu ama bir kac ay sonra ilk mesajimda bahsettigim istop etme problemi basladi. Yine dedigim gibi usta rolanti motorunu ya degistirdi ya temizledi ve sorun duzeldi. Bir kac ay sorunsuz kullandim ve 1 ay kadar once su anki yasadigim problem basladi. 10-15 dk trafikte dur kalk yaptiktan sonra kirmizi isikta dururken araba bosta da olsa viteste de olsa (debriyaja basiliyken) 1500 devir de kaliyor devir dusmuyor. Ama atiyorum bir sonraki kirmizi isikta durdugumda normal 800 devir civarina iniyor yani her zaman yapmiyor. Ilginctir araba 1500-1700 devirde sabit kaldigi durumda cok yavas gaz verip araba haraket etmeye basladiginda araba normal devire geliyor yani 1500 den atiyorum 1200 devire dusuyor hiza gore. Soyledigim gibi arabanin durmasinda, kalkmasinda, hizlanmasinda hic bir problem yok. Hatta bugun ki usta cok fazla problem yapmiyorsa hic ugrasma boyle kullan cok masraf cikarabilir dedi ama ben baska problemler cikartabilir diye korkuyorum. Yalnizca gaz tuketimi biraz artti gibi. Bu arada problem benzindeykende var yani gazdan kaynakli degil. Ayrica asagiya bir tane fotograf ekledim bugunku usta fotograftaki kirmizi ile isaretlenen yerlerde hortum olmasi lazim birileri bu arabanin sistemi ile oynamis dedi ama ne demek istedi anlamadim. Kim oynamis, niye oynamis, ne zaman oynanmis hic bir fikrim yok.

Resim

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Re: Hava Akış Debimetre Sorunu

Mesajgönderen etap nissan » 10 Kas 2013, 11:39

fotğrafta gösterdiğiniz yerler boş yani orjinal.Gaz telinizde takılma varmı kontrol edin yoksa arasıra yapabilecek tek şey rölanti motorunun kendisi AAC valfi

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen udem » 10 Kas 2013, 12:08

offf valla en son tamir eden adama 700 tl para verdim adam kartin arkasina rolanti tamiri icin yazmis siz de rolanti motoru tamir edilmez diyorsunuz dunku usta da tamir edilmez ya temizlenir ya degistirilir demisti. Simdi bu adam degistirmesi gereken rolanti motorunu 300-400 tl verip yeni almaktansa, temizleyip takmis olabilir halbuki belkide arizaliydi degistirmesi gerekiyordu. Bu rolanti motoru oyle temizlenip takilabilecek bir sey midir? bu arada bu hatayi ilk yaptiginda adama goturup arabayi biraktim iki gun baktilar ve rolanti motorundan degil saglam demislerdi. O degil adama verdigim 700 tl ye aciyorum iyi kazik yedik gibi birde arabadan anlayan tanidik la gittik guya. en mantiklisi adama gidip bu hava akistan yapmaz diyolar demek ama adam da madem oyle git onu diyenlere yaptir da diyebilir :( sansimi deneyecegim. bi isten anlamamak cok kotu ya.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 10 Kas 2013, 12:32

700tl vermeyi gözden çıkarıp yetkili servise gitmemek daha garip açıkçası

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen udem » 10 Kas 2013, 12:53

valla haklisin iste diyorum ya guya anlayan biriyle gittik hic gelmeseydi yaptirmazdim oraya cunku o serviste daha pahaliya cikarsin bence iyi dedi diye yaptirdim :(

Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen udem » 11 Kas 2013, 19:12

bugun gittim ariza tespit icin ve usta gaz telinin degismesi gerekiyor dedi. Bende de vardi ayni arabadan bende ayni problemi yasadim dedi. Gaz teli kirilmis mi ne yapmis, hatta problem ciktiginda gaz pedalini birazcik ayaginla kaldir duzelir dedi ve gercekten hata yaptiginda denedim duzeldi yaptircam servise birazda onlar opsun bakalim :) sonucu yazarim en azindan benim yasadiklarimi diger insanlar yasamasin.

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 11 Kas 2013, 19:20

söylediğim gibi gaz telinden çıkmış arıza galiba komple değiştirmene gerek yok bisiklet motosiklet parçası satanlardan sadece içinin çelik telini alıp değiştirebilirsin takribi 2-3 tl fiyatı.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

oto anahtarı