Hava Akış Debimetre Sorunu
Hava Akış Debimetre Sorunu
Bende 2001 nissan primera var 1,6 motor. Haziranda araba da istop etme problemi vardi atiyorum viteste giderken bir yerden donmek uzereyken yavaslayip debriyaja bastigimda araba istop ediyordu neyse tamirciye goturdum ve usta rolanti motorundandir dedi ve tamir etti. Bir kac aydir problemsiz biniyordum ama bu seferde araba da devir sorunu cikti. 10-15 dk trafikte dur kalk yaptiktan sonra kirmizi isikta dururken araba bosta da olsa viteste de olsa (debriyaja basiliyken) 1500 devir de kaliyor devir dusmuyor. Ama arabanin gidisinde hic bir problem yok uzun yokda veya 2.3. viteste. Neyse arabayi yaptirdigim yere tekrar goturdum simdi de boyle problem cikti diye o da hava akis debimetresindendir dedi (hatta servise sordum servis hava akis debimetreden yapar dedi dedi). Bende parcayi bekliyordum ama bugun yag degistirdigim yerdeki usta kesinlikle hava akis debimetresinden yapmaz o kadar para verme dedi tabii benim kafam allak pullak oldu. Sizce hava akis debimetre boyle birsey yaparmi, cunku kelebek yeni temizlendi ve dedigim gibi rolanti motoru yeni degisti.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: hava akis debimetre sorunu
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
ANTALYA
etap nissan yazdı:Hava akış sensöründen dolayı rölanti yükselmesi yapmaz.Boşuna değiştirmeyin
cevabiniz icin cok tesekkurler sizce ne yapmaliyim yagi degistiren yerdeki usta (ozellikle nissan ustasi olmadigi icin biraz negatifim) genis bi zamanda getir ben cikma parca alip deneyerek cozerim ama 100 liraya ama 500 liraya dedi yoksa alternatif olarak servise goturmek kaliyor ama servis iyi opuyor maalesef :(
- etap nissan
- Platin Üye
ANTALYA
etap nissan yazdı:rölanti motoru tamir edilmez.Daha detaylı anlatırsan sana yardımcı olmaya çalışırım.
Arkadasim ilgilendigin icin cok tesekkurler. Acikcasi arabadan cok fazla anlamadigim icin daha detayli nasil anlatabilirim bilmiyorum. Araba su anda 55.000 km gecen seneye kadar kullanilmiyordu araba garajda duduyordu haftada bir calistiriliyordu yalnizca. Gecen sene agustosta kullanmaya basladim arabayi (37.000 km) ve gecen sene bu zamanlar arabaya ilk defa otogaz taktirdim (landirenzo marka) ilk etapta kirmizi isikta felan durdugumda devir birden 500'e kadar dusup sonra yavas yavas dusuyor ve istop ediyordu. Gaz kelebeginden dediler ve gaz kelebegini temizlettim, gaz ayari felan yaptirdim ve duzeldi gibi oldu ama bir kac ay sonra ilk mesajimda bahsettigim istop etme problemi basladi. Yine dedigim gibi usta rolanti motorunu ya degistirdi ya temizledi ve sorun duzeldi. Bir kac ay sorunsuz kullandim ve 1 ay kadar once su anki yasadigim problem basladi. 10-15 dk trafikte dur kalk yaptiktan sonra kirmizi isikta dururken araba bosta da olsa viteste de olsa (debriyaja basiliyken) 1500 devir de kaliyor devir dusmuyor. Ama atiyorum bir sonraki kirmizi isikta durdugumda normal 800 devir civarina iniyor yani her zaman yapmiyor. Ilginctir araba 1500-1700 devirde sabit kaldigi durumda cok yavas gaz verip araba haraket etmeye basladiginda araba normal devire geliyor yani 1500 den atiyorum 1200 devire dusuyor hiza gore. Soyledigim gibi arabanin durmasinda, kalkmasinda, hizlanmasinda hic bir problem yok. Hatta bugun ki usta cok fazla problem yapmiyorsa hic ugrasma boyle kullan cok masraf cikarabilir dedi ama ben baska problemler cikartabilir diye korkuyorum. Yalnizca gaz tuketimi biraz artti gibi. Bu arada problem benzindeykende var yani gazdan kaynakli degil. Ayrica asagiya bir tane fotograf ekledim bugunku usta fotograftaki kirmizi ile isaretlenen yerlerde hortum olmasi lazim birileri bu arabanin sistemi ile oynamis dedi ama ne demek istedi anlamadim. Kim oynamis, niye oynamis, ne zaman oynanmis hic bir fikrim yok.

- etap nissan
- Platin Üye
Re: Hava Akış Debimetre Sorunu
ANTALYA
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

- etap nissan
- Platin Üye
ANTALYA
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir