BİLEN USTA VE BİLEN GİBİ GÖRÜNEN USTA

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:
İletişim:

BİLEN USTA VE BİLEN GİBİ GÖRÜNEN USTA

Mesajgönderen Muhammet Murat » 07 Haz 2012, 15:10

Nissan primera 2001 aracım var yetkili servis olmak kaydı ile ara ara sıkıntılarla karşılaşıyoruz ve yaptırıyorum. Başımdan geçen son durum 3 aydır aracın şarz dinamosunun ve kayışlar bölümünden ses geliyordu araştırma yaptım ve sesin gergi bilyasından, kayışlardan veya şarz dinamosundan gelebileceği kanısına vardım :) başkada birşey kalmamıştı geriye zaten yetkili servis, özel servisler ve elektrikci ustalarına sırasıyla üşenmeden gösterdim hepsi ayrı bi telden çaldı yok şarz dinomosu açılacak yok kayışlar değişecek yok motor çok sıkı falan filan hepsi ayrı sallıyor :) en son konyada YAKA elektrik ve klima servisi var arabayı park ettim ve Baş ustaları aAbdullah usta geldi

- Buyur Abi
-Kardeşim aracta bi ses var bakarmısın
-Hemen abi - Bahattin, tahirr, mehmett oğlum buraya gelin

Elemanlar geldi arabanın kayışını söktüler ve tek tek denediler bu arada kayışların eskediğini gördüm ve ne olur olmaz çıkarılmışken değiştirin dedim ve sorunun klima kompresör bilyasından geldiği anlaşıldı bilya sökme değiştirme takma 20 dk anca sürdü ve 100 Tl ye sorun halloldu

Eğerki anlamayan bir ustaya denk gelseydim, şarz dinomosu+geri bilyalarınıda değiştirecekti + 200 de öyle masraf edecektik yani diyeceğim şu ki arkadaşlar her ustaya araba emanet edilmiyor. Bu arada bu işi yapan elemanların biri 19 yaşında biri 18 yaşında. Aldıkları para helali hoş olsun.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Re: BİLEN USTA VE BİLEN GİBİ GÖRÜNEN USTA

Mesajgönderen NISTEC » 08 Haz 2012, 21:59

Yedek parçacıyım ve bu söylediklerinle sürekli karşılaşıyor ve yaşıyorum. Bahsettiklerinle dolaylı olarak ilgisi var ama tek öğrenebildiğim şey "hallederiz" e asla inanmamak. Halledersin ama neler yapılacak, yapılacak işlemler sorunu çözecekmi ve rakam ne çıkacak önceden sorup net bir şekilde öğreneceksin. Ayarlarız yaparız hallederiz kadar ucu acık tehlikeli bir söz yok.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:
İletişim:

Re: BİLEN USTA VE BİLEN GİBİ GÖRÜNEN USTA

Mesajgönderen Muhammet Murat » 09 Haz 2012, 10:48

NISTEC yazdı:Yedek parçacıyım ve bu söylediklerinle sürekli karşılaşıyor ve yaşıyorum. Bahsettiklerinle dolaylı olarak ilgisi var ama tek öğrenebildiğim şey "hallederiz" e asla inanmamak. Halledersin ama neler yapılacak, yapılacak işlemler sorunu çözecekmi ve rakam ne çıkacak önceden sorup net bir şekilde öğreneceksin. Ayarlarız yaparız hallederiz kadar ucu acık tehlikeli bir söz yok.

aynen ustam hele hele bir seferinde aracta titreme vardı aracın benzin şamandırasından tut bujilerine kadar herşeyi değiştirmişti de aracın arızasının hava akış metresini 20 tl ye temizleyip takmakla geçmişti.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

oto anahtarı