Airbag Sorunu
Airbag Sorunu
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: Airbag Sorunu
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
2005 primera teknamın airbag lambasını şu şekilde söndürdüm.
1. Anahtarı kontağa tak,
2. Kontağı ikinci kademeye çevir(yani gösterge ışıkları yansın) airbag ısığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(birinci)
3. Tekrar ikinci kademeye çevir yine airbag ışığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(ikinci)
4. Tekrar ikinci kademeye çevir yine airbag ışığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(üçüncü)
5. Nihayet ikinci kademeye son defa çevir yine airbag ışığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(dördüncü)
6. Sonrasında anahtarı çıkar, tekrar kontağa takıp tek hamlede kontağı çevirip arabayı çalıştır. Airabag ışığı yanmayacaktır.
Ben denedim ve oldu. Bu linkte de videosu var izleyin! http://www.youtube.com/watch?v=wp41XZsBeXs
ertay yazdı:Ön koltukların altında airbag kabloları var.İkisinin de soketlerini çıkar tekrar tak. Daha sonra aşağıdaki yöntemi dene.
2005 primera teknamın airbag lambasını şu şekilde söndürdüm.
1. Anahtarı kontağa tak,
2. Kontağı ikinci kademeye çevir(yani gösterge ışıkları yansın) airbag ısığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(birinci)
3. Tekrar ikinci kademeye çevir yine airbag ışığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(ikinci)
4. Tekrar ikinci kademeye çevir yine airbag ışığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(üçüncü)
5. Nihayet ikinci kademeye son defa çevir yine airbag ışığı bir defa yanıp söndüğünde kontağı birinci kademeye al(dördüncü)
6. Sonrasında anahtarı çıkar, tekrar kontağa takıp tek hamlede kontağı çevirip arabayı çalıştır. Airabag ışığı yanmayacaktır.
Ben denedim ve oldu. Bu linkte de videosu var izleyin! http://www.youtube.com/watch?v=wp41XZsBeXs
Teşekkür ederim deneyeceğim.
- bayramtkm
- Silver Üye
- Meslek: işçi
1-) Anahtarı takın.
2-) Kontağı -marş basmadan- son konuma getirin.
3-) HY lambası 6sn sonunda söndüğünde tekrar yanmasına fırsat vermeden kontağı "0" konumuna alın.
4-) 1sn bekleyin
5-) [2,3,4] numaralı basamakları tekrar edin.
6-) [2,3,4] numaralı basamakları tekrar edin.
7-) [2,3,4] numaralı basamakları tekrar edin.
8-) Anahtarı son konuma getirin.
9-) Bu sefer lamba söner sönmez, kontağı kapatmadan marş basın.
http://nissan-almera.tr.gg/MANUEL-KODLAMA-SISTEMI.htm bu siteden alıntıdır
Bu işlem sonunda eğer sisteminizde kalıcı bir sorun yoksa hava yastığı ikaz lambasından kurtulmuş olacaksınız. Daimi bir temassızlık vs. varsa işlem yapılmış olsa bile ikaz lambanız vakit kaybetmeksizin geri yanacaktır.
bende bu yöntemle basına bela olan airbag isıgından kendim kurtuldum kartal oto sanayinde srs airbag var cihazları bu arabaları görmüyor ve hemen asagısındaki bosh car servisine yolluyorlar onlarda 30 tl karsılıgında cihaza baglayıp ısıgı söndürüyorlar benim aracımda air bag ısıgının sebebini bulamadılar 2 gün sonra yine yandı yine gittim yine ucret odedim yine sebep bulamadılar bu sefer bir daha yanarsa servise git yapacak bişey yok dediler eve geldim 1 saat sonra yine yandı bu yöntemle kendim ısıgı söndürdüm 2 aydır hiç tekrarlamadı o kadar alısmıstımki yanmasına yanmaması garip geliyor artık bide 1 sefer denemeyle tutturamaya bilirsin tekrarla aradaki zamanı uzat gerekirse 6 sn de olmazsa 8 saniyeye cıkar bekleme sürelerini
benzin +lpg
101,500km de
istanbul
bayramtkm yazdı:Bu işlem yüksek ihtimalle 2003 Model ve öncesinde çalışmayacaktır. Bilginize...
1-) Anahtarı takın.
3-) HY lambası 6sn sonunda söndüğünde tekrar yanmasına fırsat vermeden kontağı "0" konumuna alın.
4-) 1sn bekleyin
Bu işlem sonunda eğer sisteminizde kalıcı bir sorun yoksa hava yastığı ikaz lambasından kurtulmuş olacaksınız. Daimi bir temassızlık vs. varsa işlem yapılmış olsa bile ikaz lambanız vakit kaybetmeksizin geri yanacaktır.
bende bu yöntemle basına bela olan airbag isıgından kendim kurtuldum kartal oto sanayinde srs airbag var cihazları bu arabaları görmüyor ve hemen asagısındaki bosh car servisine yolluyorlar onlarda 30 tl karsılıgında cihaza baglayıp ısıgı söndürüyorlar benim aracımda air bag ısıgının sebebini bulamadılar 2 gün sonra yine yandı yine gittim yine ucret odedim yine sebep bulamadılar bu sefer bir daha yanarsa servise git yapacak bişey yok dediler eve geldim 1 saat sonra yine yandı bu yöntemle kendim ısıgı söndürdüm 2 aydır hiç tekrarlamadı o kadar alısmıstımki yanmasına yanmaması garip geliyor artık bide 1 sefer denemeyle tutturamaya bilirsin tekrarla aradaki zamanı uzat gerekirse 6 sn de olmazsa 8 saniyeye cıkar bekleme sürelerini
tavsiye için teşekkür ederim arkadaşım. benim airbaglerde temassızlık olduğunu düşünüyorum. buna benzer bir kaç tane yöntemi denedim. bu yönteme karşı araç tepkisiz kalmıyor fakat düzelmiyorda. Şöyleki; airbag ışığı 6-7 saniyede bir yanıyorken bu yöntemi uyguladığımda saniyede bir yanmaya başlıyor, bu durumda tekrar yöntemi uyguladığımda yine eski konumuna 6-7 saniyede bir yanmaya başlıyor.

- bayramtkm
- Silver Üye
- Meslek: işçi
1/2 saniyelik bir frekans ile titreme: Sorun yok, sadece hatayı temizlemek gerekiyor, kapatın ve kontağı açın havayastığı söner. Sönmemişse;
1 titreme: Yolcu(ön sağ) kemer gerdiricisinde arıza var.
2 titreme: Devre pad sürücüsü hatası
3 titreme: Sürücü kemer gerdiricisinde arıza var veya yolcu tarafında havayastığı sensör devresi arızası
4 titreme: Sürücü yan havayastığı sensörünün devresinde hata
7 titreme: Sensör devresinde tanılama hatası
8 titreme: Yolcu(ön sağ) hava yastığı devre arızası
bu metinde verdigim linkten alıntıdır yine sıkıntı olursa bır göz at derim ilk yazdıgım yöntemle ben ısıgı söndürmeyi basardım ama bir süre sonra yeniden yanmaya baslamıstı en son yaptıgımdan beri masallahı var bir daha yanmadı insallah tuttar da bu can sıkıcı ve gercekten cok önemli olan airbag olayından kurtulursun keza bir cok kişi airbag ikazı yandıgı taktirde allah göstermesin bir kaza anında airbaglerin acılmayacagını söylüyor
benzin +lpg
101,500km de
istanbul

orionche yazdı:Bende de aynı sorun vardı birkaç haftadır. Burdaki yöntemlerle söndüremedim. Elektrikçiye götürdüm. Bilgisayara bağladı. Sağ ön hava yastığı bağlantısında sorun algıladı program. Torpidoyu sökünce soketi çıktı ortaya. Spreyle temizleyip yeniden taktı soketi ve sorun çözüldü.
evet boş zamanımda bunu denemem lazım. teşekkür ederim.
bayramtkm yazdı:Bu işlem yüksek ihtimalle 2003 Model ve öncesinde çalışmayacaktır. Bilginize...
1-) Anahtarı takın.
4-) 1sn bekleyin
bende de aynı sorun vardı arızayı 3 defa sildirdim gene yanıyordu. şimdi dediklerininiz yaptım ışık söndü. bekliyorum bakalım.inşallah bir daha yanmaz.
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir