EL FRENİ VE..

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
masato
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

EL FRENİ VE..

Mesajgönderen masato » 22 May 2015, 19:04

Yüreğim agzima geldi.Arkadaslar bugun 2 olay basima geldi.dik bir yokusta aracin arkasi rampa asagi gelecek sekilde park yaptim.Vitesi de 1 e aldim.Aradan 15 dakika felan gecti hersey iyiydi.Cocuklari araca tam bindirdim arac yavas yavas kaymaya basladi.Cocuklari son anda uzaklastirdim.Hemen frene bastim durdu.Ilk defa basima geldi.Neden kaydi bu arac yukumde yoktu agir olarak ve vites te 1 de idi.Neyse onu atlattik cok sukur deyip yoluma seyrettim derken baska bir hafif rampada 1.vites te iken aracin dislilerinin surtunme sesini duydum ve kendi k3ndine stop etti.Buda ilk defa basima geldi.Ne oldu araca anlamadim.Sanirim yine masraf cikaricak..

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

EL FRENİ VE..

Mesajgönderen FelixCrail » 22 May 2015, 20:56

Yokuşta el frenini çekebildiğiniz en tepe noktaya kadar çekin. Tek diş bile az çekilse kayıyor. Araç ağır çünkü. Dişli sesi için bişey diyemeyeceğim. Bir daha olup olmayacağını takip edin

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: EL FRENİ VE..

Mesajgönderen masato » 22 May 2015, 21:06

Hocam o yokusta cok park ederim.Ilk defa basima geldi.Ve eminim ki el frenini sonuna kadar cekiyorum.Inanin bana ayni yokusta daha agir arabalarda park ediyor.Yarin sanayiye goturuyoruz.Umarim korkulacak bissey cikmaz

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: EL FRENİ VE..

Mesajgönderen spoilerci » 22 May 2015, 23:34

el freni körüğünü sökün el freninin altında parlak bir vida somun ikilisi var onu 10-11 anahtar tutar anahtarla sağa doğru 2-3 tur döndürün test edin yeterli gelmezse 1-2 tur daha döndürün tekrar test edin tam tutana kadar bu işlemi yapın ancak çok fazla sıkarsanız balatalar disklere sürter o na dikkat edin dişli sesi vites yerine tam oturmadığında yapar. davamlı yapıyor olsa korkun bir defa yapıp kestiğine göre sorun yok. sanayiye gitmenize gerek yok bu durumda

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı