P11-144 klima auto modu

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek: ÖĞRETMEN

P11-144 klima auto modu

Mesajgönderen Memcos48 » 01 Şub 2016, 02:28

Arkadaşlar merhaba, bizim araçlarda klimayı auto moduna aldığımızda fan hızını artırıp azaltıyormu acaba? Benim arabada bunu yapmıyor sistem auto modunda hep en düşük hızda çalışıyor klimam:-( bu normal bir durum mu ( kitapçığını da okudum ama tam anlayamadım) sizde de mi böyle yoksa benim ısı sensorumdemi sorun var acaba, cevaplarınız için teşekkürler kazasız sürüşler.

Kullanıcı avatarı
Adem Eren 54
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mühendislik

Re: P11-144 klima auto modu

Mesajgönderen Adem Eren 54 » 01 Şub 2016, 10:09

Merhabalar,
Bende 2005 Tekna var ve auto moduna alinca fan hizini kendisi ayarliyor.
En dusuk hizda basliyor fakat isiyi artirinca veya azaltinca fan hizinda degisim olmuyor mu ?

Misafir

Re: RE: Re: P11-144 klima auto modu

Mesajgönderen Misafir » 01 Şub 2016, 11:05

[quote="Adem Eren 54"]Merhabalar,
Bende 2005 Tekna var ve auto moduna alinca fan hizini kendisi ayarliyor.
En dusuk hizda basliyor fakat isiyi artirinca veya azaltinca fan hizinda degisim olmuyor mu ?[/quote]
Merhaba Adem Bey, 2000 model 1.6 comfort arabam klima yarı otomatik diye geçiyor ancak auto modunda ısıyı artırıp azaltınca fan hızını değiştirmiyor hep en düşük hızda çalışıyor. Çalışma prensibi mi böyle (ki bence mantıksız) anlamadım

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen Memcos48 » 01 Şub 2016, 13:44

Yav bu Tapatalk da bir tuhaf çevrimiçi yazdığım mesajı misafir yazdı olarak göstermiş :D

Kullanıcı avatarı
disaster011
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Diğer
Meslek: Yönetici
İletişim:

Mesajgönderen disaster011 » 24 Şub 2016, 10:33

bende de 2000 model comfort model var. Ama dediğiniz ısıyı azaltıp arttırınca fan seviyesi sabit kalmıyor.. auto da çalıştırdığınızda ortam istediğiniz sıcaklığa gelene kadar yüksek ayarda çalışır, ortam istediğiniz sıcaklığa geldiğinde de fan minimum hızda çalışıp ortam ısısını sabit tutmaya çalışır (duruma göre kapanır) . ortam sıcaklığınız ayarladığınız sıcaklıktan düştü yada çıktı ise fan tekrar devreye girer ve istediğinizi ortam sıcaklığına ayarlayana kadar devrede kalır. bence ısı sensörlerini kontrol ettirin.

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen Memcos48 » 24 Şub 2016, 20:53

disaster011 yazdı:bende de 2000 model comfort model var. Ama dediğiniz ısıyı azaltıp arttırınca fan seviyesi sabit kalmıyor.. auto da çalıştırdığınızda ortam istediğiniz sıcaklığa gelene kadar yüksek ayarda çalışır, ortam istediğiniz sıcaklığa geldiğinde de fan minimum hızda çalışıp ortam ısısını sabit tutmaya çalışır (duruma göre kapanır) . ortam sıcaklığınız ayarladığınız sıcaklıktan düştü yada çıktı ise fan tekrar devreye girer ve istediğinizi ortam sıcaklığına ayarlayana kadar devrede kalır. bence ısı sensörlerini kontrol ettirin.

Cevap için teşekkür ederim. Bu iş yılan hikayesine döndü :) Tam karar veremedik çalışma prensibi mi böyle yoksa benim araçta mı sıkıntı var. Forum'dan Asilkan arkadaşın araçta klima sizinki gibi çalışırken Burak Trkr arkadaşın araçta benimki gibi çalışmakta. Demekki doğrusu fan hızını artırıp azaltması gerek. Size zahmet olmazsa boş bir vaktinizde videosunu çekip yollarmısınız bana olmazsa da önemli değil, iyi forumlar. Tel nom 505 8610114 ismim Mehmet Boz

Kullanıcı avatarı
disaster011
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Diğer
Meslek: Yönetici
İletişim:

Mesajgönderen disaster011 » 26 Şub 2016, 15:41

tabiki çekerim Mehmet bey whatsapptan gönderirim..

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen Memcos48 » 26 Şub 2016, 15:46

Çok teşekkür ederim, kazasız sürüşler iyi forumlar

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 26 Şub 2016, 17:50

Memcos48 yazdı:Arkadaşlar merhaba, bizim araçlarda klimayı auto moduna aldığımızda fan hızını artırıp azaltıyormu acaba? Benim arabada bunu yapmıyor sistem auto modunda hep en düşük hızda çalışıyor klimam:-( bu normal bir durum mu ( kitapçığını da okudum ama tam anlayamadım) sizde de mi böyle yoksa benim ısı sensorumdemi sorun var acaba, cevaplarınız için teşekkürler kazasız sürüşler.

içerideki ısıyı doğru algılayıp, ona göre düşük veya yüksek üflemesi gerekir. bunu yapamıyorsa içeri ısısını algılamıyordur.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen Memcos48 » 26 Şub 2016, 18:25

spoilerci yazdı:[quote="Memcos48"]Arkadaşlar merhaba, bizim araçlarda klimayı auto moduna aldığımızda fan hızını artırıp azaltıyormu acaba? Benim arabada bunu yapmıyor sistem auto modunda hep en düşük hızda çalışıyor klimam:-( bu normal bir durum mu ( kitapçığını da okudum ama tam anlayamadım) sizde de mi böyle yoksa benim ısı sensorumdemi sorun var acaba, cevaplarınız için teşekkürler kazasız sürüşler.

içerideki ısıyı doğru algılayıp, ona göre düşük veya yüksek üflemesi gerekir. bunu yapamıyorsa içeri ısısını algılamıyordur.[/quote]
Öyle görünüyor sensör/sensörler bozuk veya tozlanmış olabilir mi acaba ? Cam önünde sağ tarafta var bi sensör bi de direksiyonun alt sagında herhalde kontrol ettirmek gerekecek,Teşekkürler

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 26 Şub 2016, 22:52

direksiyon sağ altında küçük ızgara gibi bir yer var. plastik kapak gibi yeri sökünce içeri doğru giden spiral plastik hortum var. kalorifer çalışırken o içeri doğru hava emiyor. içinde küçük bir parça var. algılayıcı o parça galiba. camın önündeki dışarı ısı sensörü olabilir.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen Memcos48 » 27 Şub 2016, 00:34

spoilerci yazdı:direksiyon sağ altında küçük ızgara gibi bir yer var. plastik kapak gibi yeri sökünce içeri doğru giden spiral plastik hortum var. kalorifer çalışırken o içeri doğru hava emiyor. içinde küçük bir parça var. algılayıcı o parça galiba. camın önündeki dışarı ısı sensörü olabilir.

Evet hocam ben de o parçadan şüpheleniyorum. Bu akşam ışıkla baktım toz içinde kalmış tam göremedim, yarın gündüz sökebilirsem kontrol edeceğim.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 4 misafir

oto anahtarı