P11-144 klima auto modu
P11-144 klima auto modu
- Adem Eren 54
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek: Mühendislik
Re: P11-144 klima auto modu
Bende 2005 Tekna var ve auto moduna alinca fan hizini kendisi ayarliyor.
En dusuk hizda basliyor fakat isiyi artirinca veya azaltinca fan hizinda degisim olmuyor mu ?
Re: RE: Re: P11-144 klima auto modu
Bende 2005 Tekna var ve auto moduna alinca fan hizini kendisi ayarliyor.
En dusuk hizda basliyor fakat isiyi artirinca veya azaltinca fan hizinda degisim olmuyor mu ?[/quote]
Merhaba Adem Bey, 2000 model 1.6 comfort arabam klima yarı otomatik diye geçiyor ancak auto modunda ısıyı artırıp azaltınca fan hızını değiştirmiyor hep en düşük hızda çalışıyor. Çalışma prensibi mi böyle (ki bence mantıksız) anlamadım
GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

- disaster011
- Silver Üye
- Otomobil: Diğer
- Meslek: Yönetici
- İletişim:
disaster011 yazdı:bende de 2000 model comfort model var. Ama dediğiniz ısıyı azaltıp arttırınca fan seviyesi sabit kalmıyor.. auto da çalıştırdığınızda ortam istediğiniz sıcaklığa gelene kadar yüksek ayarda çalışır, ortam istediğiniz sıcaklığa geldiğinde de fan minimum hızda çalışıp ortam ısısını sabit tutmaya çalışır (duruma göre kapanır) . ortam sıcaklığınız ayarladığınız sıcaklıktan düştü yada çıktı ise fan tekrar devreye girer ve istediğinizi ortam sıcaklığına ayarlayana kadar devrede kalır. bence ısı sensörlerini kontrol ettirin.
Cevap için teşekkür ederim. Bu iş yılan hikayesine döndü

- disaster011
- Silver Üye
- Otomobil: Diğer
- Meslek: Yönetici
- İletişim:
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Memcos48 yazdı:Arkadaşlar merhaba, bizim araçlarda klimayı auto moduna aldığımızda fan hızını artırıp azaltıyormu acaba? Benim arabada bunu yapmıyor sistem auto modunda hep en düşük hızda çalışıyor klimam:-( bu normal bir durum mu ( kitapçığını da okudum ama tam anlayamadım) sizde de mi böyle yoksa benim ısı sensorumdemi sorun var acaba, cevaplarınız için teşekkürler kazasız sürüşler.
içerideki ısıyı doğru algılayıp, ona göre düşük veya yüksek üflemesi gerekir. bunu yapamıyorsa içeri ısısını algılamıyordur.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
spoilerci yazdı:[quote="Memcos48"]Arkadaşlar merhaba, bizim araçlarda klimayı auto moduna aldığımızda fan hızını artırıp azaltıyormu acaba? Benim arabada bunu yapmıyor sistem auto modunda hep en düşük hızda çalışıyor klimam:-( bu normal bir durum mu ( kitapçığını da okudum ama tam anlayamadım) sizde de mi böyle yoksa benim ısı sensorumdemi sorun var acaba, cevaplarınız için teşekkürler kazasız sürüşler.
içerideki ısıyı doğru algılayıp, ona göre düşük veya yüksek üflemesi gerekir. bunu yapamıyorsa içeri ısısını algılamıyordur.[/quote]
Öyle görünüyor sensör/sensörler bozuk veya tozlanmış olabilir mi acaba ? Cam önünde sağ tarafta var bi sensör bi de direksiyonun alt sagında herhalde kontrol ettirmek gerekecek,Teşekkürler
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
spoilerci yazdı:direksiyon sağ altında küçük ızgara gibi bir yer var. plastik kapak gibi yeri sökünce içeri doğru giden spiral plastik hortum var. kalorifer çalışırken o içeri doğru hava emiyor. içinde küçük bir parça var. algılayıcı o parça galiba. camın önündeki dışarı ısı sensörü olabilir.
Evet hocam ben de o parçadan şüpheleniyorum. Bu akşam ışıkla baktım toz içinde kalmış tam göremedim, yarın gündüz sökebilirsem kontrol edeceğim.
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 4 misafir