GERGi RULMANI

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
masato
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

GERGi RULMANI

Mesajgönderen masato » 29 Şub 2016, 12:10

merhaba,bugun motordan geldigini dusundugum ses icin tamirhaneye gittim,usta egildi bakti gergi rulmanlarinin birinden geliyor ama acip bakmadan bisey diyemem dedi.Belki hepsi degisir dedi.65 tl felanmis adedi birde iscilik var.Şuan maddi olarak pek iyi degilim.Yaglama yikama felan yapsak ses kesilmez mi acaba ? kaputu acinca acayip yuksek bi tis sesi var islik gibi otuyor.Yaptirmasam bi muddet dagilma felan olup basima is acar mi ? ustaya sordum mesuliyet almam istersen devam et dedi.

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: İşçi

Re: GERGi RULMANI

Mesajgönderen Almeral » 29 Şub 2016, 14:43

Gergi rulmanı dediğiniz nedir tam olarak

1997 Nissan Primera Se 2.0

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 29 Şub 2016, 16:17

Bende pek hakim degilim.Hani su kayislari ceviren yuvarlaklar var 3 tane onlar.Kaputun altindaki

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Almeral » 29 Şub 2016, 16:52

Parçayı tam anlayamadım ama ustanız nissanı iyi bilen değilse bide nissanı iyi bilen bir ustaya gösterin derim ve mümkünse parça işinide ona bırakın. Ben üst salıncakları burada anlayan bi abimizle değiştirdim parçayıda abinin devamlı çalıştığı bi japon parçacıdan aldım sıkıntım çözülmedi arabanın ön tarafı hiç esnemiyordu. bir başka iş için nissan servis ustasına gittim orada lafı geçince elindeki üst salıncaklara bakmak istedim inanın bu kadarda olmaz dedim resmen uyduruk birşeyi bize üst salıncak diye satmışlar hemen değiştirttim orada araba bi rahatladı yaylanmaya başladı.. Biraz uzattım ama demem o ki ustanız nissanı iyi bilen biri değilse değilse sıkıntı çekebilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
horex
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen horex » 29 Şub 2016, 17:14

Almeral yazdı:Parçayı tam anlayamadım ama ustanız nissanı iyi bilen değilse bide nissanı iyi bilen bir ustaya gösterin derim ve mümkünse parça işinide ona bırakın. Ben üst salıncakları burada anlayan bi abimizle değiştirdim parçayıda abinin devamlı çalıştığı bi japon parçacıdan aldım sıkıntım çözülmedi arabanın ön tarafı hiç esnemiyordu. bir başka iş için nissan servis ustasına gittim orada lafı geçince elindeki üst salıncaklara bakmak istedim inanın bu kadarda olmaz dedim resmen uyduruk birşeyi bize üst salıncak diye satmışlar hemen değiştirttim orada araba bi rahatladı yaylanmaya başladı.. Biraz uzattım ama demem o ki ustanız nissanı iyi bilen biri değilse değilse sıkıntı çekebilirsiniz.

sa kaça değiştirdiniz üst salıncakları parça ve işçilik olarak

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Almeral » 29 Şub 2016, 21:41

Parça 110 tanesi işçilik 30..

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Almeral » 29 Şub 2016, 21:42

Orjinali içten teflonlu oluyormuş bunlar bilyalıydı 3 4 sene gider dedi usta

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 29 Şub 2016, 23:20

usta dedigim daha benimle yasit 30 larinda bi adam.At hirsizina benziyor tipi ama.ona gitmeye mecburum.Hem evimin dibinde,hem sanayi uzak,hemde servis çok pahali.parçalari buda baska bi parcacidan tedarik ediyor kaliteli veya degil hic anlamam.Allah ile onun arasinda.Esasen genelleme.yapmak istemem ama.tamirci gordum mu niyeyse bende korku basliyor,kesin daha fazla masraf cikaracaklar diye :-)

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Almeral » 01 Mar 2016, 00:44

Karar sizin ben 50km yol gidiyorum bi sıkıntı olduğunda. evimin dibinde dediğiniz usta ustası değilse fellik fellik usta da arattırabilir size dikkatli olun... Burada japon araçlarına bakan ustalar vardı onlar bile yanaşmadılar abi bizde cihazı yok biyerinde ayarını bozarız anlayamayız hepten elimizde kalır dediler... Tecrübe ettiğim konu arabanı her arabaya el atana değil o arabayı tanıyana götüreceksin... Ayrıca illada servise gitmenize gerek yok özel servisler oluyor onlar daha makul...

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 01 Mar 2016, 08:10

Bosch car servisi acilmis az asagiya en kisa zamabda orayada gidip gostericem.Tsklr yprumlarin icin

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Almeral » 01 Mar 2016, 08:25

Önemli değil inşallah masrafsız atlatırsınız

Kullanıcı avatarı
horex
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen horex » 01 Mar 2016, 12:08

Almeral yazdı:Orjinali içten teflonlu oluyormuş bunlar bilyalıydı 3 4 sene gider dedi usta

anladım peki aldığınız parçanın markasını biliyormusunuz acaba bende çok değiştirdim bilyalı dedikleri dahil 1 sene gitmeden değiştirmek zorunda kalıyorum. şuan araştırmadayım "trw" markası var iyi diyorlar ama az tuzlu lastiklerde değişmesi gerekiyor onun için bu sene trw alamayabilirim ama seneye alırım o zaman bakacağım parasını hakedecek mi diye

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

oto anahtarı