p11 motor beyni

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Forever78
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Denizci

p11 motor beyni

Mesajgönderen Forever78 » 17 Nis 2016, 02:08

Mrb burada yeniyim bir konu paylaşmak ve bilgisi olanların yardımı nı rica ediyorum aracım primera 1.8 lexury 2000 model yolda giderken aracı boşa attım araç akarken motor arıza lambası yandı ve motorcu ustama getirdim 1 nolu piston çalışmıyor du ateşleme bobinin den şüpelenip deyiştik bujileri de deyiştik yine çalışmadı bu sefer sibop kesmiş olabilir diye motorun basıncını ölçtük o normal çıktı ateşleme bobinine takılan fişi kontrol ettik elektirik iki kablo da vardı birinde yoktu bilgisayara baglattık ateşleme sorunu verdi beyinden şüpelendik beyinciye getirdi ustam artık akşam oldugundan aracı bırakıp eve gittim ertesi gün ustam aradı beyinci nin beyindeki yollardan birinin yanık oldugunu birinin de yanmak üzere oldugunu söylemiş ve yapmak için 1500 tl istiyormuş bende araştırmak için beklemesini söyledim çıkma beyin fiyatları 1000 tl civarı tv tamircisi arkadaşım var beyni alıp ona gösterdim yollarda yanık falan yok dedi bende baktım gerçekten pırıl pırıl beynin içi de çok temiz ölçü aletiyle de ölçtü yanık bir parça yok ölçülemeyen bazı diyotlar var çok ayaklı belki onlardan olabilir diye düşünüyoruz ama yollarda yanık olmadıgına eminiz tekrar ustamı arayıp yolların temiz oldugunu söyledim oda beyinciyi aradı beyinci kıvırdı işi başka birşey söyledi dürtecek ya şimdi başka bir ustaya yollayacagım bakalım ne çıkacak bu konuda bilgisi olan yada başına gelen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

En son Forever78 tarafından 14 May 2016, 01:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sakarya

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: p11 motor beyni

Mesajgönderen spoilerci » 17 Nis 2016, 11:16

forumların amacı telefonlaşıp birbirine buluşturma değildir. Forumların tek bir amacı var dünya genelinde konu ile alakalı bilgi alış verişi tecrübe paylaşımıdır. o zaman herkes telefon numarası versin birbiriyle kendi arasında konuşsun. forumun amacı üçüncü kişilere sebebi sonucu içinde bulunulan durumu aktarmaktır.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 17 Nis 2016, 11:24

şimdi sorunuzun cevabına gelelim. ECM içersinde ateşleme modülünü yöneten Ateşleme entegresi var. 40 tan fazla bacağı olan kare bir parça. ölçme cihacı ile ölçüp bilemezsiniz. beyincinin görmesi yahut profesyonel bir elektronikçinin (TV tamircisi değil) osiloskop ile kare dalga verip vermediğini veriyorsa şiddetini ölçmesi gerekir. bunun için Konya da Urgan elektronik oto beyni oto güvenlik sistemlerinde Hakan Urgan ile görüşün. Primera beyninde TR de tekdir. Eğer Tamir ederse 1500 istemez. Olmayacak olursa değişimi bu paralara yapılyorlar. gönderip geri elinize ulaşması 2-3 gün içinde biter.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Forever78
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Denizci

Mesajgönderen Forever78 » 14 May 2016, 01:17

teşekkürler bilgi için acemiligimizdendir kusurumuz beyin problemini çözdüm kocaeli de bir elektronikçi buldum şu an arabam çalışıyor fakat motor arıza lambası yine yanıyor bilgisayara baglatım söndürttüm tekrar yandı p0500 arıza kodu veriyor hız sensörü arızası bu sensör şanzımanın üstündemidir beyin arızasına bu sebep olmuş olabilirmi ve bu sensörü nereden tedarik edebilirim

Sakarya

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

oto anahtarı