NISSAN P12 CEKIS SORUNU

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

NISSAN P12 CEKIS SORUNU

Mesajgönderen atasagunn » 09 Eki 2012, 18:25

2006 model nissan primeram var ..Sehirler arasi yokuslara 120 ile girdigimde 80 kmlere dusuyor arac,sehir icinde ise (ankara-çankaya) dik yokusu cikarken oldukca zorlaniyor 1. vites ile cikiyorum..Arac hakkinda pek bilgim yok cekis sorunu var mi yoksa bu araclara özgü bi durum mu ? Diger bi sorun ise yine yokus asagi inerken saga donuslerde sag tekerin oldugu yerden bi surtunme sesi geliyor direksiyonu tam kirdigimda .. Davlumbazdandir dediler kaportaciya gosterdim davbumbazdan degil dedi .. Yardimci olacak varmi bu konuda ? Son olarak bu araclarin yagi suyu eksildiginde yol bilgisayarinda uyari yaziyi cikiyor mu ? Zira yagina suyuna bakan biri degilim :) Yardimci olacaklar icin simdiden tesekkurler ..

Not : motor ariza isigini sondurmek icin kronometre ile ugrasmayin aku kutup basini sokup 10 dakika sonra takin ,ariza isigi sonuyor ..Denenmistir ve ise yariyor

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Re: NISSAN P12 CEKIS SORUNU

Mesajgönderen GhettoParty » 09 Eki 2012, 18:50

BENDE 2003 TEKNA DA çekiş sorunu yok 1,6 benzinli kullanıyorum diger konularda daha önce denk gelmedim ama yağına suyuna bakmazsan o sesler motordanda çıkar arkadasım haberin olsun yağın bitmesi için göstergeyi beklememeni öneririm

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
aresavas
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: IT Manager
İletişim:

Mesajgönderen aresavas » 09 Eki 2012, 21:18

Bir önceki aracınız nedir bilmiyorum ama bu araçlar yüksek devirlerde yeterli tork değerlerine ulaşıyor. Hatta 4000d/dk dan sonra aracın karakteristiği değişip içinden bir canavar çıkabiliyor :) Sürekli düşük devirlerde kullandığınızda performansı yeterli gelmeyebilir. Ayrıca primera sahibi olarak ara hızlanmalar ve performanstan daha çok konfora yönelik bir araç olduğunu söyleyebilirim. Uğur arkadaşımızın da belirttiği gibi düzenli bakımları yapılırsa (buji, hava yağ filtreler ve düzgün yakıt vb..) çekişin hissedilir derecede düzeleceğini düşünüyorum.

Your dream is my reality...

06 SH 055
Çankaya / ANKARA

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 09 Eki 2012, 23:23

canavar kısmına bie nevi katılıyorum aracın herzaman devirinde ve hız limitlerinde kullanmama rağman maaşallah aracı bazen haddinden fazla performanslı kullanmak malum şehir trafiğinde bazı apaci tayfası yüzünden gerekebiliyor. limitörde kesiciye kadar gidiyor araba ama buna rağmen devamında banamısın demiyor.gerçekten birde turbo olsa daha ne kadar iyi gidebilirdi diye düşünmeden edemiyorum.
kullandığım araçlar motor olarak ve segment olarak kıyaslama yapınca hızlanması güven veriyor insana rahatlık veriyor. birebir denemiştir. araç orjinal halleriyle
magene 2 2007, megane 1 2000, clio sybol 2008 , civic 96-2007, twingo , corolla 2008 , accent 1.5 2008 olbilir, fiesta araçlarında kalkıştan 100 kmye kadar daha iyi performans göstermiştir :) tabikiye ayarı kaçırıp kesiciye sokmadığınız sürece ve aralarında verdiğiniz parayla alaileceğiniz rahatlık olarak iç genişlik vs donanım olarak güvenilir ve hızlı bir araç olarak en keyiflisi oldugu düşüncesindeyim.

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
sarapsiz
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen sarapsiz » 10 Eki 2012, 00:13

Devir saatinde 3500 den sonrasi pek urkutucu, icmeyr
e basliyor namert! Aman diyim :) arkadasin bahsettigi dogru yokus cikarken cok randimanli bi arac degul :)

2003 Tekna - Bal köpüğü

İstanbul Anadolu.

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 10 Eki 2012, 09:53

Aracınızın eskiden daha iyi şimdi performansının düştüğünü düşünüyorsanız :
Debriyaj baskı balata çok yıpranmış değişmesi gerekiyor olabilir.
Hava filtresi ve bujilerin değişim vakti gelmiş olabilir.
Aracınız yağın ve suyun eksildiğini göstermeyebilir müşürler arızalanabilmektedir zamanla bence arada kaputu açıp gözle kontrol etseniz daha iyi edersiniz.

Bu araç 109 beygirlik bir güce sahip bu güce 6000 devirde ulaşıyor yüksek devirli kullanırsanız çoğu 1.6 motordan daha atak bir araç olduğunu farkedeceksiniz. Düşük devirlerde kalkışlardaki hantallığın en temel nedeni ekonomik kaygılarıdır tasarımcıların.

Direksiyonu tam kırdığınız da çoğu araçta ses gelir siz kırmaya devam ettiğiniz için direksiyon pompasından mı gelir onu önleyici bir mekanizmadan mı onu tam keşfedemedim daha :)

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 16 Eki 2012, 20:23

Cevaplar icin tesekkur ederim .. Yuksek devirlerde arabanin guclu oldugunu biliyorum fakat sehir icinde taktir edersiniz ki o devirlere cikmak mumkun olmuyor ozellikle ankara dikmen tarafinda zira hem trafik yogun hem duz yol yok neredeyse . Direksiyonu saga kirdigimda gelen sesi cozersem problem kalmayacak benim icin :) Ses tekerin oldugu yerden geliyor direksiyondan degil yani .. Duzgun bir usta bulabilirsem gostermek en iyisi sanirim .. Tekrar tesekkurler

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı