Conta Yakma Meselesi

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye
Mesajlar: 39
Kayıt: 30 Oca 2013, 10:20
Otomobil: Primera
Meslek: Akademisyen

Conta Yakma Meselesi

Mesajgönderen primera18 » 04 Eki 2016, 13:02

Merhaba arkadaşlar. Aracım Nissan Primera Tekna, 2005 model. Geçen cuma günü aracım su kaynatmaya başladı. özel nissan servisine götürdüm, usta(cık) birkaç soru sordu, kontrol etti ve direk araban conta yakmış dedi. en az 1.000 TL tutar, açıldıktan sonra netleşir dedi, içime sinmedi. akşam arkadaşın sürekli gittiği motor ustasına götürdüm. o da baktı etti, conta yakmış olabilir dedi, radyatör kapağından da kaynaklanabilir dedi ve akabinde araç çalışırken radyatör kapağını açması sonucu motor olduğu gibi su oldu. :X biraz kızdım da. sonrasında "kaç paraya mal olur" dedim. "1000- 15000 TL arasında değişir" dedi. oradan çıktıktan sonra başka bir semtteki özel nissan servisine gittim. sorunu anlattım. önce radyatör kapağını kontrol edelim dedi. yapılan kontroller ve testler sonucunda motor suyunun kaynamasına ve yedek depodan boşaltmasına neden olan parçanın radyatör kapağı olduğunu söyledi ama yine de arasıra kontrol edin dedi. borcumu sordum. 40 TL dedi, 50 TL ile sanki kurtardık gibi. maalesef sanayiler para tuzağı kurmuş sahtekar insanlarla dolu. tamire önce pahalı, masraflı işlemlerden başlıyorlar. kazandıkları haram, farkında değiller.

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Mesajlar: 1842
Kayıt: 29 Eyl 2013, 19:48
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
Konum: Akşehir
İletişim:

Re: Conta Yakma Meselesi

Mesajgönderen spoilerci » 04 Eki 2016, 15:30

contanın yanmış olduğunu netleştirmek için bir kaç belirtisi var onlara bakmadan mı söylediler. contayı yakan arabanın su hortumları demir boru gibi sertleşir. radyatör kapağı açılım motor çalıştırılır, yanık ise radyatörden suyu dışarı taşırır içinden hava çıkar. yağ çubuğunu çektiğinizde yağın tahin renginde olduğunu görürsünüz. arabanız çekmez çok sık su eksiltir ve çok yakar. bu halde su ekleyerek binerseniz segmanlar pistonlara yapışır gömleği (silindiri) çizer. usta olmayanların yani bizlerin bileceği ve yapabileceği kontroller.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye
Mesajlar: 39
Kayıt: 30 Oca 2013, 10:20
Otomobil: Primera
Meslek: Akademisyen

Re: Conta Yakma Meselesi

Mesajgönderen primera18 » 05 Eki 2016, 14:02

sevgili spoilerci, maalesef ustalarımızın büyük çoğunluğu en pahalı yönteme odaklanıyorlar. düşünsenize conta yakacak belki hiçbir emare yok ama conta yakmış olabilir diyerek motoru söküp dünyanın parasını alıyorlar vicdansızlar. (motor su hortumlarında zerre sertleşme yok, araba devir daimde sıkıntı yok, radyatör zaten yeni değişti, motor yağında eksiltme yok, motor hararet göstergesinde milim oynama yok, arabanın çekişi süper, motordan ses gelmiyor sanki uyuyor gibi, vs.). yahu ustacık çalışan arabanın ve çalışma ısısı belirli bir dereceye gelmiş arabanın radyatör kapağını açarsan zaten o basınçla su tazyikli olarak çıkar ve motorun dış yüzeyini mahveder. nasıl böyle bir bağlantı kuruyorlar anlamış değilim. ama siz siz olun, mutlaka 2. ve 3. ustaya hatta 4.ustaya sorun. bir aykusuz ustacığın dediği ile binlerce liramızı çöpe atacak değiliz. gerçi o paralar misliyle çıkıyor bu sahtekarlardan. bu arada teşekkür etmek istiyorum bu tamiri gerçekleştiren servise. özel servisin ismini kullanabilir miyim sn. moderatör?

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Mesajlar: 1842
Kayıt: 29 Eyl 2013, 19:48
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
Konum: Akşehir
İletişim:

Re: Conta Yakma Meselesi

Mesajgönderen spoilerci » 08 Eki 2016, 00:03

konuyu dikkatli okursanız suyu kaynamış motor demedim, çalışan motorda demedim, radyatör kapağını açıp motoru çalıştırın dedim motor soğukta olabilir. conta yandığı zaman pistonların sıkıştırdığı hatta sıkıştırması gereken hava motor bloku içerisindeki su kanallarına basar. bu havayı radyatör kapağı kapalı ise en zayıf hortumu patlatarak atar. kapak açık ise havayı kapaktan su ile birlikte atar. anlaşıldı mı. kurulan bağlantının teknik açıklaması bu.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye
Mesajlar: 39
Kayıt: 30 Oca 2013, 10:20
Otomobil: Primera
Meslek: Akademisyen

Re: Conta Yakma Meselesi

Mesajgönderen primera18 » 08 Eki 2016, 13:19

spoilerci yazdı:konuyu dikkatli okursanız suyu kaynamış motor demedim, çalışan motorda demedim, radyatör kapağını açıp motoru çalıştırın dedim motor soğukta olabilir. conta yandığı zaman pistonların sıkıştırdığı hatta sıkıştırması gereken hava motor bloku içerisindeki su kanallarına basar. bu havayı radyatör kapağı kapalı ise en zayıf hortumu patlatarak atar. kapak açık ise havayı kapaktan su ile birlikte atar. anlaşıldı mı. kurulan bağlantının teknik açıklaması bu.

Spoilerci, ustacık sözüm motor çalışırken radyatör kapağını açanlara (ustacıklara). Yoksa söyledikleriniz doğrudur. Sizi üzdüysek hakkınızı helal edin

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
sedat-dmrcn
NissanClubTr
NissanClubTr
Mesajlar: 9
Kayıt: 09 Tem 2017, 12:53
Otomobil: Diğer
Meslek: eğitimci

Re: Conta Yakma Meselesi

Mesajgönderen sedat-dmrcn » 21 Eyl 2017, 09:35

spoilerci yazdı:contanın yanmış olduğunu netleştirmek için bir kaç belirtisi var onlara bakmadan mı söylediler. contayı yakan arabanın su hortumları demir boru gibi sertleşir. radyatör kapağı açılım motor çalıştırılır, yanık ise radyatörden suyu dışarı taşırır içinden hava çıkar. yağ çubuğunu çektiğinizde yağın tahin renginde olduğunu görürsünüz. arabanız çekmez çok sık su eksiltir ve çok yakar. bu halde su ekleyerek binerseniz segmanlar pistonlara yapışır gömleği (silindiri) çizer. usta olmayanların yani bizlerin bileceği ve yapabileceği kontroller.

hocam conta yaktığını anlamak için motor soğukken mi sıcakken mi radyator kapağını açıp çalıştırıp suyu atıp atmadığına bakmak lazım?bir de su hortumları demir boru gibi sertleşme de sıcakken mi olur?



“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 misafir


 

 

oto anahtarı