Conta Yakma Meselesi
Conta Yakma Meselesi

- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Conta Yakma Meselesi
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
spoilerci yazdı:konuyu dikkatli okursanız suyu kaynamış motor demedim, çalışan motorda demedim, radyatör kapağını açıp motoru çalıştırın dedim motor soğukta olabilir. conta yandığı zaman pistonların sıkıştırdığı hatta sıkıştırması gereken hava motor bloku içerisindeki su kanallarına basar. bu havayı radyatör kapağı kapalı ise en zayıf hortumu patlatarak atar. kapak açık ise havayı kapaktan su ile birlikte atar. anlaşıldı mı. kurulan bağlantının teknik açıklaması bu.
Spoilerci, ustacık sözüm motor çalışırken radyatör kapağını açanlara (ustacıklara). Yoksa söyledikleriniz doğrudur. Sizi üzdüysek hakkınızı helal edin
- sedat-dmrcn
- NissanClubTr
- Otomobil: Diğer
- Meslek: eğitimci
spoilerci yazdı:contanın yanmış olduğunu netleştirmek için bir kaç belirtisi var onlara bakmadan mı söylediler. contayı yakan arabanın su hortumları demir boru gibi sertleşir. radyatör kapağı açılım motor çalıştırılır, yanık ise radyatörden suyu dışarı taşırır içinden hava çıkar. yağ çubuğunu çektiğinizde yağın tahin renginde olduğunu görürsünüz. arabanız çekmez çok sık su eksiltir ve çok yakar. bu halde su ekleyerek binerseniz segmanlar pistonlara yapışır gömleği (silindiri) çizer. usta olmayanların yani bizlerin bileceği ve yapabileceği kontroller.
hocam conta yaktığını anlamak için motor soğukken mi sıcakken mi radyator kapağını açıp çalıştırıp suyu atıp atmadığına bakmak lazım?bir de su hortumları demir boru gibi sertleşme de sıcakken mi olur?
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 misafir