Nissan Primera Tekna Geç çalışıyor Yardım !!!
Nissan Primera Tekna Geç çalışıyor Yardım !!!
not aracın teyibi araç ilk çalıştırırken kolonlardan güp diye bir ses geliyor belli bir süre gittikten sona 60 80 km hıza ulaştıktan yaklaşık 15 20 dk sonra teyip çalışıyor ve sürekli böyle kafasına göre takılıyor cd takıyorum sanki bozuk cd takmışım gibi çalıyor ama orijinal cd'lerde hiç bir sıkıntı yok.
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Nissan Primera Tekna Geç çalışıyor Yardım !!!
vmanci yazdı:Arkadaşlar herkese kolay gelsin 2004 modem lpg nissan primera tekna aracım var bobin problemi yaşadım orijinal ile hepsi değiştirdim hiç sorunsuz çalışıyordu 1 ay sonra araç çok geç çalışmaya başladı özelıikle sabahları çok geç çalışıyor stop edip 5 dk son çalıştırınca hemen alıyor ama 15 20 dk sonra tekrar geç çalışıyor yada ikinci marşta hemen alıyor marş esnasında araç o kadar sallanıyor ki bir tarafları koparacak gibi titriyor motor ve çiğ benzin kokusu geliyor araç ilk benzin ile çalışıyor ve ısınınca lpg geçiyo aracı pc bağlatıp baktırdım tüm fabrikasyon ayarlarını hiç sıkıntısı kabul ediyor hiç bir arıza göstermiyor her şey faal çalışmakta araç 185 bin km de gösterdiğim usta zincirin esnediğini ve bu sebepten geç çalıştığını söyledi ve zincir için 1,500 tl istedi anlamadığım 185 bin de zincir esner mi ki zincir kayış dan daha dayanıklı ve ömürlük olduğu için takılmamış mıdır bu konuda gerçekten bilgi sahibi olan sizlerden destek bekliyorum. araç full bir araçtır sunroof geri görüş kamerası her şey mevcut belki bir faydası olur.
not aracın teyibi araç ilk çalıştırırken kolonlardan güp diye bir ses geliyor belli bir süre gittikten sona 60 80 km hıza ulaştıktan yaklaşık 15 20 dk sonra teyip çalışıyor ve sürekli böyle kafasına göre takılıyor cd takıyorum sanki bozuk cd takmışım gibi çalıyor ama orijinal cd'lerde hiç bir sıkıntı yok.
bujileri ve kam mili sensörünü kontrol ettirin. bildiğim kadarıyla 160 bin km de zincir bakım istiyor. zincir uzamasının belirtilerini çok net bilmiyorum diyebilirim. bu havalarda zincir esneme kendini belli ediyorsa arabanın hiç yürüyecek mecalinin olmaması lazım. öncelikle yakıt besleme ile ilgili kısımlara baktırın. ( bujiler, Kam mili sensörü, enjektörler ve yakıt basınç sensörleri.) ama 1500 tl çok demişler 950-1150 aralığındadır P12 zincir değişim ücretleri. kayışların ömrü 40-60 bin km arasında değişir. zincirin ömrü de 160 bin. hiç birşey ömürlük değildir. 3000 D/Dak çalışan bir zincir için ömürlük tanımlaması yanlış olmaz mı. forumda da okuyoruz arkadaşlara zincir değişecek diyorlar, zincir değişiyor hiç bir şey değişmiyor. arıza devam ediyor, zaten ortalamaya baktığımızda hepimizin kalkıp 1500 tl lik bir onarım yaptıracak gücümüz var, peşinen o parayı harcatıp (gasp edip) bundan değilmiş şurasını da değişelim, bunuda değişelim. arıza bulunana kadar motorun yarısı yenilenir.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
Re: Nissan Primera Tekna Geç çalışıyor Yardım !!!
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir