Nissan orjinal radyo sorunu acil

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
twinofmccall
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: Öğrenci

Nissan orjinal radyo sorunu acil

Mesajgönderen twinofmccall » 30 Mar 2017, 19:05

Nissan primera 2004 p12 1.6 tekna aracım orjinal radyosunda bir frekansta anca searching hatası veriyor trt fm hariç hepsinde bu hatayı alıyorum boş frekansa transmitter ile kendi şarkılarımı dinlemeye calisiyorum yine ayni sorun

P12 İZMİR
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Kimyager

Re: Nissan orjinal radyo sorunu acil

Mesajgönderen P12 İZMİR » 02 Nis 2017, 03:13

Anten ile ilgili bir sorun olabilir

Kullanıcı avatarı
testament
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen testament » 03 Nis 2017, 14:57

twinofmccall yazdı:Nissan primera 2004 p12 1.6 tekna aracım orjinal radyosunda bir frekansta anca searching hatası veriyor trt fm hariç hepsinde bu hatayı alıyorum boş frekansa transmitter ile kendi şarkılarımı dinlemeye calisiyorum yine ayni sorun

hocam bendede benzer bişey vardı , radyoda sürekli , herhangi bi kanal açıkken bi kaç dk da bir searcing yazıyordu radyo çalışmayı durduruyordu 10 saniye kadar sonrada tekrar devam ediyordu ondan sonra bi şekilde düzeldi bu. bi kaç ay sonrada çok daha kötüsü oldu kontağı açınca ekranın ortasında anlamsız yazılar yazıyo bi kaç dk sonrada siyah ekranda secure yazısı geliyor ve bidaha gitmiyor kontağı kapatana kadar. http://i.hizliresim.com/69JgkW.jpg
başlangıçta 1000 de 1 oluyordu bu sonradan hemen hemen hergün oluyor
eğer bu anlattığım olmadığı zamanlardada radyoda takılma oluyo, şöyle ki ses açıp kapayamıyorum ve kanal değiştiremiyorum buda genellikle şu sırayla oluyor; arabayı çalıştırdıktan 15-20 saniye kadar sonra takılıyo kalıyo, yaklaşık 15-20 dk sonra normal çalışmaya başlıyor radyo motor sıcakken 5 dk kadar sürüyor. aynı şekilde kışın yarım saate kadar düzelmediği oluyor yazınsa 10 dk kadar sürede düzeliyor.
bu sorun yaklaşık bir senedir var
bence ekranımda sorun yok sorun aküde, araba babamdayken geçen sene aküsü bitmiş arabanın, gidip akü almış arabaya bu akü bana kalitesiz gibi geliyor
60ah , 540A değerlerine sahip. hatırlamaya çalışıyorum bu radyo sorunu akü değiştikten hemen sonramı yoksa bi kaç ay sonramı böyle yapmaya başladı, bilemiyorum
acayip canımı sıkıyor bu radyo bir seneye yakın süredir böyle..

Kullanıcı avatarı
twinofmccall
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen twinofmccall » 04 Nis 2017, 22:30

Akü ve antenden kaynaklanacağını sanmıyorum arabam 2 hafta kışın yattığı halde tek marşla çalışıyor aküm kaliteli antende kendiliginden bi anda nasıl bozulsun

Kullanıcı avatarı
testament
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen testament » 05 Nis 2017, 17:06

twinofmccall yazdı:Akü ve antenden kaynaklanacağını sanmıyorum arabam 2 hafta kışın yattığı halde tek marşla çalışıyor aküm kaliteli antende kendiliginden bi anda nasıl bozulsun

hmm.. benim anten kopmuştu bi ara orjinalini bulamadım ne bulduysam onu taktım acaba onla ilgi sorun mu var bende

Kullanıcı avatarı
twinofmccall
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen twinofmccall » 05 Nis 2017, 17:25

Sanmıyorum anteni söküncede çalışan radyolar oluyor bildigim kadariyla anten sadece gücünü arttiriyor

Kullanıcı avatarı
testament
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen testament » 05 Nis 2017, 19:03

twinofmccall yazdı:Sanmıyorum anteni söküncede çalışan radyolar oluyor bildigim kadariyla anten sadece gücünü arttiriyor

denedim az önce antensizde çalışıyor bazen çekmediği yerlerde searcing yazısı çıkıyor çekince aynı şekil devam ediyor, antensiz radyoda takılma yaşamadım fakat gene ilk çalıştırmada yukarda bahsettiğim ekranın gelmeme sorunu gene oluyor arabayı kapatıp baştan açınca düzeliyor diğer klima ayarları filan sorunsuz çalışıyor. gene değişen bişe olmadı
bunlardan analayan birinide bulamadım
bu aralar acayip honda accord 2.4 executive alasımda var
napıcam bu arabayla bilmiyorum satmaya kalksam bu şekilde satamamda

Resim

Kullanıcı avatarı
twinofmccall
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen twinofmccall » 05 Nis 2017, 21:01

İstiyorsan sanayide bi ekranı sıfırlat düzelir diye düşünüyorum . ben searching sorunu için gitmedigim elektronikci birakmadim internettede bulamadım serviste getirin bakalım diyor para alacaklar ya biyerden

Kullanıcı avatarı
testament
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen testament » 05 Nis 2017, 22:14

twinofmccall yazdı:İstiyorsan sanayide bi ekranı sıfırlat düzelir diye düşünüyorum . ben searching sorunu için gitmedigim elektronikci birakmadim internettede bulamadım serviste getirin bakalım diyor para alacaklar ya biyerden

pekala bir ara sanayiye giderimde sıfırlatma işi nasıl oluyor acaba ? aracın beynine bağlanıp mı yapıyorlar bunu

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen ermutlu » 06 Nis 2017, 19:01

Motor kaputunun oradaki sigortaları bu amperibe göre yer değiştirin . Benim sekure yazısı o sigortalarda düzeldi.

Kullanıcı avatarı
testament
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen testament » 06 Nis 2017, 19:42

ermutlu yazdı:Motor kaputunun oradaki sigortaları bu amperibe göre yer değiştirin . Benim sekure yazısı o sigortalarda düzeldi.

bunu ben yapamamda servisteki ustaya, yaptırırım denemeye değer teşekkür ederim. radyoda takılma sorunuylada karşılaşmışmıydınız

bir ara pedalların yukarsında bi kapak görünce acmıştım bunlarla karşılaştım buradan halledilebilirse yaparım
Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 06 Nis 2017, 20:34

Antensiz çalıştırmayın. anten kablosu toprak vazifesi görüyor. onunla ilgi bir sorun da olabilir.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı