Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)

Mesajgönderen kadirbilir81 » 22 Oca 2013, 00:07

iyi akşamlar herkese,
2007 primeramda birkaç gündür, arka taraftan (koltuklardan mı, kapı esnemesinden mi çıkaramadım) çok rahatsız edici sesler geliyor. araç esnediğinde, sağa-sola dönüşlerde veya yüke bindiğinde (fren ve ani gazlarda) bu ses daha çok çıkıyor, sanki plastiğin birbirine sürtmesi-esnemesi gibi iğrenç bir ses. hafta sonu, arka koltukları yatırıp koltuk arkasında bulunan plastik aksamı esnettim, bu plastiğin montaj yerlerine kumaş sıkıştırdım, oynama azalsın diye kendimce sabitlemeye çalıştım, daha sonra belki ses bagajdan geliyordur diye stepneyi çıkardım lastikle bagaj arasına kumaş serdim lastiğin sürtünerek ses çıkartmasını önlemek için, ama nafile, ses kesilmedi. şimdilerde kapılardan şüpheleniyorum, acaba kilit ayarları bozuldu da esneyen kapıların özellikle sol arka kapının çıkardığı bir ses mi bilemiyorum, yarın silikon sprey alıp fitillere süreceğim, yine olmadı kapı ayarını kontrol ettireceğim. yine olmadı kafayı yiyeceğim, daha önceden kapı içlerinden ses geliyordu bunların çoğunu özel bir serviste hallettik şimdi bu ses başladı. tecrübesi veya fikri olan var mı?

En son kadirbilir81 tarafından 24 Oca 2013, 23:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: Araç içinden gelen tıkırtılar

Mesajgönderen FelixCrail » 22 Oca 2013, 07:44

plastik kapı eşiklerini de kontrol et

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: Araç içinden gelen tıkırtılar

Mesajgönderen kadirbilir81 » 24 Oca 2013, 23:45

sorunu nihayet çözebildim, bu sabah yola çıkmadan önce arka koltukları (sağ tarafı) yatırdım, koltukların bağlantı yerine kumaş parçası sıkıştırarak koltuğun hareket etmesini engelledim ve o rahatsız edici ses kayboldu. sorun arka koltuğun bağlantı noktalarından kaynaklanıyor, hafif bir aralık var ve araç ilerledikçe koltuk sağ-sol yönünde esniyor, esnerken de o rahatsız edici sesi çıkartıyor. koltuğun bağlı olduğu vidaya kumaş sıkıştırıp dik hale getirdim ses kalmadı, böylelikle sorunu çözmüş oldum.

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)

Mesajgönderen kadirbilir81 » 07 Şub 2013, 13:02

koltuktan gelen sesi çözmek için aldığım silikon spreyi denemeye karar verdim. 1 hafta önce kapı fitilleri üzerine ve araç içindeki plastik aksamın birleşim yerlerine (konsol birleşim yerleri, gösterge kısmı birleşim yerleri, kapı içlerindeki plastik aksam vb) silikon sprey uyguladım, bu 1 haftalık süre zarfında da aracı iyice dinledim ve sonuçta, araçta beni rahatsız eden bir çok tıkırtı sesinin kesildiğini farkettim. halen daha bir iki yerden ses geliyor ama rahatsız edici boyutta değil, açıkçası silikonun bu kadar etki göstereceğine pek ihtimal vermiyordum.
aracında bu tarz seslerden rahatsız olan herkese (8-10 tl lik) silikon spreyi tavsiye ediyorum.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 07 Şub 2013, 21:41

ses kesme özelliği olan crc 5-56 da kullanılabilir. yağladığın yerleri fotolayıp buraya koyarsan ilerde bizim başımıza gelince bizde faydalanırız

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 08 Şub 2013, 00:14

FelixCrail yazdı:ses kesme özelliği olan crc 5-56 da kullanılabilir. yağladığın yerleri fotolayıp buraya koyarsan ilerde bizim başımıza gelince bizde faydalanırız

svitol lubrificante almıştım daha önce onu kapı menteşelerine, kilit içlerine, metal yüzeylere sıktım, yazları başlayan kapı gıcırdama sesini bu sayede kesmiştim ama silikonu plastik yüzeylerde kullandım, hafta sonu müsait bi vakitte resim eklemeye çalışırım

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 08 Şub 2013, 12:00

resim çekersen iyi olur benim de sürücü sol kapıden ses geliyor ve vites kolunun olduğu bölmedende sankı oralarda bir boncuk varda aracı sürerken yuvarlanıyor gibi tık tık ses çıkartıyor senin yukleyeceğin resimlere bakarak birşeyler yapmaya çalışacam

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 09 Şub 2013, 14:23

silikon sprey uyguladığım bölgelerin resimlerini ekliyorum, umarım bir faydası olur.

En son kadirbilir81 tarafından 09 Şub 2013, 14:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 09 Şub 2013, 14:32

resimler geldi
1- kapı içinde kumaş yüzeyin plastik yüzeyle birleşim yeri ve diğer birleşim yerleri
Resim
fazla akan silikonu silerek temizliyebilirsiniz leke kalmaz
Resim
Resim

2- kokpit ve ön göğsün birleşim yerleri
Resim
Resim
Resim
Resim

3-arka koltuk bağlantı yerleri
Resim
burada beyaz olarak görünen bez parçasını sıkıştırdığım için plastik aksam görünmüyor
Resim

4- vites kısmındaki plastik bağlantı noktaları
Resim

bunun haricinde aklınıza gelebilecek bütün plastik aksam bağlantılarına kullanılabilir diye düşünüyorum. metal yüzeyler için de yukarıda ismini verdiğim sivitolün pas sökücü ürününü kullanıyorum

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 09 Şub 2013, 14:38

svitol silikon sprey
Resim

svitol çok amaçlı lubricant
Resim

Kullanıcı avatarı
garnapam
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen garnapam » 27 Şub 2013, 09:50

fotoğrafları göremiyorum kadir bey

2007 Nissan Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 27 Şub 2013, 10:17

fotoğraflar görünüyor, galiba sizin bağlantıda bir problem var, başka göremeyen arkadaşlar var mı ? ya da benden başka gören arkadaşlar var mı?

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı