hava akış metresi

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

hava akış metresi

Mesajgönderen brother79 » 11 Şub 2013, 14:25

arkadaşlar bu hava akış metresi hakkında detaylı bılgisi olan varmı benım primera 2005 hava akış metresi bozuk gösteriyor
bu tam olarak ne gibi sıkıntılar yaratır yanı çokmu yakar veya çekiş gücümü düşer v.s. ne gibi sıkıntılara yol açar tam olarak bilen varsa açıklarsa sevinirim teşekkurler

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:
İletişim:

Re: hava akış metresi

Mesajgönderen Muhammet Murat » 12 Şub 2013, 11:05

kardeşim çekiş, yakıt, performans, aracın marşı hepsini etkiler açıkcası. Aracındaki eksiklik nedir yani nasıl bir sorunla karşılaşıyorsun.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 12 Şub 2013, 11:42

merhaba hocam aracımı bilgisayara bağladığımda hava akış metresi bozuk diyor bu yuzden aracımda tekleme biraz fazla yakıt tuketmesi kendi kendine gaz vermesi gibi sorunlar oldu bir ustaya durumu sordum onunla bir alakası yok dedi hava akış metresi sadece hava akışı ölçer fazla yakma v.s başka bir şeyle alakası olmaz dedi birde ben ithal taktırsam bir sıkıntı olurmu

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 12 Şub 2013, 13:18

kardeşim bana neler dediler neler :) arac ilk marşta almıyordu değiştirmediğim parça kalmadı ama sıkınıt hava akış sensöründenmiş bence ellerinde 2.el hava akışmetre varsa taktır bi dene zaten 2 vida tutuyor. Öyle ustalar var malesef sensör bozuk olursa araba doğru düzgün çekmez bile. orjinal taktırmanı tavsiye ederim 330 tl civarında ama önce bi denettir. hatta ve hatta onun vidası biraz farklı nalburlarda 50 parça tornavida seti satılır 5 tl civarında küçük birşey kendin sensörü çıkar fişinden birde öyle bi deneme turuna çık bakalım aynı sorunu yapıyormu

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 12 Şub 2013, 14:58

hocam geçen fiatını sordum 550 tl dedi servis orjinale birde garantisiz ithal sordum biri 130 tl biri 150 tl diğeri ise 280 tl dedi yalnız 280 tl olan 1 yıl garanti veriyor bunların hepside konya dışı konya içinde bulamadım çıkmacılara daha bakmadım birazda şüpheleniyorum çıkmacılardan bozuk verirler diye sensörü çıkarsam tekleme gaz yeme çok yakma gibi nedenler kaybolurmu yoksa illaki bu sensörü değiştirmem mi gerekir

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 12 Şub 2013, 17:25

aslında servis temizliyor hocam belki kurtarabilir bir ara ben temizletmiştim 2 ay kadar gitmişti :) yağ yakmayla sensörün alakası yok hocam aracınızın kronik sorunu o zaten lpp li teknalarda olan bir sorun. hava akış sensörünü 2.el kesinlikle almayın.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 13 Şub 2013, 15:15

usta sana pm yollamştım aldınmı ve benım arac yağ yakmıyor sadece hava akış metre bozuk birde hava akış metre temizlenebiliyormu

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 13 Şub 2013, 16:39

temizlenebilir hocam ama siz yapmayın sakın yetkili serviste halledebilirler ama kalıcı olurmu bilemem denettirmekte yarar var kardeşim.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 13 Şub 2013, 17:14

yetkılı servis temizlerim ama olacağını sanmıyorum diyor yani boşuna temizlemiş oluruz diyor bosch marka çok pahalı 550 diyor olmazsa bir ithal marka deneyeyim inşalllah iş görür şimdilik yalnız senın bildiğin veya bulabileceğim bir yer varmı birde oraya bakalım

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 13 Şub 2013, 18:15

kardeşim eski sanayide mazak oto var ömer usta bi ara oraya uğramanı tavsiye ederim ellerinde olması lazım bosch marka olmasa bile aracını tekrar makinaya bağlarlar yardımcı olacaklardır sağlam usta

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 13 Şub 2013, 23:09

teşekkur ederin usta hafta sonu bir uğrayayım inşallah yardımcı olur boğaz kelebeği temizlendikten sonra adaptasyon veya gaz ayarı yapılıyormu ben geçenlerde temizledim fakat boyle bir ayar yapmadım bir iki yerde okudum boğaz temizliği yapıldıktan sonra boyle bir ayar yapılıyormuş doğrumu hazır gitmişken bu ayarıda yapayım senın soylediğin usta bu ayarıda yaparmı

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 14 Şub 2013, 18:06

yapar kardeşim hepsini iyi ustadır sorunu çözer.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı