1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 09 Mar 2013, 21:15
gönderen FelixCrail
son 1 aydır farkına vardım kumandadan kilitleme tuşuna 1 kere bastığımda sağ tüm kapılar kilitlenmesine rağmen sağ arka kapı kilitlenmiyor nedense. 2 kez kilit tuşuna basarsam anca o zaman kilitleniyor. daha önce başına gelip çözen varmı? kapı kilidinde bir sorun var gibime geliyor.

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 11 Mar 2013, 12:16
gönderen hikmet43
KUMANDADAKİ HER İKİ TUŞA 5 SANİYE BAS SONRA TEKRAR DENE

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 11 Mar 2013, 16:05
gönderen Muhammet Murat
hikmet43 yazdı:KUMANDADAKİ HER İKİ TUŞA 5 SANİYE BAS SONRA TEKRAR DENE


bu işlem resetmi atıyor hocam

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 11 Mar 2013, 20:40
gönderen FelixCrail
hayır. her 2 tuşa basmak kilitleme yöntemini değiştiriyor. 2 çeşit kilitleme yöntemi var p12lerde. kilit açma tuşuna 1 kere basarsan sadece sürücü kapısı açılıyor.2. kez basarsan tüm kapılar açılıyor.

açma ve kapama tuşuna aynı anda 5sn kadar basarsan diğer moda geçiyor kilitler. bu modda açma tuşuna basınca tüm kapılar açılıyor. kapatmaya bir kere basınca tüm kapılar kapanıyor.

benim sorunumu çözecek bir yöntem değil bu kısaca. benim iş arkadaşım eski nissan müdürü. ondan bugün sorunu öğrendim. kronik kapı kilit motoru arızası. 300-400tl gibi bir fiyatı varmış.şuan için yaptırmayı düşünmüyorum. ankaraya gittiğimde meşhur kilitçi tarık'a baktırıp onarım yaptırmayı denicem önce.

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 11 Mar 2013, 22:36
gönderen harun67
benim arabanın kilitleri 2 3 kere arızalandı.kilitlediğim zaman arka kapılardan sesli bir cızırtı geliyordu kapı kilitlenmiyordu.kilitçiye gittim içindeki dişli kırılmış değiştirdi şimdi normal tanesini 20 tl den yapmıştı.

Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 11 Mar 2013, 23:14
gönderen FelixCrail
Bende cizirti yok. Hersey normal sesinde ama bazen kitlemiyor motor nedense

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 12 Mar 2013, 02:09
gönderen GhettoParty
bendede sağ ön kapıda cızırtı var 20 lira içinmi geziyorum bosuna böle :(

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 21 Nis 2013, 20:39
gönderen FelixCrail
2 hafta kadar önce kapı kilitlerine önce balata spreyi sıkıp temizledim orayı güzelce. sonra crc 5-56 sıkıp yağladım. o zamandan bu yana sorun çıkarmadı. sanırım düzeldi :)

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 22 Nis 2013, 08:31
gönderen hikmet43
benim aracım soğuk havalarda en az 0 derece ve altında ön şöför kapı kilidi açmıyor. içeriden koldan açıyorum.
hava normalken genelde 10 derce ve üstünde hiç sorun yok açılıyor.
bende kilitleri yağlasammı acaba. nerden yağlayacağız.bir yer sökmemiz gerekmiyor sanırım.

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 22 Nis 2013, 19:09
gönderen FelixCrail
hiçbişey sökmene gerek yok. kapıdaki kilide önce balata spreyi sıkıp orayı temizle. ondan sonra crc 5-56 alıp sıkabilirsin (başka bir arkadaş svistol mu ne kullanıyor sanırım forumda. kullanmadığım için yorum yapamıcam) wd40 yada sıvı gres sıkma derim. onlar biraz daha kalın yağ olduklarından zamanla pisliği tozu üstüne çekip kilidin takılı kalmasına neden olabilir.

ben kapı açma kollarını da crc 5-56 ile yağlıyorum bu arada arasıra.

Re: Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 26 Nis 2013, 14:24
gönderen hikmet43
FelixCrail yazdı:hiçbişey sökmene gerek yok. kapıdaki kilide önce balata spreyi sıkıp orayı temizle. ondan sonra crc 5-56 alıp sıkabilirsin (başka bir arkadaş svistol mu ne kullanıyor sanırım forumda. kullanmadığım için yorum yapamıcam) wd40 yada sıvı gres sıkma derim. onlar biraz daha kalın yağ olduklarından zamanla pisliği tozu üstüne çekip kilidin takılı kalmasına neden olabilir.

ben kapı açma kollarını da crc 5-56 ile yağlıyorum bu arada arasıra.

BU SPRAYLARI ANAHTAR DELİĞİNDENMİ YOKSA KAPI AÇINCA YANDAKİ KİLİT DİLİ DELİĞİNDENMİ SIKACAĞIZ ACABA ...

Sağ Arka Kapı Kilitlenmiyor

Gönderilme zamanı: 26 Nis 2013, 21:20
gönderen FelixCrail
Kilit kilidine sikacaksin.kapi anahtar deligine degil.zaten anahtar deligi sadece surucu kapisinda var :)