hangi baskı balata
hangi baskı balata
- 1.burak
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: İlaç Mümessili
Re: hangi baskı balata
1.burak yazdı:Valeo almayin.. Aisin cok daha iyidir.. Eger daha fazla para harcayabilirseniz Exedy Daikin alin.. Ozellikle japon gruplarinda Exedy on numaradir.. İki ay once Primera'ma Aisin taktirdim.. Cok memnunum.. Valeo 180 Aisin 230 Exedy 400 liraydi.. Valeo ve Aisin baskiyi yanyana koyun sizde farki goreceksiniz..
teşekkür ederim..
sanayideki ustalar luk takalım deyip geçiyorlar.. haliye 2 misli fiyat verecek olmak biraz geri adım attıryor insana.. gayet tabi kalite farkları vardır lakin bu farklar nasıl kendini gösterir ? benim balatam ilk orjinal balatası olan luk markaymış ve 80 binde bitti.. bir valeo , bir aisin yada dediğiniz daikin kaç binde biter ? ustanın biri valeo kaçırma yapar bile dedi bunlar ne derece müspettir ? deneyen bilen arkadaşlardan istifade etmek isterim.
- 1.burak
- Platin Üye
Buda balatanın fotoğrafı;
- 1.burak
- Platin Üye
merakla bekliyorum ustadan haber gelmesini.
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
1.burak yazdı:Ben aracimi 2009da 93 binde aldim.. Su an 155binde ve herhangibir zorlanma geri kacirma gibi bir problemim yoktu.. Debriyajim aldigimdan beri sertti.. Baska bir problem yuzunden motora mudahele edilirken baskiyida degiselim dedim ve degistik.. Uzerinden Luk marka balata cikti.. Orjinaline Luk oldugunu pek sanmiyorum ama olabilirde.. Hic arastirmadim acikcasi.. Yanliz Exedy kullaniyolar orjinalinde falan diyolar o kesinlikle yalan.. Adim gibi eminim.. Luk ve Valeo balata uzerinde 4 yay var, Aisinde 6 yay var, bu aracin kalkisindaki titresimi hissetmemenizde oldukca faydali oluyor.. Sonra baski uzerindeki laleler oldukca yumusak, buda debriyajin yumusakligina etki ediyor ve vites gecisleri ayirma cok rahat yapildigi icin kolaylasiyor.. Baski balataya kimse omur bicemez.. Kullanima bagli bir olaydir.. Bitirmek isterseniz 5km icinde aracin komple icine edersiniz.. Yarim debriyaj kullanmiyorsaniz, yolda giderken ayaginizi debriyajin ustunde tutmuyorsaniz, kalkislarda asiri gaz verip kalkmiyorsaniz, surekli trafikte dur kalk, yokus yukari dur kalk gibi bir suru sey var etki eden bunlari yapmiyorsaniz sizde normal bir kullanicisiniz.. O yuzden degiseceginiz baski balataya bir iki yil icinde bitecek gibi bakmadan gunluk kullaniminizda sizi rahat ettirecek bir parca olarak degerlendirip alin.. Valeo ve Luk markasini gecip Aisin'den degerlendirmeye bakin.. Dahada fazla para verirseniz Exedy Daikin alin dedigim gibi..
Buda balatanın fotoğrafı;
almeranın orjinali luk diye biliyorum başka bir forumdan arkadaşımız aisin kn 008 taktı ağustos ayında deneyenlerdende aisin iyi not aldı daha önce de değiştirenlerden özellikle duyduğum bir noktayı aktarmak isterim volanın traşlanmasını özellikle belirtmişlerdir,kendi ustamla yaptığım görüşmede tavsiyesi luk oldu traşlama olayını sorduğumda biz volantı zımparalatıyoruz cevabını aldım benim aracım şu an 86000 km de geçen usta bi tur attı 100.000 veya 105.000 binde debriyaja gelirsin büyük ihtimalle dedi
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- 1.burak
- Platin Üye
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
1.burak yazdı:Volanin traslanmasini tavsiye ederler dogru ama kalkis sirasinda mevcut bir titresim varsa traslarlar degisim sirasinda.. Onun haricinde pek mudahele etmezler..
bu konuda özellikle zevkli bir tartışma olduğunu hatırlıyorum en nihayetinde volantın traşlanmasında karar kılındı,ancak sizin dediğiniz gibi olması mantıklı,yinede traşlanmasada zımparalanması gerek diye düşünüyorum
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön