Almera Tamir Bakım İşlemlerim
Almera Tamir Bakım İşlemlerim
Nihayetinde aracımı aldım ve sorunsuz binmeye başladım. Fakat maddi durumum o kadar kötü idi ki sanayiye hiç ama hiç uğramadım. Gitsem başıma iş alacağım gibi geldi. Ama birkaç küçük problem büyümeye başlayınca Ankarada usta aramaya başladım. Çünkü servis bana pek akıl karı gibi gelmedi. Serviste görevli birileri varsa aramızda kusura bakmasın.
İlk olarak depriyaj seti ile ilgili sorunlar yaşamaya başladım. Vites geçişleri zorlaştı, geri vitese geçirmek ayrı mesele geri gitmek ayrı mesele idi. Titreme ve balata kokusu geliyordu. Çekiş düştü sarsıntılar ve gürültü çoğaldı. Araca büyük zarar vereceğimden korkarak artık gitmem gerektiğine karar verdim. Öce servisten fiyat aldım. Depriyaj seti için 650 lira dediler. Diğer masraflara hiç girmeden. Bir küçük araştırma ile hangi markalar hengi modeller olabileceğini öğrendim.
Debriyaj için valeo, daikin, aisin. Bu üç markanın uygun modelleri var almeraya. Valeo genel olarak oem parça üreten çok satan ve nispeten ucuz bir marka. Uygun bulanlar var ama orjinal olmadığını söyleyenler de var. Fiyatı 180 - 230 lira civarında. Tabi kazıkçı arkadaşlardan birinin 280 dediği de oldu hemen telefonu kapadım. Daikin marka japon malı ve nissanın orjinalde de kullandığı bu. Benim taktırmak istediğim de bu oldu orjinal olması açısından. Benim piyasada bulduğum fiyat 350(tabi servisin 650 dediği bu idi) benim ustam biraz da pazarlıkla 300 liraya aldı parçayı. aisin markası daikin ile muadil ve gene kaliteli, fiyatı neredeyse eşit bence bu da iş görecektir. volverin33 bize valeo öneriyordu aslında ama sözünü dinlememiş oldum bu durumda .
Ayrıca tek sorunum bu değidi tabi, motordaki titremenin motor kulaklarından da kaynaklandığını öğrendim. bu parçaların torna ile veya başka yöntemlerle düzeltilebildiğini forumlardan okumuştum ustamla konuşurken değiştirmek mi torna mı diye tartıştık ve o kazandı değiştirme yoluna gidiyoruz. parça fiyatı 80 lira civarında. evet o parça için pahalı bence de ama bu seferlik biat ediyorum. nihayetinde ben de öğrenme aşamasındayım ve ilk usta ile buluşması arabamın.
Buji değişimi, lpg beyin ve filtre bakımı, hava ve polen filtreleri, şanzuman ayarlaması, yağ vs vs. yani tüm bakımları yapılacak. bunlar için yukarıda bahsettiğim büyük küçük bütün parçaların toplam fiyatı 600 lira civarına çıkıyor. bu benim için de çok fazla ama artık kaçarım yoktu. ustaya teslim olmuş durumdayım biraz da onun maliyeti var. Aslında biraz araştırma ile kendimin yapacağım onarımlar da olduğunu biliyorum. Misal ustadan alır almaz kapıları parçalayıp iç kollarının takılma sorununu çözeceğim. Bu tip onarımların parçaları ebay gibi sitelerden alıp, onarımların videolarını netten izleyip yapılabileceği gerçekten kafama yattı. Bunun denemesini baldızımın polosunda far değiştirip tampon sök tak yaparak uyguladım.
Şuan aracım ustada, baskı balatanın istediğimiz markasını bulmak için biraz orada kalması gerekti. ustanın işçilik maliyeti konusunda pek net bir fiyat yok fakat sanırım 300 lira civarı çıkacak. Aracımı alıp hesabımızı gördüğümüz zaman ve tabi sürüşünü ve sorunların geçtiğini gördüğüm zaman size bilgi vereceğim.
İyi günler iyi sürüşler dilerim.
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
Re: Almera Tamir Bakım İşlemlerim
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
MÜNÜRB yazdı:volverin 33 yanlış hatırlamıyorsam aisen kn 005 taktı 1 - 1,5 ay önce üstadım
Ben de sorumlu hissediyordum bak kendisi de kendisini dinlememiş. Onun sitesinden ve donanım haberdeki bölümden okuduğum kadarıyla öyle demişti. ama tabi seneler önce yazdığı idi mutemelen.
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
kubat yazdı:MÜNÜRB yazdı:volverin 33 yanlış hatırlamıyorsam aisen kn 005 taktı 1 - 1,5 ay önce üstadım
Ben de sorumlu hissediyordum bak kendisi de kendisini dinlememiş. Onun sitesinden ve donanım haberdeki bölümden okuduğum kadarıyla öyle demişti. ama tabi seneler önce yazdığı idi mutemelen.
aradım buldum 301.sayfa 9 ağustos 2014 volverin 33 ün debriyaj seti aisen kn005 bu arada takıldım eski yazılanlardan bi 50 sayfa okudum gözlerim ağrıdı yahu
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
spoilerci_modifiye yazdı:bu konuda etap nissandan cevap bekleyelim en iyi cevap ondan gelecektir.
evet güçlü üstadım ayrıca pahalı ama luk mu aisen mi desek ne dersiniz veya siz ne önerirdiniz her taraftan ayrı yorumlar okuyunca kafamız karıştı yahu
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- 1.burak
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: İlaç Mümessili
baskı balatanın keyfini süremeden yumuşak yumuşak debriyaja basamadan verdik ellere gene anlayacağınız. kısmet.
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir