ALMERA YAĞ EKSİLTİYOR
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: ALMERA YAĞ EKSİLTİYOR
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
ANTALYA
- FelixCrail
- Administrator

İstanbul / Maltepe
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
etap nissan yazdı:Arkadaşlar yağ yakmayan araç olmaz mantığa aykırıdır.Pistonun silindir içinde her hareketinde silindirler yağlama yapar.Bu yağın bir miktarını sekmanlar sıyırarak kartere geri gönderir.Ancak ince bir filim tabakası kalır buda yanma oluşumunda yakıtla beraber yanar bu motorun her turunda tekrarlanır.Neden benzinle çalışırken eksilmiyor diyeceksiniz.Yanma sonucu oluşan kurum ve atıklarında bir kısmı silindirlere yapışır.Silindir yağlamasındaki fazla yağ sekmanlar yardımıyla süzülerek kartere geri döner demiştim işte bu dönüşte bir miktar partikül de kartere gider giden partikül eksilen yağ miktarını tamamlar.LPG diğer yakıtlara göre daha temizdir ve yanma sonucunda yok denilecek kadar az kurum oluşur bundan dolayıda lpg de yağ eksiltmesi görülür.Bu söylediklerimin tamamı sağlıklı çalışan motor içindir farklı sebeblerden dolayıda eksiltme oluşabilir.Dizel yakıtlarındaki kurum miktarı çok fazla olması sebebiyle yağın aşırı siyah olmasıda bundandır.
değerli bir bilgi daha teşekkürler üstadım

34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- mrtylmz.78
- NissanClubTr
- Meslek:
- comolokko
- Silver Üye
- Meslek: serbest
- FelixCrail
- Administrator
ALMERA YAĞ EKSİLTİYOR

İstanbul / Maltepe
- mrtylmz.78
- NissanClubTr
- Meslek:
- mrtylmz.78
- NissanClubTr
- Meslek:
- erhanengin
- NissanClubTr
- Meslek: ihracat uzmanı
Forumlarda deli gibi araştırmalar yaptım ve sonunda kafayı yedim. allah rızası için birisi mantıklı bir açıklama yapsın ve bende ne halt yiyeceğimi bileyim.. Nissan almera 1.5 sedan 2006 model 99.500 km de aracım var. Atiker marka lpg mevcut. aracımı 87.000 km de aldım 90.000 km bakımını yetkili serviste yaptırdım ve 5w/30 shell helix yağ kullandılar. yaklaşık 3000 km sonra aracımın yağınının 2 lt azaldığını gördüm. sonra servise götürdüğümde aracın içinde kaçak olabileceğini yoksa başka bir yerde kaçak olmadığını söylediler. dışarda başka servislere götürdüğümde 5w30 yağın sadece benzinliler için olduğunu lpg de eksiltmenin normal olduğunu 10w/40 yağ kullanmamı söylediler. Bende 10w/40 shell lpg için motor yağı alıp takviye yaptım. o gün bugundur takviyeler yaparak kullanmaya devam ediyorum. aracın kitapçığında da 5w30 tavsiyesi var fakat benziler için diyor. bizim ülke koşulları için 10w/30 da kullanılabilir deniliyor. incelediğimde 5w/30 yağın -20 ile +20 derece de kullanılması mantıklı gözüküyor. yani bize pek uygun gözükmüyor. 10w/30 yağ kullanımıyla ilgili henüz bir yoruma ulaşamadım fakat forumlarda bazı arkadaşların 5w/40 tam sentetik yağ kullandıklarını ve çok mantıklı yorumlar yaptığını gördüm. sonuç olarak merakım şudur ki ben 100.000 km bakımı yaptıracağım ve LPG 'li aracım var sürekli kontrol edip eksiltti mi endişesi yaşamaktan da korkuyorum. sizlerden öğrenmek istediğim şudur ki ; ben 5w40 tam sentetik motul yada mobil 1 yağ kullanmayı düşünüyorum araştırmalarım sonucu en mantıklı performans ve sessiz çalışmasını sağlaya bilecek yağın bu olduğu sonucuna vardım. sizce de uygunmudur? yoksa gene 10w40 yarı sentetik yağ mı kullanıp shell yerine , mobil1 yada motul yağ mı kullanayım? bir de 100.000 km bakımında sizce neleri değiştirmem gerekir arkadaşlar acill yardımlarınızı bekliyorum.
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Meslek: memur
- İletişim:

34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- spoilerci
- MODERATOR