almera p0171, p0301 arıza nedenleri ??

(N15) (N16) Nissan Almera
Kullanıcı avatarı
ajanblue
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek:

almera p0171, p0301 arıza nedenleri ??

Mesajgönderen ajanblue » 27 Ara 2016, 12:57

arkadaşlar merhaba ;
nissan almera 1.8 n16 gaz/benzin aracımda kronik gaz yememe(sanki aracı biri tutup bırakıyor) problemi mevcuttur.düz yolda yada yokuş aşağı gaz/benzin farketmez, motor maximum 3500 devir 140 km/h hızı geçememektedir.yokuş çıkarken hızı koruyamama dolayısıyla vites küçültme problemi yaşamaktayım.Motor ilk çalıştırdığımda araç sıcak ise rölanti 1500 devirde çalışmakta daha sonra 700 devre inmektedir fakat araç soğuk ise marş almamakta(3-4 belki daha fazla denemede ancak) debriyaja bassam dahi rölanti dalgalanması olmakta araç stop etmekte .Son zamanlarda 1 nolu silindirden zaman zaman teklemeler oluşmaya başladı Yağ , filtre ,buji, akü değişimlerini yaptım, katalitiği, maf sensörünü temizledim, sorun çözülmedi.Debriyajda problem mevcut değil, lastik derinliği 3mm altında..
diagnostiğe soktuğumda p0301 1.silindir kirli yakıt , p0171 fakir karışım uyarılarını almaktayım.
diğer veriler
yakıt enjeksiyon 2ms
hava/yakıt oranı %117
soğutma suyu 94*
lambda prob ısıtıcı 1. sensör 0,15v
lambda prob ısıtıcı 2. sensör 0,10v
lambda prob ısıtıcı 1. sensör fakir
lambda prob ısıtıcı 2. sensör fakir
enjektör sırası 1 2,8ms
ateşleme zamanlaması 324
hesaplanan değer karışım oranı %20
kütle hava akış sensörü 1,90gr
emme valfi zamanlaması -64
ac rölesi kapalı
kelebek rölesi kapalı
fren şalteri kapalı
güç başlatma sinyali kapalı
yük sinyali kapalı
park şalteri açık
gaz kelebeği konum anahtarı açık
başlatma sinyali kapalı
ac basınç sensörü 326,64v
kütle hava akış sensörü 1,28v

internette uzun araştırmalar yaptım.maf sensörü /gaz kelebeği/ oksijen sensörü/benzin pompası /krank şift sensörü/katalitik benzer problemlere neden olabilmektedir..Her parçayı değiştirecek maddi imkanım bulunmadığından dolayı nokta atışı arıza tespiti yapmam gerekiyor..

usta bir arkadaşım problemin maf sensöründen kaynaklanabileceğini belirtti.Başka bir usta ise buji/bobin/benzin pompası arızalı olabileceğini belirtti

problem neden kaynaklanmış olabilir..yukarıda yazdığım parçaları takıp deneyebileceğim servis/usta nerede bulabilirim..en azından maf sensörünü test etmemde bana yardımcı olabilecek var mı

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı